Paris Fashion Week: Τα looks από τους δρόμους του Παρισιού αποθεώνουν και πάλι το french chic

Ναταλία Κατσακιώρη
Paris Fashion Week: Τα looks από τους δρόμους του Παρισιού αποθεώνουν και πάλι το french chic
Photo credit: Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Τα καλύτερα σύνολα από το street style του Παρισιού αποδεικνύουν ότι το preppy style είναι το πιο ενημερωμένο trend που πρέπει να υιοθετήσεις.

Το Παρίσι είναι μια πόλη statement όχι μόνο ιστορικά, αλλά και για το χώρο της μόδας. Παρόλο που η Ιταλία είναι η χώρα που κατέχει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής των luxury ενδυμάτων, το Παρίσι και το french style, έχει διαχρονικά την πρωτοκαθεδρία ως η πόλη που είναι ο απόλυτος trend setter. Και αυτό γιατί οι Γαλλίδες είναι εκείνες που εξισσοροπούν ανάμεσα στις νέες τάσεις και το διαχονικό τους στυλ, πετυχαίνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Έτσι, λοιπόν, οι δρόμοι του Παρισιού έχουν μετατραπεί τελευταία σε ένα κανονικό runway, εν μέσω της εβδομάδας μόδας, με καλεσμένους από όλο τον κόσμο να παρακολουθούν τις κομψές κυρίες της γαλλικής πρωτεύουσας. Και δεν μιλάμε, φυσικά, για όλα εκείνα τα total designer looks, αυτά δηλαδή που έχουν δώσει οι ίδιοι οι οίκοι στις πιο γνωστές influencers από τις συλλογές, που πρόκειται να παρουσιαστούν, αλλά για όλες εκείνες τις γυναίκες που έχει απαθανατίσει ο φακός ανάμεσα στα shows με τα πιο εφευρετικά σύνολα του φθινοπώρου.

paris_fashion_week_street_style-(6).jpg

Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, η κύρια παλέτα είναι η basic παλέτα με τα neutrals, το λευκό, το μαύρο και το γκρι να πρωταγωνιστούν. Τα χρώματα που ξεχώρισαν και έσπασαν το μουντό τοπίο της σεζόν ήταν κυρίως το φούξια και το κίτρινο, αλλά και κάποια flashes σε πορτοκαλί και πράσινο. Επίσης, είδαμε και όλες εκείνες τις Y2K επιρροές, που έχουν εμφανιστεί φέτος, όπως η τζιν φούστα, οι biker μπότες, τα παντελόνια με χαμηλή μέση και τα mesh dresses με prints. Οι διαφάνειες ήταν το πιο sexy χαρακτηριστικό όλων των εμφανίσεων που ξεχωρίσαμε.

paris_fashion_week_street_style-(10).jpg

Υπήρξε, όμως, και ένα style νικητής, ένα style που πήρε όλη την αίγλη του φετινού street style στο Paris Fashion Week και αυτό δεν είναι άλλο από το preppy look. Το γνωστό αυτό «μαθητικό» στυλ, που μας γυρίζει πίσω στις στολές που φορούσαμε στα σχολικά μας χρόνια, θέλει κοντές, καρό φούστες, πλισέ και πιέτες, κάλτσες μέχρι το γόνατο, πουκάμισα, γραβάτες, γιλέκα, σακάκια, μπαλαρίνες και loafers, όλα συνδυασμένα με έναν ενημερωμένο τρόπο, που τα φέρνει στο σήμερα.

Street style gallery: