Η συλλογή «Stargazer» του οίκου Zimmermann εξερευνά τη θηλυκή πλευρά του πεπρωμένου

Νατάσσα Σχοινά
Η συλλογή «Stargazer» του οίκου Zimmermann εξερευνά τη θηλυκή πλευρά του πεπρωμένου

Η φθινοπωρινή συλλογή του οίκου αναμειγνύει την αστρολογία με τη μόδα.

Μέσα σε μία φανερή διάθεση αισιοδοξίας και θετική ενέργειας, η Nicky Zimmermann παρουσίασε τη φθινοπωρινή συλλογή του οίκου «Stargazer» στο κοινό, κόντρα στα κατάλοιπα της καραντίνας και στον γενικότερο αντίκτυπο που έχει αυτή επιφέρει στον πλανήτη. Η σχεδιάστρια που ίδρυσε το brand της το 1991 με την αδερφή της, Simone, οραματίστηκε για τη Ready-To-Wear Fall 2022 συλλογή έναν σχεδιαστικό καμβά, που θα αναδείξει ένα κράμα αστρολογίας με μόδα.

«Υπάρχει κάτι πολύ διασκεδαστικό και γεμάτο ίντριγκα στην αστρολογία και στην ιδέα ότι οι προσωπικότητές μας επηρεάζονται από τα ζώδιά μας», είπε η Nicky Zimmermann.



Ενσωματώνοντας την αστρολογία στη μόδα

Ο ρομαντισμός ήταν βασική ανάγκη της σχεδιάστριας αυτήν τη σεζόν. Με τη μορφή, όμως, που εκδηλώνεται μέσα από τα άστρα, τους συμβολισμούς και την έννοια της μοίρας και του πεπρωμένου. Η Zimmermann πάντα γοητευόταν από την ιδέα ότι μπορεί ένας άνθρωπος να είναι προγραμματισμένος να εξελιχθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο λόγω του ζωδίου του. Η αστρολογία και το «γραφτό» της φαίνεται πως πάντα την ακολουθούσε και της δημιουργούσε περιέργεια.

«Δουλεύω σε ένα γραφείο με πολύ νέο κόσμο και πάντα έχουμε συζητήσεις, όπως ‘Εσύ είσαι ο Υδροχόος. Μπορείς να καθαρίσεις το γραφείο σου;’ ή ‘Είσαι πολύ ενοχλητική: Είσαι ο Παρθένος’», είπε η Zimmerman στην Αμερικανική Vogue.

https://www.instagram.com/p/CZ0EkesBGo5

Κάπως έτσι, η συλλογή περιλαμβάνει 12 prints με ζώδια, ένα έργο που ανέλαβε να αποτυπώσει η Σκωτσέζα καλλιτέχνιδα Anita Inverarity. Μερικά από τα πρόσφατα δημιουργήματά της:

https://www.instagram.com/p/CZxWrVOqEdB
https://www.instagram.com/p/CZcKqv5qs23


Έντονα χρώματα και floral

Η συλλογή «Stargazer» αγαπάει τη θηλυκότητα αλλά και την ελευθερία. Πειραματίζεται με τα χρώματα και τις αποχρώσεις τους και δε φοβάται να τολμήσει με τους όγκους. Χρησιμοποιεί με γενναιοδωρία το τούλι δίνοντας ένταση στο τελικό αποτέλεσμα και τονίζοντας τις αναλογίες και τις καμπύλες του γυναικείου σώματος.

https://www.instagram.com/p/CZ1CaUfB9a_

Maxi αέρινα φορέματα, oversized μανίκια, κεντήματα με αστέρια και φεγγάρια, επιβλητικά παλτό και λεπτομέρειες που τονίζουν τους ώμους, στοιχειοθετούν τον βασικό άξονα της νέα συλλογής του οίκου Zimmermann.

Συνέχισε παρακάτω για περισσότερο φωτογραφικό υλικό.

Photo credits: @zimmermann

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Sticks & Stones»: Ένα μεταθανάτιο άσμα στον Virgil Abloh από τον Virgil Abloh

7 facts που δεν γνώριζες για την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Ο Alexander McQueen επέστρεψε στο Λονδίνο με ένα εντυπωσιακό show γεμάτο dreamy σύνολα