Οδηγός αγοράς: Τα 10+1 midi φθινοπωρινά φορέματα που ταιριάζουν σε κάθε σωματότυπο

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Τα 10+1 midi φθινοπωρινά φορέματα που ταιριάζουν σε κάθε σωματότυπο
Photo Credit: Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Είτε είσαι curvy, είτε petite αυτά τα φορέματα θα αναδείξουν τη θηλυκή σου πλευρά.

Έχουμε περάσει από στάδια και φάσεις, που το κατάλληλο νούμερο από το χώρο της μόδας ήταν ένα, και μοναδικό. Υπήρξε εποχή, που πολλές από εμάς δεν έβρισκαν νούμερο στα περισσότερα ρούχα, που μπορείς να φανταστείς και κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να μαζέψουμε το στήθος, την κοιλιά ή την περιφέρεια μας. Με shape wears, κορσέδες και τα «σωστά» εσώρουχα, όπως μας έλεγαν οι πωλήτριες. Αλλά μην νομίζεις πως κάτι τέτοιο αφορούσε μόνο τα κορίτσια με curvy σωματότυπο, αλλά και τις μικρόσωμες γυναίκες, που είχαν κάνει τη μοδίστρα την καλύτερη του φίλη, όπως και τις πολύ ψηλές και πολλές, πολλές ακόμη φυσικολογικές γυναίκες, οι οποίες παραγκωνίζονταν ευθαρσώς από τη βιομηχανία.

Ευτυχώς, το σκηνικό έχει κάπως αλλάξει τα τελευταία χρόνια, με ολοένα και περισσότερα brands να συμπεριλαβάνουν στα μεγεθολόγια τους μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα νούμερα, που εξυπηρετούν κάθε σωματότυπο. Φυσικά, δεν έχουμε καλύψει όλα τα πεδία, αλλά πλέον θα δεις όλες τις γυναίκες να τολμούν και να δοκιμάζουν όλα τα fits και shapes στα καταστήματα, επιλέγοντας επιτέλους ελεύθερα το τι θέλουν να φοράνε.

fall_dresse_midi-(1).jpg
fall_dresse_midi-(6).jpg

Μπαίνοντας, τώρα στη γνωστή συζήτηση του τι ταιριάζει σε κάθε σωματότυπο, θα σου πω ότι όλες μπορούμε να φορέσουμε τα πάντα. Σημασία έχει να ξέρουμε καλά το σώμα μας και τα δυνατά του σημεία, αλλά και τι έχουμε διάθεση να αναδείξουμε κατά περίσταση. Σήμερα, λοιπόν, θα δούμε κάποια σχέδια σε midi φορέματα, που μπορούν να φορέσουν όλες οι γυναίκες, ανεξαρτήτως του ύψους, των κιλών και του σωματότυπου τους. Γιατί το φθινόπωρο είναι οι εποχή για το πιο διαχρονικό combo: φόρεμα + μπότες.

fall_dresse_midi-(5).jpg
fall_dresse_midi-(4).jpg

Αρχικά ξεκινάμε με τα υλικά, γιατί όπως ξέρεις τα υφάσματα με ελαστικότητα είναι φίλοι μας. Δεύτερον περνάμε στο shape: νούμερ ένα σχέδιο που ταιριάζει σε όλα τα κορίτσια είναι το κρουαζέ, αυτό δηλαδή το πατρόν που δένει στο πλάι, αναδεικνύοντας τη μέση. Φέτος, αγαπάμε πολύ και τις σούρες, γιατί αφενός κρύβουν από πίσω τους ένα λάστιχο, που ανοίγει και κλείνει ανάλογα τις καμπύλες μας, και αφετέρου αγκαλιάζει και τονίζει διακριτικά το σώμα. Η στενή μέση και η φαρδιά φούστα λειτουργεί πάντα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις boxy (δηλαδή τετράγωνες) σιλουέτες, που βρίσκουμε πιο πολύ σε oversized πλεκτά φορέματα.

Παρακάτω θα βρεις τα καλύτερα items της αγοράς. 10+1 midi φορέματα για κάθε γυναίκα, όποιο και αν είναι το σώμα της.

Editor's choices: