Dior Fall 2022: Η πιο φεμινιστική συλλογή της Maria Grazia Chiuri για σύγχρονες «αμαζόνες»

Ναταλία Κατσακιώρη
Dior Fall 2022: Η πιο φεμινιστική συλλογή της Maria Grazia Chiuri για σύγχρονες «αμαζόνες»
Dior Fall 2022 Ready to Wear/ Photo: Imax Tree

Πρεμιέρα έκανε χθες η Εβδομάδα Μόδας και στο Παρίσι με την Maria Grazia Chiuri να παρουσιάζει την νέα συλλογή του οίκου Dior, μια συλλογή σχεδόν προφητική.

Το κοινό παρακολούθησε την νέα ready to wear συλλογή του οίκου Dior μέσα σε ένα κλίμα θλίψης και αβεβαιότητας για το μέλλον της ανθρωπότητας, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να μαίνεται. Οι τοίχοι της αίθουσας ντύθηκαν με γυναικείες εικόνες που είχαν τέσσερα και όχι δύο μάτια, αντανακλώντας απόλυτα την πραγματικότητα, αφού όλοι μας μοιάζουμε να παρακολουθούμε ταυτόχρονα τις παγκόσμιες εξελίξεις, προσπαθώντας να συνεχίσουμε την ζωή μας, όσο γίνεται πιο φυσιολογικά.

Η ίδια η Chiuri δεν γνώριζε φυσικά τα δραματικά γεγονότα που θα αντιμετωπίζαμε σήμερα μήνες πριν, όταν προετοίμαζε την Fall συλλογή του οίκου, ωστόσο μίλησε προφητικά, χτίζοντας την εικόνα μιας σύγχρονης πανοπλίας για κάθε γυναίκα.


https://www.instagram.com/p/CakHO1nIwmB

Το everyday uniform της σύγχρονης γυναίκας

Στο πρώτο look είδαμε ένα super tight ολόσωμο μαύρο κορμάκι με πράσινα φωσφοριζέ εξώραφα που δημιουργούσαν νοητές γραμμές προστασίας πάνω στο σώμα. Κορσέδες, γάντια, γιλέκα και άλλα προστατευτικά κομμάτια μιας στολής έντυσαν τις κλασικές γραμμές του Dior, όπως το Bar Jacket και τα καρό tailored σύνολα, ενώ ακολούθησαν και τα διάφανα σιφόν maxi φορέματα σε βαθιά, ζεστά χρώματα, όπως το indigo και το burgundy.

Το New Look του Monsieur Dior εμφανίστηκε στην πασαρέλα σε μια inside out μορφή, φέρνοντας την νέα τεχνολογία στο προσκήνιο. «Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία πιο πολύ στην επικοινωνία και σκεφτόμαστε πολύ λιγότερο το πώς μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε καλύτερα. Συνήθως η τεχνολογία είναι για εμάς αναμενόμενη σε πιο πρακτικά πράγματα όπως είναι τα πλυντήρια, αλλά όχι στην μόδα, » δήλωσε η Maria Grazia Chiuri στους δημοσιογράφους πριν την έναρξη του show.

Έτσι είδαμε μια δυνατή και βαθιά φεμινιστική συλλογή για το επερχόμενο φθινόπωρο, όπου παρουσιάστηκε το νέο feminine uniform του οίκου Dior: midi και mini ταγιέρ, trench coats, θηλυκές διαφάνειες και tutu skirts ντυμένες με θώρακες, printed φορέματα από σιφόν συνδυασμένα με αγωνιστικά γάντια, cozy πλεκτά και denim, αφού τα jeans εμφανίζονται και πάλι δυναμικά στις συλλογές του χειμώνα.


Start at 0:06

Η τεχνολογία στην διάθεση της μόδας

Αυτή η «τεχνολογική» σειρά είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του οίκου Dior με την ιταλική εταιρία κατασκευής αθλητικών και επαγγελματικών ρούχων, D-Air Lab, η οποία και εργάζεται για πρώτη φορά πάνω σε ένα τόσο υψηλής αισθητικής fashion project.

Φαίνεται πως η Maria Grazia Chiuri οραματίστηκε μήνες πριν την γυναίκα του μέλλοντος, μια super ηρωίδα που είναι έτοιμη πια να αναλάβει τα ηνία της ανθρωπότητας και να την διοικήσει στον δρόμο της λογικής και της ενσυναίσθησης.

Διαβάστε επίσης:

Off-White Fall 2022: Το street style συνάντησε την haute couture σε ένα ανατρεπτικό show

Οι εκθαμβωτικές εμφανίσεις της Zoë Kravitz στην πρεμιέρα και το press tour της ταινίας The Batman

Για την Kim Kardashian, τα ωραιότερα ρούχα βρίσκονται στην αντρική συλλογή του οίκου Prada