Copenhagen Fashion Week 2023:Τα καλύτερα looks από το street style και ένα viral «φόρεμα-καταστροφή»

Ναταλία Κατσακιώρη
Copenhagen Fashion Week 2023:Τα καλύτερα looks από το street style και ένα viral «φόρεμα-καταστροφή»

Η Εβδομάδα Μόδας τη Κοπεγχάγης έχει ίσως το πιο συναρπαστικό new age street style από οποιαδήποτε άλλη πρωτεύουσα της μόδας. Και είναι η καλύτερη έμπνευση για ττο πώς να είσαι κομψή τις μέρες που έχει κρύο.

Μία ακόμη μέρα έμεινε για να λήξει και η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης, η οποία ξεκίνησε στην πιο ενημερωμένη fashion πρωτεύουσα της Ευρώπης (γνώμη μου), η οποία μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμη το status του Μιλάνου ή του Παρισιού, αλλά τα scandinavian girls συνεχίζουν να είναι οι πιο συναρπαστικές παρουσίες στο κομμάτι του street style, χαρίζοντας μας μοναδικές εμφανίσεις. Μέχρι στιγμής η viral στιγμή της εβδομάδας ήταν το disaster dress των (di)vision, με ένα από τα μοντέλα να σηκώνεται από το τραπέζι της και να προχωρά γκρεμίζοντας κυριολεκτικά το τραπέζι με την ουρά-τραπεζομάντηλο της φούστας της. «Dress for disaster», έγραψε το ίδιο το brand στη σχετική λεζάντα της δημοσίευσης με το πιο edgy runway walk να γίνεται αμέσως τάση στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/CoIQhhmAC3O

Street style στην Κοπεγχάγη, aka κομψή στο κρύο.

Αυτή τη φορά φαίνεται ότι οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν για εμάς, αφού η street style έμπνευση από τα αγαπημένα μας κορίτσια, τα κορίτσια της Σκανδιναβίας, ήρθε σαν λύση σταλμένη από τον ουρανό, τώρα που το τσουχτερό κρύο χτύπησε την πόρτα μας. Ας είμαστε ειλικρινείς, οι Ελληνίδες δεν το έχουμε με το να είμαστε stylish, όταν ο καιρός μας τα χαλάει. Και αυτό είναι απόλυτα δικαιολογημένο, αφού το καλοκαίρι εδώ είναι παρατεταμένο, οπότε το ίδιο και το summer style μας. Από την άλλη τα scandinavian girls είναι οι απόλυτοι experts του winter styling, με το εφευρετικό layering να είναι το πιο δυνατό τους σημείο.

Y2K style: Το πιο επίκαιρο trend του 2023 και όλα τα key items για να το υιοθετήσεις

street_style_copenhagen-(17).jpg

Το πιο περίεργο από όλα είναι ότι το στυλ των Σκανδιναβών έχει αυτή την υπέροχη ισορροπία ανάμεσα στο μινιμαλισμό και το weird girl aesthetic, το οποίο και κάνει τις μεφανίσεις τους τόσο ενδιαφέρουσες. Θα δεις από τη μία oversized, neutral παλτό αλλά και πολύχρωμα, patchwork πανωφόρια, γούνες σε ζωηρές αποχρώσεις και κλασικές δερμάτινες μπότες, πλεκτά σε κάθε δυνατή εκδοχή, αλλά και ανδρόγυνα πουκάμισα. Όλα αυτά σε ένα δημιουργικό πλαίσιο, που μας κάνει για καόμη μια φορά να ψάξουμε τη fun πλευρά της μόδας και του styling. Αξίζει να ρίξεις μια ματιά στην παρακάτω gallery, για να μην φοβηθείς ποτέ ξανά τοι κρύο.

Τα 20 καλύτερα looks από τους δρόμους της Κοπεγχάγης.