Μήνυμα ελήφθη: Οι μεγάλες ζώνες επέστρεψαν και θα κάνουν «παρέα» στα τζιν και τα φορέματα μας

Ναταλία Κατσακιώρη
Μήνυμα ελήφθη: Οι μεγάλες ζώνες επέστρεψαν και θα κάνουν «παρέα» στα τζιν και τα φορέματα μας
Photo Credit: Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Εσύ ποια εκδοχή τους θα υιοθετήσεις; Τη low rise από τα 00s ή τη θηλυκή πλευρά των 80's;

Οι ζώνες είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη γυναικεία ντουλάπα, που η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες δεν έχουμε εκτιμήσει και αξιοποιήσει αρκετά. Εκτός από τις μικρές, λεπτές ζώνες που χρησιμοποιούμε κυρίως στα office looks μας, δεν νιώθουμε την ανάγκη να συμπληρώσουμε ένα outfit με μία ζώνη, κυρίως γιατί δεν τις έχουμε βάλει στη διαδικασία του styling. Βέβαια, οι παλιότερες θυμόμαστε ότι υπήρχε εκείνη μία εποχή που δεν θα έβγαινες από το σπίτι με το denim παντελόνι σου χωρίς μία ζώνη. Ναι, ήταν η δεκαετία του 2000, όταν τα low rise jeans σου ήθελαν πάντα μία μεγάλη ζώνη με αγκράφα για να απογειωθούν.

Αυτές είναι οι 3 φούστες που θα φορέσουμε την άνοιξη

big_belts-(1).jpg

Κάπως έτσι και μέσα σε όλη αυτή τη Y2K αναστάτωση μέσα στην οποία ζει η μόδα τις τελευταίες σεζόν είδαμε και πάλι στα catwalks τις μεγάλες ζώνες. Ανάμεσα τους είναι αυτές οι κλασικές δερμάτινες ζώνες με τις αγκράφες, οι ζώνες σε στυλ κόσμημα με τα μεγάλα strass και τις αλυσίδες, αλλά και οι μεγάλες, χοντρές ζώνες που φοριούνται ψηλά στη μέση και ταιριάζουν τέλεια με τα maxi φορέματα μας, αλλά και πάνω από ένα παλτό ή blazer. Αν πρόκειται να τις ενσωματώσεις στο denim looks σου, επέλεξε να το κρατήσει το υπόλοιπο σύνολο αρκετά minimal, για να έχεις την ισορροπία ανάμεσα σε 00s και το σήμερα.

big_belts-(5).jpg

Αν από την άλλη θέλεις να ακολουθήσεις την 80s επιρροή της τάσης, τότε το τελευταίο look της Hailey Bieber είναι το inspo που αναζητάς. Η Hailey επέλεξε ένα total Schiaparelli look για μία από τις πρόσφατες εμφανίσεις της, σε total black. Ένα μαύρο, ψηλόμεσο, στενό παντελόνι και ένα top corset με φερμουάρ και μακριά μανίκια έγιναν η ιδανική βάση για να την oversized ζώνη με τη χρυσή, ανάγλυφη αγκράφα, που συμπλήρωσε το outfit. Γενικά, το 80s mood θέλει μεγάλες ζώνες, σε έντονα χρώματα, που τονίζουν θηλυκά τη μέση και κόβουν τη σιλουέτα στο πιο κατάλληλο σημείο.

https://www.instagram.com/p/CncvlIIyqHM

Οι μεγάλες ζώνες φοριούνται ήδη στο street style. Έχουμε τα καλύτερα looks: