Οδηγός αγοράς: Τα πιο stylish τζιν jackets αν θες να βγεις τώρα για shopping

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Τα πιο stylish τζιν jackets αν θες να βγεις τώρα για shopping
Photo: Imax Tree

Ένα από τα πλέον αγαπημένα μας all time classic jackets.

Τώρα που άνοιξε ο καιρός, σίγουρα σου άνοιξε η όρεξη και για shopping. Έτσι πάνε αυτά, νέα σεζόν, νέες έξοδοι, εκδρομές και socializing κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο της πόλης.

Μπορεί, βέβαια, οι θερμοκρασίες να ανέβηκαν αισθητά, ωστόσο ο καιρός παραμένει αρκετά ψυχρός, ειδικά το βράδυ, οπότε το πανωφόρι είναι απαραίτητο. Καμιά μας δεν θέλει, όμως, να ξαναφορέσει παλτό, γούνα ή το puffer jacket που τόσο αργήσαμε να βγάλουμε φέτος από πάνω μας, οπότε πρέπει να κάνουμε ένα rewind στα αγαπημένα μας jackets.

Η πρώτη passe partout επιλογή που μας έρχεται στο μυαλό, είναι το τζιν μπουφάν. To denim είναι γενικά το απόλυτα διαχρονικό ύφασμα, τόσο στα παντελόνια, όσο και στα jackets, αλλά είναι ταυτόχρονα ιδανικό και για τις ενδιάμεσες θερμοκρασίες της άνοιξης.

Rejina Pyo S22 042

Το denim jacket στα catwalks της νέας σεζόν.

Γενικά, στο πλαίσιο της επιστροφής των 90s και 00s trends, το τζιν αναδείχθηκε σε hero piece για ακόμη μια φορά, με τους designers να το καθιστούν ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά της σεζόν. Το είδαμε μάλιστα και σε catwalks που δεν πιστεύαμε ποτέ πως θα εμφανιζόταν, όπως των Alexander McQueen, Celine και Schiaparelli, ενώ οι Loewe, Versace, Coach και Chloe απογείωσαν τα denim σύνολα.

 Diesel clp F22 043

Σημείο αναφοράς και high light της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου ήταν φυσικά η νέα συλλογή της Diesel, που έκανε το τζιν, ένα ταπεινό ύφασμα που ξεκίνησε ως στολή εργατών, αντάξιο της haute couture, παρουσίαζοντας ένα line με edgy σχέδια που την έβαλαν στο επίκεντρο των τάσεων. Με τα micro minis, τα cropped bra tops, τα νέα χαμηλοκάβαλα παντελόνια της και τις γκαμπαρντίνες που θυμίζουν γλυπτά μας θύμισε τον λόγο, που συμπεριλαμβάνεται στα brands-case study.

Loewe S22 075

Προτάσεις για shopping.

Αν ψάχνεις τώρα για ένα τζιν μπουφάν, μπορείς πάντα να ακολουθήσεις τον κλασικό και δοκισμένο δρόμο του μπλε denim jacket. Το μαύρο τζιν και το λευκό είναι και αυτά εξίσου εύκολα χρώματα, που μπορούν να διαφοροποιήσουν τα looks σου. Γενικά τα embellished denim είναι μεγάλη τάση για την φετινή άνοιξη, οπότε strass, κρόσσια και διακοσμητικά motifs θα γίνουν ο πιο fun τρόπος να φορέσεις το τζιν μπουφάν σου. Πάντα υπάρχουν και οι επιλογές των it girls, με την σειρά της Diesel να είναι ότι πιο statement θα βρεις στην αγορά αυτή την στιγμή. Μην αποκλείεις, επίσης, και τα πιο elevated σχέδια, όπως ένα oversized γιλέκο ή ένα τύπου patchwork jacket, με διαφορετικά χρώματα denim.

denim jacket 2

Διαβάστε επίσης:

Οι 4 πιο cool τρόποι να φορέσεις το beige wide leg παντελόνι σου την άνοιξη

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη με maxi δερμάτινη καμπαρντίνα είναι το απόλυτο inspo της ημέρας