Οδηγός αγοράς: Το puffer jacket είναι το μπουφάν που θα σε σώσει από το κρύο & έχουμε τα 10 καλύτερα

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Το puffer jacket είναι το μπουφάν που θα σε σώσει από το κρύο & έχουμε τα 10 καλύτερα
Photo Credit: Sarah Treacher/Launchmetrics.com/Spotlight

Αν δεν επενδύσεις τώρα σε ένα χοντρό, φουσκωτό μπουφάν τότε πότε; Το πανωφόρι που δεν θα βγάλεις από πάνω σου το Φεβρουάριο.

Ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Εντάξει όχι όλοι, εγώ πάντως περίμενα να έρθει η πρώτη πραγμματικά κρύα, χειμωνιάτικη εβδομάδα του 2023. Και ήρθε, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τα αγαπημένα μας winter looks τόσο στους δρόμους της πόλης, όσο και στις εκδρομές που θα κανονίσουμε σίγουρα στους ορεινούς προορισμούς της χώρας μας. Που είναι πολλοί και άκρως ενδιαφέροντες, τώρα που θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια. Από τι, όμως, αποτελείται ένα σωστό winter look, αν όχι από το απόλυτο, ζεστό πανωφόρι;

puffer_jackets-(7).jpg

Y2K style: Το πιο επίκαιρο trend του 2023 και όλα τα key items για να το υιοθετήσεις

To μπουφάν μας είναι και από πρακτική άποψη το πιο σημαντικό κομμάτι μιας κρύας μέρας, αφού χωρίς ένα άνετο πανωφόρι γίνεται αδύνατη η οποιαδήποτε μετακίνηση σου εκτός σπιτιού. Η δική μου πρόταση θα είναι φυσικά το puffer jacket, δηλαδή το φουσκωτό μπουφάν με το αδιάβροχο ύφασμα, ως η πιο κατάλληλη επιλογή του χειμώνα. Είναι ζεστό, cool και απόλυτα πρακτικό και τώρα πια μπορείς να το συνδυάσεις με τα πάντα. Και το λέω αυτό γιατί παλιότερα είχε ταυτιστεί γενικά με το athleisure style και το styling περιοριζόταν κυρίως σε κάποια φόρμα, ένα κολάν ή ένα τζιν παντελόνι. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και το puffer jacket αναβαθμίστηκε τόσο στις συλλογές των αγαπημέων μας οίκων, όσο και στο street style.

puffer_jackets-(1).jpg
puffer_jackets-(6).jpg

Αν κάνεις μια μιρκή έρευνα αγοράς θα δεις ότι τα puffer jackets κυκλοφορούν σε αμέτρητα χρώματα με το φούξια και όλες τις neon αποχρώσεις να έχουν την τιμητική τους. Προσωπικά αγαπώ πολύ και τα metallics αλλά και τα printed κομμάτια, που είναι ακόμη πιο edgy και ιδιαίτερα. Το τι μήκος θα επιλέξεις είναι ξεκάθαρα δικό σου θέμα, ανάλογα με τις ανάγκες της καθημερινότητας σου, αν και τα cropped puffers είναι ultra stylish αυτή τη στιγμή. Για τους λάτρεις του κλασικού θα υπάρχουν πάντα τα διαχρονικά μαύρα και neutral σχέδια, που μπορούν να πάρουν μια μόνιμη θέση στα καθημερινά σου σύνολα.

Τα best buys σου: