Happy birthday Kate! Η Kate Moss κλείνει τα 50 και εμείς θυμόμαστε κάποια από τα iconic εξώφυλλά της

Ναταλία Κατσακιώρη
Happy birthday Kate! Η Kate Moss κλείνει τα 50 και εμείς θυμόμαστε κάποια από τα iconic εξώφυλλά της

Το μυστικό της ομορφιάς της δηλώνει ότι κρύβεται στο well being. Ή μήπως όχι;

«Δεν κλείνω τα 50. Όχι. Δεν το σκέφτομαι. Δεν νιώθω 50». Αυτό δήλωσε πρόσφατα στους Sunday Times η Kate Moss και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι σήμερα η αειθαλής Kate Moss συμπληρώνει το πεντηκοστό έτος της ηλικίας της. Πενήντα χρόνια στη ζωή και μια τεράστια καριέρα που μετράει σχεδόν τριάντα πέντε χρόνια. Μπορείς να πεις ότι η ύπαρξή της έχει ταυτιστεί με το modeling όσο καμία άλλη, μιας και η Kate Moss στην πραγματικότητα δεν αποσύρθηκε ποτέ. Δεν πέρασε τη φάση της κουρασμένης περσόνας από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά συνέχισε να κάνει αυτό για το οποίο μοιάζει να γεννήθηκε. Να ποζάρει μπροστά από το φακό.

https://www.instagram.com/p/C2KbK-uISRr/

Πολλοί διάσημοι φίλοι της έσπευσαν να της ευχηθούν σήμερα, ανάμεσά τους και ο Edward Enninful, ο Marc Jacobs και πολλοί ακόμη που υπήρξαν βασικοί της συνοδοιπόροι αλλά και φίλοι από τότε που η Kate ήταν ένα έφηβο κορίτσι με εξωπραγματικά ζυγωματικά και εκείνη τη skinny φιγούρα, η οποία δημιούργησε σχολή στην παγκόσμια μόδα. Το άλλοτε κορίτσι των parties, των ποτών, των ναρκωτικών και των διάσημων ειδυλλίων φαίνεται σήμερα να έχει βρει την απόλυτη ισορροπία της, έχοντας δημιουργήσει μάλιστα το δικό της wellness και beauty brand, μέσα από το οποίο μας δείχνει τη beauty ρουτίνα της. Πίνει τσάι και διαλογίζεται το πρωί, περνάει χρόνο στη φύση, χωρίς όμως να έχει προσπαθήσει ποτέ της ιδιαίτερα να αφήσει πίσω της το σκάνδαλο στη σουίτα του ξενοδοχείου μαζί με τον Johnny Depp. Αυτή ήταν η Kate Moss.

https://www.instagram.com/reel/C1xGcKrsoLv/

Emmy Awards 2023/2024: Οι vintage δημιουργίες και το κόκκινο κέρδισαν το χθεσινό red carpet

Kate Moss: Το κορίτσι εξώφυλλο.

Μας συστήθηκε ως ένα πανέμορφο πρόσωπο, που έκλεψε τις εντυπώσεις στο εξώφυλλο του «The Face» το 1990, όταν ήταν μόλις 16 ετών. Το τότε άγνωστο κορίτσι δεν άργησε να γίνει το νέο it girl της μόδας και να κάνει το πρώτο της εξώφυλλο στη Vogue το 1993, ενώ έγινε μούσα πολλών σχεδιαστών ενώ οι αυστηροί κριτές των castings έλεγαν πως δεν θα μπορούσε να περπατήσει πολύ στην πασαρέλα λόγω του ύψους της. Η ίδια μάλιστα κατείχε και το ρεκόρ των περισσότερων εξωφύλλων στη Vogue με 72 εμφανίσεις μέχρι και το 2018.

Photo-shared-by-Kate-Moss-Agency-on-December-03-2023-tagging-@_glen_luchford-and-@thefacemagazine.-May-be-an-image-of-1-person-makeup-magazine-and-text-that-says-'No-54-MARCH-pound1.80-dollar4.95-TALYL7300-GERMANY.jpg

Photo: Instagram/@katemossagency

Τα concept για τα οποία έχει φωτογραφηθεί είναι πραγματικά αναρίθμητα. Από κουνελάκι του Playboy, σε natural beauty πρόσωπο και από μούσα των μεγαλύτερων σχεδιαστών και stylists του πλανήτη σε εκείνο το 90s κορίτσι, που δημιουργούσε τις δικές της τάσεις, κάθε της cover έχει τη δική του ιστορία. Σίγουρα η χρυσή δεκαετία του 1990 ήταν εκείνη που έπλασε το μύθο της και εκείνη η εικόνα της με τα ίσια, φιλαριστά μαλλιά δεν θα φύγει από το μυαλό μας, αλλά η Kate Moss κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα του χρόνου και να γίνει διαχρονική. Ένα δύσκολο επίτευγμα για έναν άνθρωπο της μόδας.

Photo-shared-by-Kate-Moss-Agency-on-April-09-2023-tagging-@playboy..jpg

Photo: Instagram/@katemossagency

Ένα μικρό, digital ξεφύλλισμα σε κάποια από τα πιο μυθικά της εξώφυλλα είναι ένα μικρό μάθημα στην ιστορία της μόδας. Ας το κάνουμε σαν μια μικρή επέτειο και ας ευχηθούμε να το κάνουμε και πάλι στα επόμενα 50 χρόνια της Kate Moss, όταν εκείνη θα έχει φθάσει τα 100 και κάποιος φωτογράφος θα της ζητάει ακόμα να σταθεί μπροστά από το φακό του. Χρόνια πολλά σε ένα icon!

Photo-shared-by-Kate-Moss-Agency-on-December-24-2023-tagging-@i_d-and-@davidsimsofficial.-May-be-an-image-of-1-person-makeup-magazine-and-text-that-says-'cover-NO.149-pound2.20-pound2.20dollar5.7-dollar5-KATE-MOSS-JARVIS.jpg

Photo: Instagram/@katemossagency

Kάποια από τα πιο iconic εξώφυλλα της Kate Moss: