Πουκάμισο και γραβάτα: Το trend που είδαμε στα FW22 catwalks και θα φορέσουμε ήδη από την άνοιξη

Ναταλία Κατσακιώρη
Πουκάμισο και γραβάτα: Το trend που είδαμε στα FW22 catwalks και θα φορέσουμε ήδη από την άνοιξη
Photo: Imax Tree

Ένα στοιχείο με retro αισθητική, επαναφέρει τον δυναμισμό στο γυναικείο styling.

Μπορεί το fluidity να έχει ήδη μπει στο λεξιλόγιο της μόδας, ωστόσο, κάποια στοιχεία της ανδρικής γκαρνταρόμπας μαγνητίζουν διαχρονικά το ενδιαφέρον. Ένα από αυτά είναι και η γραβάτα, η οποία αν και είναι μέρος του masculine κοστουμιού, επιστρέφει στα trends με μεγάλη δυναμική.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το iconic Annie Hall style, της Diane Keaton στην κλασική ταινία του Woody Allen, που δημιούργησε ολόκληρη σχολή και είδαμε φέτος σε μια σύγχρονη εκδοχή του, στην νέα Fall συλλογή του οίκου Louis Vuitton, που έφερε το συγκεκριμένο reference στο σήμερα με απόλυτη επιτυχία, με τα boyish σύνολα του. Bomber jackets, wide leg παντελόνια και floral γραβάτες μπήκαν στην ψυχολογία μια έφηβης που ανακαλύπτει το styling μέσα από την γκαρνταρόμπα του φίλου της.

tie shirt 7

Ο οίκος Gucci από την άλλη, χρησιμοποίησε την κλασική μαύρη γραβάτα σε δέρμα, συνδυάζοντας την με πιο θηλυκά, 80s σύνολα με φούστες και δαντελένια καλσόν. Άλλα brands όπως η Viviene Westwood και η Sportmax παρουσίασαν με την σειρά τους looks με γραβάτες, που επιβεβαίωσαν την τάση.

tie shirt 5

Πώς να φορέσεις την γραβάτα στα ανοιξιάτικα σύνολα σου.

Μπορείς να ακολουθήσεις safe μονοπάτια και να φορέσεις την γραβάτα σου σε ένα ανδρόγυνο look. Ένα κοστούμι ή ένα tailored παντελόνι μαζί με ένα γιλέκο και ένα ζευγάρι loafers είναι ιδανικά για ένα spring office look. Οι καμπαρντίνες είναι, επίσης, ένα απόλυτα matching κομμάτι για το συγκεκριμένο στυλ.

tie shirt 9

Αν πάλι θέλεις να υιοθετήσεις το schoolish preppy trend που έχει έρθει εξίσου δυναμικά στην επικαιρότητα, τότε επέλεξε μια mini πλισέ φούστα ή ένα micro mini σε Α line, το οποίο μαζί με ένα πουκάμισο, ένα σακάκι ή ένα bomber jacket θα σου δώσει το αποτέλεσμα που θέλεις. Ballerinas, σχολικές κάλτσες μέχρι το γόνατο, μπερέδες, bucket hats, και μικρές τσάντες είναι το απαραίτητο accessorizing του trend.

Το fashion team του Queen.gr συγκέντρωσε για εσένα τα πιο inspiring street styles των φετινών fashion weeks, για να πάρεις ιδέες.

Διαβάστε επίσης:

Τα 10 most wanted κομμάτια των νέων Fall 2022 συλλογών που θέλουμε να αποκτήσουμε τώρα

Τι καπέλο να βάλεις; Τα statement head pieces επανέρχονται δυναμικά στην μόδα της άνοιξης