Η νέα Spring/Summer 2023 συλλογή του οίκου Ganni είναι ένα «joyride» στην ανεμελιά του καλοκαιριού

Ναταλία Κατσακιώρη
Η νέα Spring/Summer 2023 συλλογή του οίκου Ganni είναι ένα «joyride» στην ανεμελιά του καλοκαιριού

Μια ωδή στο Y2K style αλλά και τη διάθεση των 00s.

Η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης ρίχνει αυλαία σήμερα και χθες απολαύσαμε ένα show που μας θύμισε όλα τα fashion high lights της εφηβείας μας. Ο οίκος Ganni, το δημοφιλέστερο ίσως brand της Σκανδιναβίας αυτή τη στιγμή, μας χάρισε ένα θέαμα από τα middle 00s και έφερε τη χαρά της Κοπεγχάγης στο catwalk. Αυτή ήταν και η όλη ουσία του show αλλά και η σκέψη πίσω από τη νέα Spring/Summer συλλογή για το 2023.

«Ονομάσαμε τη συλλογή Joyride γιατί πραγματικά, η Κοπεγχάγη είναι το μέρος όπου βρίσκεται η καρδιά μας. Υπάρχει ένα συναίσθημα, όταν βρίσκεσαι στην πόλη το καλοκαίρι, που δεν μπορώ να το εξηγήσω αρκετά, η ενέργεια πάλλεται, σου δίνει πραγματικά τον ρυθμό. Μας έκανε να σκεφτούμε τον ρυθμό της καρδιάς μας και τον ρυθμό που βλέπετε σε ένα μόνιτορ του νοσοκομείου. Αυτή η γραμμή είναι τόσο όμορφη - είναι η ζωή. Χρησιμοποιήσαμε αυτή τη γραμμή ζωής, ως σύμβολο σε όλη τη συλλογή, κυματιστές γραμμές σε γιακάδες και τελειώματα, εμπνευσμένα από τον καρδιακό μας παλμό,» δήλωσε η Ditte Reffstrup.

https://www.instagram.com/p/ChIgf1ENBuY

Και ήταν αυτό ακριβώς που είδαμε. Χαρούμενα, νέα και φρέσκα κορίτσια, με πραγματικά όλους τους σωματότυπους, ντυμένα στα hot trends της δεκαετίας του 2000, μίας δεκαετίας που είχε πράγματι το mood που περιγράφει η Reffstrup. Η Κοπεγχάγη είναι μία πόλη που αναπαράγει αυτό το νοσταλγικό χαρακτήρα του παρελθόντος, των χρόνων της αθωότητας. Και το αίσθημα αυτό αντικατοπτρίστηκε στο catwalk με low rise παντελόνια, micro minis, parachute pants σε neon αποχρώσεις, διαφάνειες και sexy bodycon dresses, αλλά και denim, πολύ denim. Το τζιν ύφασμα και το nylon έγιναν η σημαία της επόμενου καλοκαιριού και συνδυάστηκαν με δερμάτινες cowboy boots σε bold χρώματα.

https://www.instagram.com/p/ChHvQuPKHs5

Το σκηνικό του catwalk έμοιαζε με έναν τεράστιο μαυροπίνακα που γέμισε με σχέδια και πολύχρωμες ζωγραφιές, σαν αυτές που κάναμε στο σχολείο. High light ήταν φυσικά η έναρξη με μία αναβάτη BMX bike να εντυπωσιάζει με το ride της. Στο τέλος τα μοντέλα ανέβηκαν στα δικά τους ποδήλατα και έκλεισαν θριαμβευτικά το show, με μία νότα αγάπης, εφηβικού συναισθήματος και αισιοδοξίας, μέσα σε μία τόσο περίεργη φάση που περνάει ο πλανήτης μας. Κάτι που πραγματικά χρειαζόμασταν. Την αυθεντική χαρά των σχολικών μας χρόνων (αν είσαι millennial) και τη θετική αύρα του ότι όλα τελικά θα πάνε καλά. Όπως τότε.

Τα looks που ξεχώρισαν στο catwalk:

Δες ολόκληρο το show: