Η Beyoncé επέστρεψε στη σκηνή του Dubai για να κάνει την πιο κιτς εμφάνιση της ζωής της

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Beyoncé επέστρεψε στη σκηνή του Dubai για να κάνει την πιο κιτς εμφάνιση της ζωής της

Βασιλικό κόκκινο, strass, κρύσταλλα και το στεφάνι του «Μεσσία» σε μια μια εμφάνιση εκατομμυρίων που ακολούθησε το κιτς παραμύθι της Ανατολής. 

Η τελευταία φορά, που είδαμε την Beyoncé ζωντανά στη σκηνή ήταν στο περίφημο και άκρως συγκηνητικό tribute για τον εκλιπόντα Kobe Bryant και της κόρης του Gianna. Τέσσερα χρόνια η κορυφαία diva της pop αποφάσισε να κάνει το μεγάλο της come back με μία εμφάνιση στο Dubai και πιο συγκεκριμένα σε ένα αποκλειστικό show, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, για τα εγκαίνια του πολυτελέστατου resort Atlantis the Royal Dubai. Οι προσκλήσεις ήταν όπως καταλαβαίνεις περιορισμένες, με influencers, ηθοποιούς, μοντέλα και ανρθώπους των media από όλο τον κόσμο να καλούνται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τη φαντασμαγορική βραδιά. Η Beyoncé έφθασε εκεί με ένα crew 48 ανθρώπων, λαμβάνοντας το ποσό των 24 εκατομμυρίων δολαρίων για αυτή τη μοναδική εμφάνιση.

https://www.instagram.com/p/CnsO0feve8E

Η Beyoncé άλλαξε τρία looks στη σκηνή και τραγούδησε μαζί την κόρη της.

Δεκαεννιά τραγούδια παρουσίασε στο σύνολο on stage η Beyoncé, ενώ μαζί της εμφανίστηκε στη σκηνή και η κόρη της Blue Ivy, με την οποία τραγούδησαν μαζί το «Brown Skin Girl», το τραγούδι που ακούστηκε και στην επιστροφή του The Lion King. Η 11χρονη Blue Ivy ενθουσίασε το κοινό με τις χορευτικές της ικανότητες, αφού όπως είδαμε σε video που διέρευσαν έχει πάρει κάτι από το attitude της μαμάς Beyoncé. Μέχρι εδώ όλα καλά, αν και ο αντιδράσεις των fans ήταν έντονες για πολλούς και διάφορους λόγους.

Met Gala 2023:Το dress code είναι ένα tribute στον Karl Lagerfeld-Οι λεπτομέρειες και οι αντιδράσεις

https://www.instagram.com/p/Cntyl7RKkhY
beyonce_dubai_looks-(9).jpg

Ποιος δεν θυμάται την κυκλοφορία του τελευταίου album της Beyoncé, «Renaissance», το 2022 και την τεράστια επιτυχία του, με τους κριτικούς να μιλάνε για black excellence; Ε, λοιπόν, κανένα από τα κομμάτια του δεν βρέθηκε στη λίστα με τα τραγούδια της βραδιάς, ένα album ορόσημο, που θεωρήθηκε ως ένα γράμμα αγάπης για την κοινότητα των μαύρων χορευτών και μουσικών. Και όμως το κοινό του Dubai δεν θέλησε να ακούσει τίποτα από όλα αυτά και αρκέστηκε στο λαμπερό show της Beyoncé με τα κιτσάτα looks, γεμάτα χρώμα, φτερά και κρύσταλλα. Γιατί μπορεί τα 24 εκατομμύρια να έκαναν ίσως τη λογοκρισία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων λίγο πιο υποφερτή για την ίδια, όχι όμως και για το κοινό της, που θα προτιμούσε να μην δει το ίνδαλμα του στη σκηνή μιας χώρας, που έχει κατηγορηθεί για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν ήταν λίγοι οι καλλιτέχνες που τελικά ακύρωσαν εμφανίσεις τους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετά από πίεση των θαυμαστών τους, όπως η Nicky Minaj, αλλά η Beyoncé φρόντισε να μην διαρρεύσει το όνομα της μέχρι και την τελευταία στιγμή, αποδεικνύοντας πως μάλλον τα 24 εκατομμύρια δολάρια έλειπαν από τον τραπεζικό της λογαριασμό.

Τι γίνεται τελικά με τα «άσχημα» Chanel looks της Margot Robbie στο κόκκινο χαλί; Το κοινό αποφάσισε

beyonce_dubai_looks-(8).jpg

Η αποθέωση του κιτς σε μια σκηνή με νερό, φώτα και σκηνικά Κλεοπάτρας.

Όχι, οι εμφανίσεις της Beyoncé δεν ήταν ωραίες. Σέβομαι, φυσικά, τη δουλειά του styling team, αλλά η όλη αισθητική ήταν κάτι παραπάνω από κιτς, με τα σκηνικά με του κινούμενους ήλιους να θυμίζουν την κινηματοιγραφική Κλεοπάτρα της Liz Taylor. Το πρώτο look ήταν ένα κατακόκκινο gown με ενσωματωμένο κολάν και τεράστια κόκκινη ουρά, εκρηκτικό μπούστο με χρυσή διακόσμηση και ένα head piece από αυτά που αγαπά η ίδια η Beyoncé, δια χειρός Nicolas Jebran. Το Atelier Zuhra είναι υπέυθυνο για το δεύτερο κίτρινο «υπερθέαμα» με τις πούλιες και τα αμέτρητα φτερά, ενώ το τρίτο και τελευταίο look σε ροζ διαφάνεια, με ασημί λεπτομέρειες ήταν από το ουκρανικό brand, Frovol. Η Beyoncé θέλησε προφανώς να ευχαριστήσει τους πελάτες της και έτσι έγινε ένα με το στυλ «άγγιγμα του Μίδα», πρόσθεσε το απαραίητο χρώμα και ένα touch από sexiness και έτοιμο το look αραβικές νύχτες. Δυστυχώς, απογοητευτήκαμε και ήταν όλο το show της πολύ μακριά από αυτό που θέλαμε να δούμε σε μια εποχή ωριμότητας για την Beyoncé, η οποία υπήρξε από τις πρώτες Αφροαμερικανίδες τραγουδίστριες, που απέκτησε ένα τέτοιο βήμα. Δεν θα θέλαμε να δούμε άλλο ένα #cancelbeyonce hashtag, αλλά θα θέλαμε να μας μιλήσει για τη σκέψη της πίσω από αυτή την εμφάνιση.