Ο Thom Browne ζωντάνεψε στο catwalk το παραμύθι του «Μικρού Πρίγκιπα» επιστρέφοντας στη Νέα Υόρκη

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο Thom Browne ζωντάνεψε στο catwalk το παραμύθι του «Μικρού Πρίγκιπα» επιστρέφοντας στη Νέα Υόρκη
Daniele Oberrauch

Το πιο αγαπημένο παιδικό βιβλίο πήρε σάρκα και οστά μέσα από το Fall 2023 show του Thom Browne. Τελικά μάθαμε οι ενήλικες να ακούμε το παιδί μέσα μας;

O Thom Browne επέστρεψε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και αυτή τη φορά έχει τον τίτλο του προέδρου του CFDA, οπότε ήταν κατά κάποιο τρόπο και υποχρέωση του να παρουσιάσει τη συλλογή του για το φθινόπωρο του 2023 στην Αμερική. Από το πρώτο κιόλας post, που έγινε στο Instagram λίγες ώρες πριν την έναρξη του show, με το σκηνικό του πεσμένου αεροπλάνου και τη λεζάντα «we find ourselves in the desert …», οι χρήστες κατάλαβαν το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Το διάσημο παιδικό βιβλίο Le Petit Prince του Antoine de Saint-Exupéry ήταν το σημείο έμπνευσης και αναφοράς αυτής της συλλογή, που ήρθε να μας θυμίσει το παιδί που κρύβουμε μέσα μας, σε ένα show καθηλωτικό, ρομαντικό και γεμάτο συναίσθημα.

https://www.instagram.com/p/CoqF01sNETC

Το κυκλικό catwalk καλύφθηκε με άμμο, σαν να βρισκόμαστε «στην έρημο», ένα αεροπλάνο έπεσε στη μέση του πουθενά, ενώ πλανήτες και αστέρια συμπλήρωναν το σκηνικό. Και κάπου εκεί η Debra Shaw έκανε την έναρξη του show ντυμένη με μία avant garde λευκή στολή-πιλότου και πίσω της ακολούθησε ο ίδιος ο Μικρός Πρίγιπας, ντυμένος με ένα γκρι φόρεμα με χρυσές λεπτομέρεις και ένα από τα signature σακάκια του Thom Browne με τους τεράστιους ώμους. Ακολούθησε όλη η ροή του αγαπημένου βιβλίου στο catwalk με τους πλανήτες που είχε επισκεφθεί ο Μικρός Πρίγκιπας να περνάνε μπροστά από τα μάτια μας, το ίδιο και όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες της ιστορίας. Ο Thom Browne θέλησε να αλλάξει το λυπητερό τέλος και έτσι η Precious Lee έκανε το φινάλε μέσα σε ένα ολόλευκο, artisanal look δίνοντας τη λύση και σώζοντας τον Μικρό μας Πρίγκιπα.

Οι πέντε τάσεις που ξεχωρίσαμε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και έχεις ήδη στη ντουλάπα σου

Thom-Browne-F23-071.jpg
Thom-Browne-F23-072.jpg
Thom-Browne-F23-069.jpg

Ήταν ένα show που θύμιζε πιο πολύ παράσταση, αφού μέσα στα τριάντα πέντε ολόκληρα λεπτά του βλέπει κανείς το όραμα του Browne στην πλήρη ανάπτυξη του, χωρίς βιασύνη και γρήγορα catwalks. Ήταν σαν να ο γνωστός σχεδιαστής να ήθελε να φέρει στη μόδα την πραγματική αφήγηση, που δεν έχει κανέναν πρακτικό στόχο αυτή τη φορά, κανένα marketing, καμία πολιτική, μόνο δημιουργία. Είδαμε καρό και tweeds σε τεράστια παλτό και jackets με τετράγωνους ώμους, στενά, maxi φορέματα με φουτουριστικά στοιχεία και prints, μανίκαι και φούστες με τεράστιους όγκους αλλά και tailored patchwork. Ήταν όλα τα αγαπημένα fashion θέματα του Thom Browne σε ένα show που ήθελε περισσότερο να αφηγηθεί τα πράγματα όπως θα το έκανε ένα παιδί, με το συναίσθημα και την καρδιά σε πρώτη θέση. Ακόμα και αν ο Thom Bowne δεν είναι ο αγαπημένος σου, είναι ένα show που αξίζει να δεις σήμερα και να θυμηθείς κάτι από την παιδική πλευρά του εαυτού σου.

Fall 2023 catwalk looks:

Thom-Browne-F23-073.jpg

Δείτε ολόκληρο το show: