Y2K style: Το πιο επίκαιρο trend του 2023 και όλα τα key items για να το υιοθετήσεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Y2K style: Το πιο επίκαιρο trend του 2023 και όλα τα key items για να το υιοθετήσεις

Η δεκαετία του 2000 ξαναζωντανεύει μέσα από την πιο επίκαιρη τάση της σεζόν. Ακολούθησε το inspo.

Αν είσαι στο δικό μου ηλικιακό croup, aka στα early thirties, η δεκαετία του 2000 ήταν η δεκαετία της εφηβείας σου ή των φοιτητικών σου χρόνων. Οπότε θυμάσαι πολύ καλά τη μόδα της περιόδου και έχεις φορέσει κάθε εσύ πιθανότατα όλα τα relevant items της περιόδου. Γενικά, το Y2K style ακολουθούσε την τρελή ροή εκείνης της δεκαετίας και η αλήθεια είναι ότι βιώσαμε πολλά τρελά trends εκείνο το διάστημα που ακολουθούσαν λίγο πολύ την όλη αισθητική της εποχής, που ήταν οριακά κοντά στο κιτς.

Τα 00s λοιπόν επέστρεψαν δυναμικά θα το έχεις καταλάβει ήδη, αφού το 2022 ήταν η χρονιά που τα ανέδειξε και το 2023 είναι η χρονιά που θα τα απογειώσει. Δεν υπάρχει οίκος ή brand που να μην έχει λανσάρει κάποια σειρά με Y2K επιρροές, ενώ το Instagram feed μας έχει γεμίσει από εικόνες που μας θυμίζουν πολλά από τα looks που θέλανε να ξεχάσουμε. Θα αλήθεια είναι ότι στο άκουσμα της επιστροφής των 00s δεν έδειξαν κανέναν ενθουσιασμό, αλλά αν μεταφέρεις στην αισθητική του σήμερα κάποιες από τις πινελιές του 2000 θα δεις ότι μπορείς να αποκτήσεις αυτό το effortless cool style που τόσο σου αρέσει.

Τα «ugly shoes» των 00s θα είναι η πιο hot τάση στα παπούτσια της άνοιξης -Θα τα φόραγες ξανά;

https://www.instagram.com/p/CkrDaoSt-7b

Η Gen Z είναι η γενιά που έχει λατρέψει τη συγκεκριμένη δεκαετία η οποία ομολογουμένως για εκείνους μοιάζει με μακρινό παρελθόν. Παρόλα αυτά είναι οι masters του Y2K style και παραδίδουν κυριολεκτικά μαθήματα styling όσον αφορά τη συγκεκριμένη αισθητική. Χαμηλοκάβαλα παντελόνια, tube tops, διαφάνειες και πλαστικά κοσμήματα, vintage αθλητικά και βελούδινα set φορμάκια σαν αυτά που έκανε διάσημα η Paris Hilton, είναι μόνο κάποια από τα must have items της ντουλάπας ενός Gen-zer.

https://www.instagram.com/p/CgzXUFxDsOM

Για να μπεις και εσύ στο mood της πιο cool δεκαετίας χρειάζεσαι αυτά τα πέντε παρακάτω κομμάτια.

Τα 5 key pieces του Y2K style:

Cargo pants

y2k-(1).jpg


Low rise

y2k-(4).jpg


Maxi φούστα

y2k-(6).jpg


Tube top

y2k-(5).jpg


Sheer mesh fabric

y2k-(3).jpg