Heartcore: Το πιο αγαπησιάρικο trend που θα σε κάνει να φορέσεις την «καρδιά σου» -Κυριολεκτικά

Ναταλία Κατσακιώρη
Heartcore: Το πιο αγαπησιάρικο trend που θα σε κάνει να φορέσεις την «καρδιά σου» -Κυριολεκτικά

Οι καρδιές είναι το νέο signature σχέδιο πολλών οίκων που επέλεξαν να στολίσουν ρούχα και αξεσουάρ με το πιο αγαπησιάρικο shape. Εκτός και να προτιμάς να κρεμάσεις την «καρδιά» σου γύρω από το λαιμό!

Οι καρδιές υπήρξαν πάντα ένα πολύ σημαντικό σχήμα για τη μόδα και δεν ήταν λίγοι οι σχεδιαστές που έχουν αφιερώσει ολόκληρες συλλογές ή items στο πιο αγαπησιάρικο και παιδικό κατά άλλους σχέδιο. Όπως και να έχει το σχήμα μιας καρδιάς τραβά αμέσως την προσοχή μας, όπου και αν είναι τοποθετημένη: σε τσάντες, prints, αξεσουάρ ή κοσμήματα. Και ενώ η μόδα προχωρά και θεωρεί κάποια παλιότερα μοτίβα ξεπερασμένα και δυσλειτουργικά, το heart shape κάνει μία μεγάλη επιστροφή στις νέες συλλογές πολλών κορυφαίων οίκων, αποδεικνύοντας ότι θα είμαστε για πάντα ρομαντικοί.

https://www.instagram.com/p/CkOIvKYsEUi

Μια μέρα σαν και αυτή, λοιπόν, του Αγίου Βαλεντίνου, δεν υπάρχει κάτι πιο επίκαιρο για να φορέσεις από ένα διαχρονικό all over print με καρδιές ή ένα t-shirt με logo σε σχήμα καρδιάς από αυτά που λάτρευε η Vivienne Westwood. Αν πάλι θέλεις να είσαι πιο relevant από ποτέ μπορείς να υιοθετήσεις το πιο ερωτικό trend των φετινών αξεσουάρ, που δεν είναι άλλο από το Heartcore. Μικρές ή και μεγαλύτερες καρδιές έγιναν τσάντες, κοσμήματα και παπούτσια, παίρνοντας κάθε φορά διαφορετική μορφή με βάση το vision του κάθε σχεδιαστή. Πάντως οι τσάντες σε σχήμα καρδιάς έχουν αρχίσει ήδη να κερδίζουν τα fashion girls, που έχουν βάλει το Heartcore στο street style.

Το cargo style επέστρεψε -Πώς να υιοθετήσεις και εσύ την κορυφαία τάση των 00s

Οι τσάντες της άνοιξης θα έχουν το σχήμα της καρδιάς σου.

Οι heart bags είναι το νέο it item των φανατικών της μόδας και -γιατί όχι- μπορούν να γίνουν και ένα υπέροχο δώρο για τη σημερινή ημέρα. Ο οίκος Chanel παρουσίασε τις τσάντες σε σχήμα καρδιάς ήδη από την SS22 collection του, αντλώντας έμπνευση από ένα cult κομμάτι που δημιούργησε για τον οίκο ο Karl Lagerfeld το 1995, με την vinyl, μαύρη εκδοχή της. Στον οίκο Moschino ο Jeremy Scott έβαλε τις φουσκωτές καρδούλες του παντού: σε σκουλαρίκια, κουμπιά και παπούτσια. Είναι όμως η biker heart bags αυτές που πρωταγωνιστούν και πάλι με την πρώτη τους εμφάνιση να γίνεται το 2021 και έκτοτε είναι ένα από τα αγαπημένα items του οίκου. Ο οίκος Coperni δημιούργησε τη δική του πρωτότυπη heart bag, σε μικρό και μεγάλο μέγεθος, ακολουθώντας τη λογική μιας 3D μεγάλης schoulder bag. Είναι όμως η τσάντα σε σχήμα καρδιάς από τον οίκο Alaïa, αυτή που θα δεις στο Isntagram feed σου με την τελευταία της metallic εκδοχή να έχει ξετρελάνει τον κόσμο της μόδας.

Αν πάλι αγαπάς το edginess τότε οι οίκοι Gucci και Schiaparelli έχουν για σένα μια αληθινή καρδία, που μπορείς να κρεμάσεις στο λαιμό σου ή να κρατήσεις σαν clutch στο χέρι σου. Τι όχι; Ο εκκεντρικός πρώην creative director της Gucci, Alessandro Michele, έδωσε μία total sparkly, ασημένια καρδιά στην Lou Doillon, την οποία και κράτησε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών, ενώ ο Daniel Roseberry κρέμασε μία μεγάλη, μαύρη καρδιά από ένα βελούδινο chocker, για την Haute Couture Fall 2022 συλλογή του οίκου Schiaparelli, ένα κόσμημα που φόρεσε η Kylie Jenner αμέσως μετά την παρουσίαση του. Μήπως μπήκες σε mood for love;

https://www.instagram.com/p/CRB1ba5tNRQ
Schiaparelli-HC-F22-010a.jpg
kyliejenner_309210279_1184171505467401_5720333468340437066_n.jpg

ΔΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ