5 styling ideas για να φορέσεις το λευκό σου πουκάμισο την άνοιξη

Ναταλία Κατσακιώρη
5 styling ideas για να φορέσεις το λευκό σου πουκάμισο την άνοιξη
Photo: Imax Tree

Αγαπάμε τα διαχρονικά κομμάτια και με τα σωστά tips τα κάνουμε να μοιάζουν πιο ανανεωμένα από ποτέ.

Λέμε και ξαναλέμε για τα fashion staples: τα διαχρονικά εκείνα κομμάτια που καλό θα είναι να έχει κάθε γυναίκα στην ντουλάπα της. Τα λεγόμενα και ως essentials.

Και μπορεί μέσα στις τόσες λίστες που έχεις δει, να αναρωτιέσαι εάν κάποια από αυτά τα items αξίζουν όντως μια θέση στην ντουλάπα σου(κι όμως αξίζουν), ωστόσο δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις αντίρρηση για το λευκό πουκάμισο. Το white shirt είναι ίσως ένα από τα πλέον παλιά κομμάτια της παγκόσμιας μόδας, ως αγαπημένο τόσο των ανδρών, όσο και των γυναικών.

Αν έρθουμε στο σήμερα, δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει ένα λευκό πουκάμισο στην ντουλάπα της σε όποια γραμμή προτιμά: slim fit, μεσάτο, cropped, oversized ή με βολάν, ιδιαίτερα μανίκια και διαφορετικές υφές. Σε όποια κατηγορία dresser και αν ανήκεις, το λευκό σου πουκάμισο είναι το item που θα φορέσεις ξανά αυτή την άνοιξη, αφού είναι ιδανικό για την ενδιάμεση θερμοκρασία των ημερών και προσφέρεται για layering.

Τα 5 πιο ενημερωμένα combos με λευκό πουκάμισο

1. Με denim φούστα

Η jean φούστα ανήκε στα μεγάλα comebacks του Y2K style, που θα δούμε φέτος στους δρόμους. Εκτός από την mini κλασική εκδοχή της, επανέρχεται η midi skirt με την ραφή στην μέση, όπως ακριβώς την θυμάσαι από τα 00s. Ένα λευκό πουκάμισο είναι το πιο εύκολο και πετυχημένο matching της.

2. Με γιλέκο

Τα vests είναι επίσης ένα trend που είδαμε μετά από πολλά χρόνια. Είτε αγαπάς τα πλεκτά τύπου granny γιλέκα, είτε ένα office style vest για ενημερωμένο ανδρόγυνο look, το combo λευκό πουκάμισο-γιλέκο μπορεί να δώσει ένα φρέσκο twist στο πρωινό σύνολο του γραφείου.

3. Μέσα από φόρεμα

Σίγουρα έχεις βαρεθεί να ακούς για το layering. Εμείς, όμως, δεν θα βαρεθούμε να στο λέμε, αφού είναι ένα από τα πιο πετυχημένα styling tricks. Στην προκειμένη αξιοποίησε τα καλοκαιρινά φορέματα που δεν μπορείς να βάλεις ακόμα και φόρεσε τα με ένα λευκό πουκάμισο από μέσα.

white shirt sping outfits 3

4. Το λευκό πουκάμισο σαν πανωφόρι

Ένα white shirt μπορεί να λειτουργήσει πολύ βοηθητικά και ως ένα ενδιάμεσο πανωφόρι, τύπου blazer, ή να πάρει την θέση ενός ανοιξιάτικου cardigan. Από πάνω μπορείς φυσικά να φορέσεις το παλτό και το jacket σου. Το συγκεκριμένο styling είναι ιδανικό για bra tops.

white shirt sping outfits 7

5. Λευκό πουκάμισο και ζιβάγκο

Σε αυτή την περίπτωση το white shirt θα παίξει τον ρόλο ενός knitwear. Η εικόνα ενός σκούρου turtleneck με έναν λευκό γιακά είναι απόλυτα chic και sophisticated. Πέτυχε για την Diane Keaton, μπορεί να πετύχει και για εμάς.

Διαβάστε επίσης:

Τι καπέλο να βάλεις; Τα statement head pieces επανέρχονται δυναμικά στην μόδα της άνοιξης

Trend alert: Αυτό είναι το φόρεμα που θα βλέπεις παντού τους επόμενους μήνες