Τα 6 πιο stylish Scandi-girls που πρέπει να ακολουθήσεις τώρα

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα 6 πιο stylish Scandi-girls που πρέπει να ακολουθήσεις τώρα
Photo: Imax Tree

Το σκανδιναβικό στυλ είναι ότι πιο updated μπορείς να αντιγράψεις. Οι 6 λογαριασμοί για το απαραίτητο inspo.

H Κοπεγχάγη και η Στοκχόλμη είναι πλέον οι πιο ενημερωμένες μητροπόλεις της μόδας, μπαίνοντας στο χρυσό πάνθεον των Μιλάνο, Παρίσι, Λονδίνο και Νέα Υόρκη, που μέχρι στιγμής κρατούσαν τα σκήπτρα του κόσμου της μόδας. Οι εβδομάδες μόδας που γλίνονται πλέον κάθε χρόνο και στην Κοπεγχάγη συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου, που ακολουθεί πιστά τους νέους Σκανδιναβούς σχεδιαστές, αλλά θέλει να δει και να βιώσει από κοντά και το street style experience στους δρόμους της πόλης.

Η Κοπεγχάγη και η Στοκχόλμη έχουν από τα πιο ενδιαφέροντα street styles, με τους locals να είναι πηγή έμπνευσης για τους fashion insiders. Αρχικά, το scandi style ήταν συνυφασμένο με το απόλυτο minimal, τις oversized σιλουέτες και τις basic αποχρώσεις, με την έμπνευση του βορρά να αλλάζει τα τελευταία χρόνια και να γίνεται ότι πιο fun και πολύχρωμο έχει να επιδείξει η μόδα. Τα περίτεχνα πλεκτά, τα άνετα clogs, τα puffer jakcets σε έντονα χρώματα, οι καμπαρντίνες, τα training sneakers φορεμένα με φόρεμα και πολλά άλλα, είναι μόνο μερικά από τα inspiration looks που μας έρχονται από τις σκανδιναβικές πρωτεύουσες του στυλ και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει.

Εμείς συγκεντρώσαμε για σένα τα 6 Instagram accounts που αξίζει να ακολουθήσεις σήμερα.

Emili Sindlev: Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παρουσίες του scandi style με ένα προφίλ γεμάτο χρώμα και διάθεση. Στις αναρτήσεις θα δεις όλα τα latest trends συνδυασμένα με elevated τρόπους. Τα τολμηρά παπούτσια είναι η αδυναμία της Εmili, ενώ δεν λείπουν και οι edgy βραδινές εμφανίσεις.

Emma Fridsell: Ένα κορίτσι ανερχόμενο στον κόσμο της μόδας. Αν υπάρχει ένας τρόπος να χαρακτηρίσεις το στυλ της, αυτός είναι το bold. Τα funky αξεσουάρ είναι η αδυναμία της και ο τρόπος να κάνει mix & match μοναδικός. Αν νιώθεις πως χρειάζεσαι έμπνευση, αυτό είναι το profile για σένα.

Mette Sorrig: Ο ορισμός του κλισέ «το στυλ δεν έχει ηλικία», που στην περίπτωση της ισχύει απόλυτα. Τα πιο διασκεδαστικά σύνολα, με έντονα χρώματα, pastels και girly λεπτομέρειες η Mette είναι ένα από τα δημιουργικά style icons. Αδυναμία της είναι τα blue denims μαζί με colorful πλεκτά και ένα ζευγάρι παπούτσια που ξεχωρίζει.


https://www.instagram.com/p/CaXI6C6jMKW

Felicia Akerstrom: Παραμένει πιστή σε μια fashion formula που λειτουργεί πάντα. Η Felicia αγαπά τα κλασικά, elegant staples, επενδύοντας σε μια γκαρνταρόμπα με passe partout κομμάτια και luxury αξεσουάρ, που μπορούν να αναδείξουν κάθε σύνολο.

Hanna Stefansson : Η συγκεκριμένη influencer έχει έναν vintage αέρα στα outfits που δημιουργεί, χωρίς να είναι ποτέ βαρετά. Ακολουθεί, επίσης, την αγάπη των scandi girls στα χρώματα και τα pastels, διανθίζοντας τα σύνολα της με boho νότες, αλλά και κομμάτια που θα μπορούσε να βρει κανείς σε ένα flea market της California.


https://www.instagram.com/p/CZW_6u6sABG

Pernille Rosenkilde: Ένα κορίτσι ζαχαρωτό, που λατρεύει τα pastels και τα prints, τις ρίγες και τα knitwears, σε όλες τις εκδοχές τους. Είναι, επίσης, ένας υπέροχος λογαριασμός για να ακολουθείς, εάν είσαι fan των second hand stores και των ψαγμένων vintage αντικειμένων, αφού η Pernille είναι οπαδός της βιωσιμότητας.

Διαβάστε επίσης:

Η Lizzo λανσάρει την νέα της shapewear σειρά «Yitty» και παραμένει πάνω από όλα ο εαυτός της

Το red carpet φόρεμα της Sarah Jessica Parker είναι σαν να βγήκε από την ντουλάπα της Carrie