When Harry Met Sally: Η iconic ταινία της Nora Ephron είναι ο απόλυτος οδηγός του φθινοπωρινού στυλ

Ναταλία Κατσακιώρη
When Harry Met Sally: Η iconic ταινία της Nora Ephron είναι ο απόλυτος οδηγός του φθινοπωρινού στυλ

Με το 90s trend να απογειώνεται φέτος στις πασαρέλες, η κλασική ηρωίδα της Nora Ephron, η αγαπημένη Sally, είναι το inspo που χρειάζεσαι.

Μπορεί να μη θυμάμαι πολλά από την εποχή που κυκλοφόρησε η ταινία, αυτό που θυμάμαι, όμως, είναι ότι όταν πια προβαλλόταν στην ελληνική τηλεόραση, απαγορευόταν να τη δω. Αυτή, αλλά και το «Pretty Woman», φυσικά, γιατί η μαμά μου θεωρούσε «σοκαριστικό» το ερωτικό κομμάτι της ταινίας. Δηλαδή, τη περίφημη σκηνή οργασμού, όπου η Sally αναστατώνει ολόκληρο το εστιατόριο, όταν ο φίλος της Harry επιμένει ότι μπορεί να ξεχωρίσει το πότε μια γυναίκα προσποιείται οργασμό.

when_harry_met_sally-(8).jpg

Μία από τις πιο χαρισματικές ρομαντικές κομεντί, ένα οδοιπορικό στη ζωή δύο φίλων που έγιναν ζευγάρι, με το αιώνιο ερώτημα να κατατρέχει ολόκληρη την ταινία: μπορεί τελικά μια γυναίκα και ένας άντρας να είναι μόνο φίλοι; Δεν ξέρω αν τελικά πήραμε την απάντηση που θέλαμε στο τέλος, αλλά αν εξαιρέσουμε το ρομαντικό story, αυτό που μας μένει είναι άλλη μια ταινία στο γνώριμο στυλ της Nora Ephron. Μια ταινία με αυτή την ατμόσφαιρα σα χάδι, με τη γλυκιά νοσταλγία των early 90s, με τα ζεστά χρώματα της φθινοπωρινής Νέας Υόρκης και πρωταγωνίστρια πάντα τη Meg Ryan.

Το iconic style της Sally είναι το fall στυλ που θέλεις φέτος.

Ξέρω πως το πιο πιθανό είναι να είσαι και εσύ σε ένα περίεργο mood σε αυτή τη μεταβατική φάση του Οκτωβρίου, όπως λίγο-πολύ όλοι μας. Αυτό, που σου χρειάζεται είναι μια stylish, mid season γκαρνταρόμπα, που θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο απόλυτο trend των τελευταίων σεζόν, τα 90s φυσικά. Η Sally είναι η ηρωδία, που ταυτιστήκαμε πολλές φορές, αλλά και νιώσαμε απόλυτα άνετα μέσα στα μπλε τζιν παντελόνια της, τα cozy ζιβάγκο της, τα μάλλινα σακάκια της, τα μεγάλα γυαλία της, τα καρό καπέλα της, τις πλεκτές ζακέτες της και τα loafers που φόραγε πάντα με λευκές κάλτσες από μέσα. Μαύρο, γκρι, μπορντό, καφέ και λευκό, είναι τα αγαπημένα χρώματα της Sally, που όπως φαίνεται της άρεσε να εναρμονίζεται με τα απίστευτα χρώματα, που πάιρνει το «Μεγάλο Μήλο» το φθινόπωρο.

when_harry_met_sally-(5).jpg
when_harry_met_sally-(2).jpg
when_harry_met_sally-(7).jpg

Η Sally έγινε αγαπημένη ηρωίδα και style icon, ακριβώς επειδή πρόκειται για μία γυναίκα, με την οποία μπορέσαμε να ταυτιστούμε εξαρχής. Έξυπνη, δυναμική, αστεία και ιδιαίτερη δεν δίστασε στιγμή να πει ανοιχτά τα όσα σκέφτεται, σε μια εποχή που το politically correct δεν υπήρχε ούτε σαν υπόνοια στο μυαλό μας. Αφιέρωσε ένα βράδυ για να ξαναδείς την αγαπημένη σου ταινία, που στιγμάτισε τα 90s και πάρε έμπνευση για τα σύνολα του φθινοπώρου, μπαίνοντας σε comfort mood και style. Το έχουμε ανάγκη.