Τι καπέλο να βάλεις; Τα statement head pieces επανέρχονται δυναμικά στην μόδα της άνοιξης

Ναταλία Κατσακιώρη
Τι καπέλο να βάλεις; Τα statement head pieces επανέρχονται δυναμικά στην μόδα της άνοιξης
Photo: Imax Tree

Πολλές οι επιλογές και ακόμη περισσότερες λύσεις για να βρεις το καπέλο που σου ταιριάζει.

Το καπέλο υπήρξε ένα κομμάτι αμφιλεγόμενο στο styling. Ειδικά οι Ελληνίδες η αλήθεια είναι πως δεν αγαπούν ιδιαίτερα τις εμφανίσεις με καπέλα, αφού τα θεωρούν δύσκολα, εκκεντρικά και εξεζητημένα σε αρκετές περιπτώσεις.

Αν εξαιρέσει κανείς τις μακρινές δεκαετίες των 50s/60s που τα καπέλα πρωταγωνιστούσαν στη γυναικεία και ανδρική γκαρνταρόμπα, καμία άλλη περίοδος δεν είχε επαναφέρει τόσο δυναμικά τα καπέλα, τουλάχιστον στην χώρα μας. Και αυτό γιατί πλέον τολμάμε περισσότερο, αλλά έχουμε παράλληλα και το θάρρος να φορέσουμε ότι θέλουμε χωρίς περιορισμούς.


https://www.instagram.com/p/CaPgACRIh4u/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η έμπνευση από το street style μας έβαλε στην καρδιά της τάσης που θέλει τα καπέλα πιο fashionable από ποτέ. Όλα τα είδη καπέλων έχουν κατακλύσει το instagram feed μας και οι πιο ενημερωμένες fashion insiders τα έχουν εντάξει φανατικά στα καθημερινά τους looks. Και δικαίως, αφού ειδικά κατά την διάρκεια του χειμώνα μας κράτησαν ζεστές και safe από αέρα και βροχή, καλύπτοντας και δικαιολογώντας όλες τις bad hair days μας.

Τα καπέλα της άνοιξης

Πάμε να δούμε μία προς μία τις επιλογές που έχουμε στην διάθεση μας.

Εάν αγαπάς το sporty, casual ντύσιμο να σου πούμε πως τα jockeys είναι η απόλυτη τάση της σεζόν, που μπορείς να αξιοποιήσεις και σε πιο glam σύνολα, κάνοντας δημιουργικό mix and match. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα bucket hats, τα οποία μπορούν να συνοδέψουν τα πάντα.

Θυμήσου πως δεν χρειάζεται να ζεις στην Γαλλία για να απολαύσεις το sophisticated elegance ενός μπερέ. Παίξε με τα χρώματα και τα υλικά και τόλμησε έναν δερμάτινο, vinyl ή μάλλινο μπερεδάκι.


https://www.instagram.com/p/CZutVv9I1RY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Για τις πιο εκκεντρικές ψυχές φέτος κυκλοφόρησαν παντού τα fluffy τύπου γούνινα καπέλα σε εξαιρετικά neon χρώματα, αλλά και τα crochet beanies, δηλαδή τα πολύχρωμα πλεκτά σκουφάκια με την χαρακτηριστική δεξιοτεχνία, που προσθέτουν αυτόματα coolness σε κάθε look.

Extra styling tip: βγες από το comfort zone σου και απογείωσε το edginess με ένα cowboy καπέλο. Όλα τα βλέμματα θα πέσουν πάνω σε αυτό το statement κομμάτι, είναι εγγύηση.

Διαβάστε επίσης:

Ο Maximilian Davis είναι ο νέος creative director του Salvatore Ferragamo

Trend alert: Αυτό είναι το φόρεμα που θα βλέπεις παντού τους επόμενους μήνες

Capsule wardrobe: Όλα τα staples που πρέπει να έχεις για ένα updated ανοιξιάτικο look στο γραφείο