Copenhagen Fashion Week: Όλα τα high lights από τα shows των Marni, Ganni, Helmstedt και Stine Goya

Ναταλία Κατσακιώρη
Copenhagen Fashion Week: Όλα τα high lights από τα shows των Marni, Ganni, Helmstedt και Stine Goya
Photo Credits: Launchmetrics.com/spotlight

Η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης έριξε αυλαία και έχουμε τα καλύτερα σημεία των πιο γνωστών brands του σκανδιναβικού style.

Η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης ολοκλήρωσε τα shows της εχθές, με τους οίκους Ganni, Marni, Helmstedt και Stine Goya να ξεχωρίζουν με τις συλλογές τους. Εμείς συγκεντρώσαμε όλα τα high lights και σας δίνουμε ένα μικρό update από τα catwalks της Κοπεγχάγης. Χρώματα, denims, puffers και το Y2K style να πρωταγωνιστεί στις πιο ανατρεπτικές, ready to wear συλλογές για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2023.

Οι πεταλούδες του Ganni φέρνουν μια νέα εποχή στο κορυφαίο brand.

Ο Ganni είναι ένα από τα πιο αγαπημένα brands των fashion influencers και αυτό όχι τόσο για τα φωτογραφικά, πολύχρωμα πλεκτά του, αλλά για τη φιλοσοφία των simple ready to wear συλλογών του, που απευθύνονται σε ένα κοινό, το οποίο αγαπά τα ποιοτικά, ιδιαίτερα ρούχα σε προσιτές τιμές (για το target τους), που σίγουρα ξεχωρίζουν. Οι πεταλούδες πέταξαν, λοιπόν, στο catwalk και σηματοδότησαν μια νέα εποχή για τον Ganni και το δίδυμο των Nicolaj and Ditte Reffstrup, που είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα και να δημιουργήσουν ένα μεγάλο, ισχυρό οίκο. Οι πεταλούδες συμβολίζουν τη μεταμόρφωση και μαζί με το φίλο τους Esben Weile Kjær και γνωστό εικαστικό δημιούργησαν μια νέα συλλογή με έμφαση στις γραμμές που αγκαλιάζουν τη σιλουέτα και τα κάνουν το dressing up λίγο πιο fun.

Copenhagen Fashion Week 2023:Τα καλύτερα looks από το street style και ένα viral «φόρεμα-καταστροφή»

Stine Goya: Η βασίλισσα του χιονιού έδωσε την έμπνευση για μια συλλογή αφιερώμενη στις γυναίκες.

Η Stine Goya είναι μία από τις λίγες designers που έχει δημιουργήσει το δικό της brand, προσπαθώντας να ενδυναμώσει το ρόλο των γυναικών και στις θέσεις του creative director. Γιατί δυστυχώς, αυτές είναι ακόμη ελάχιστες. Η FW23 συλλογή της πήρε έμπνευση από τα κλασικό παραμύθι της βασίλισσας του χιονιού και το catwalk διακοσμήθηκε με μικρές κολώνες-φωτιστικά, που θύμιζαν κομμάτια πάγου, ενώ τα ίδια τα ρούχα εμπνεύστηκαν από τα διεθνή θέρετρα του σκι, δημιουργώντας μια ξεκάθαρη winter γκαρνταρόμπα για ένα χιονισμένο τοπίο. Φουσκωτά jackets και παντελόνια οτυ σκι μπλέχτηκαν με απόλυτη επιτυχία με naked, διάφανα φορέματα και σατέν wide leg παντελόνες.

Η Helmstedt διατηρεί ακόμη τον τίτλο του πιο ονερικού brand της Σκανδιναβίας.

Μία από τις σχεδιάστριες που συμπεριλήφθηκε και δικαίως στη λίστα του Forbes με τους 30 under 30 καλλιτέχνες, όχι μόνο γιατί είναι ταλαντούχα και το κοινό λάτρεψε αμέσως τα ρούχα της, αλλά κυρόως για την ίδια την ιδιοφυή ιδέα της πίσω από τα πρώτα water colored prints, που πολλοί προσπάθησαν να αντιγράψουν. Η Helmstedt έχει καταφέρει να χτίσει ένα σύμπαν, κάτι που πολλοί κορυφαίοι οίκοι κατάφεραν μετά από πολλά χρόνια και με μεγάλη προσπάθεια, εκείνη το έκανε να μοιάζει εύκολο και σχεδόν οργανικό. Συνέχισε, λοιπόν, την πορεία της και με στη νέα της FW23 συλλογή της έβαλε τα ζεστά χρώματα του ηλιοβασιλέματος δίπλα στα αγαπημένα της pale pastels και μας έδωσε άλλο χαρακτηριστικό catwalk.

Το πρώτο show του οίκου Marni στο Τόκιο.

Ο Francesco Risso θεώρησε ότι αυτή ήταν η στιγμή για να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο. Η παρουσίαση του show του οίκου Marni στο Τόκιο ήταν για εκείνον μία ανάγκη να έρθει πιο κοντά με έναν πολιτισμό, που έχει στο επίκεντρο του την υπομονή και την ευγένια, αφού όπως είπε ο ίδιος η δύση μοιάζει να έχει ξεχάσει αυτές τις αρετές αμέσως μετά την επαναφορά μας στην πραγματικότητα, μετά την πανδημία του Covid-19. Σχεδιαστικά είδαμε όλες τις αγαπημένες συνήθειες του Marni στο catwalk, όπως τα oversized tailored κοστούμια και τα παλτό της με το χαρακτηριστικό checkered print και τα knitwears που έκαναν τον οίκο διάσημο.