Miu Miu και Louis Vuitton έκλεισαν το fashion week με υπερμεγέθη σχέδια και κάποιες επαναλήψεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Miu Miu και Louis Vuitton έκλεισαν το fashion week με υπερμεγέθη σχέδια και κάποιες επαναλήψεις

Ο Nicolas Ghesquière έχει δώσει νέα πνοή στον οίκο Louis Vuitton, ενώ η Miu Miu απογοήτευσε με την έλλειψη πρωτοτυπίας.

Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού έκλεισε εχθές με τα τελευταία shows, ολοκληρώνοντας έτσι τον ενάμιση σχεδόν μήνα, που αφιερώνουμε στη μόδα κάθε φθινόπωρο. Την τελευταία, λοιπόν, μέρα η Miuccia Prada παρουσίασε τη Spring/Summer 2023 συλλογή της, χωρίς δυστυχώς να μας εντυπωσιάσει. Η όλη αισθητική της σειράς συνεχίστηκε στο ίδιο ακριβώς στυλ με τις δύο προηγούμενες εξαιρετικές συλλογές του οίκου, που διαμόρφωσαν τις τάσεις του τελευταίου χρόνου.

https://www.instagram.com/p/CjTOzBVslrO

Είδαμε, δηλαδή, micro minis, oversized σακάκια, διάφανες φούστες και anoraks, που ανανεώθηκαν με δέρμα σε φθαρμένο, cool ύφος και τις μεγάλες, εξωτερικές τσέπες με φερμουάρ, που ενσωμάτωσε η Miuccia Prada σε πανωφόρια, φούστες, φορέματα και tops, ακόμη και σε ζώνες, στολίζοντας κάθε look με ένα military, 00s στοιχείο. Η χρωματική παλέτα ακολούθησε για καόμη μια φορά τα neutrals, με το beige, το pale grey, το φυστικί, το μαύρο και το λευκό να είναι τα κυρίαρχα χρώματα της συλλογής. Η αισθητική εδώ είναι πάντα ξεκάθαρη και κουβαλάει την ιταλική φινέτσα της οικογένειας Prada, αλλά προωπικά δεν νομίζω ότι πήγε η creative director του οίκου μπόρεσε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα το νήμα, το ποίο έπιασε, από την προηγούμενη σεζόν. Αν κρατάμε σίγουρα κάτι αυτό είναι το thong sandals, που είδαμε στο catwalk.

Miu-Miu-S23-066.jpg

Miu Miu catwalk looks:

Ο Nicolas Ghesquière ήδη τα ρούχα μέσα από ένα μεγεθυντικό φακό.

Vuitton-atm-S23-011.jpg

Το σκηνικό ήταν για άλλη μια φορά εντυπωσιακό, με τον καλλιτέχνη Philippe Parreno να δημιουργεί ένα έργο τέχνης σε έντονο κόκκινο χρώμα, που ξετυλίγεται σαν ένα φουτουριστικό τριαντάφυλλο. Η αίσθηση ενός χώρου, που θα μπορούσε να σταθεί και ως ένας μελλοντικός, διαστημικός σταθμός ήταν έντονη. Την ίδια ακριβώς αισθητική απηχούσε και η συλλογή, που ήταν και η πρώτη συνεργασία του Ghesquière με έναν άλλο καλλιτέχνη, σε μια ανοιχτή συνομιλία. Προσωπικά θαυμάζω πολύ τη δουλειά του Nicolas Ghesquière και όλο αυτό το νέο κομμάτι, που έφερε στον οίκο Louis Vuitton, μεταλλάσσοντας την εικόνα ενός παραδοσιακού maison, ταυτισμένο με τις luxurious αποσκευές ταξιδίου.

https://www.instagram.com/p/CjTyTjlKi14

Στα looks που είδαμε στο catwalk ξεχώρισαν αμέσως, τα υπερμεγέθη φερμουάρ, οι ζώνες και οι αγκράφες, που ήταν σαν να είχαν γεννήσει τα ίδια τα ρούχα. Όπως εξήγησε ο ίδιος ο creative director του Louis Vuitton, είδε με έναν μεγεθυντικό φακό όλα εκείνα τα trimmings των ρούχων μας, αξιοποιώντας παράλληλα ακόμη και τις πιο απλές εικόνες, όπως το πορτοφόλι που συνηθίζει να κρεμάει ο ίδιος στη ζώνη του. Δερμάτινα jackets και φορέματα σε patchwork, ρομαντικά φορέματα και halter neck shapes, prints και ιδιαίτερες υφές ολοκλήρωσαν την πρόταση του κορυφαίου γαλλικού οίκου για την ερχόμενη Άνοιξη/Καλοκαίρι. Μία απολαυστική συλλογή, για να τη βλέπει κανείς στο runway, fun και γοητευτική, με πρωτοτυπία και ταυτότητα. Εν ολίγοις τα είχε όλα.

Louis Vuitton on the runway: