PFW: Τα street style looks από τους δρόμους του Παρισιού που δεν περίμενες από τις Γαλλίδες

Ναταλία Κατσακιώρη
PFW: Τα street style looks από τους δρόμους του Παρισιού που δεν περίμενες από τις Γαλλίδες
Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Η πιο δυναμική εβδομάδα μόδας είναι εδώ και το street style του Παρισιού μας δίνει την έμπνευση που θέλουμε. 

Ακόμα και στη μόδα, που θεωρείται ένας από τους πιο απελευθερωμένους χώρους τέχνης και έκφρασης, υπάρχουν και πολλά κλισέ. Ένα από αυτό έχει να κάνει με τις διάφορες πρωτεύουσες της μόδας και το στυλ που περιμένουμε από τους κατοίκους της. Οι Γαλλίδες εδώ παίρνουν φυσικά όλα τα φώτα πάνω τους με το French chic να αποτελεί από μόνο του μία ολόκληρη σχολή στο styling. Εκτός, όμως, από τα διάφορα στυλιστικά «στερεότυπα» υπάρχουν και αμέτρητες content creators που αναπαράγουν το γνωστό floral φόρεμα και εσπαντρίγιες style, μπερές και καρό σακάκια με sophisticated λεπτομέρειες. Κάτι σαν την Emily in Paris.

parisfashionweek_streetstyle-(16).jpg

Στην πραγματικότητα βέβαια και αν είχες την ευκαιρία να ταξιδέψεις στο Παρίσι θα γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι Γαλλίδες και πιο συγκεκριμένα οι Παριζιάνες, δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο στυλ, αφού και ακολουθούν τις τάσεις αλλά και τους αρέσει να δοκιμάζουν περίεργα, νέα πράγματα. Αυτό, όμως, που τις κάνει να ξεχωρίζουν είναι ότι έχουν ένα μαγικό τρόπο να εντάσσουν τα νέα αγαπημένα του items και trends στο ήδη κλασικό και δοκιμασμένο τους στυλ. Δεν θα δεις ποτέ μία Γαλλίδα με παρωχημένα, άβολα και άκομψα ρούχα που να κρύβουν την πραγματική τους ομορφιά και την αισθητική τους. Εκεί έγκειται και όλη η επιτυχία του French style.

parisfashionweek_streetstyle-(20).jpg

Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού είναι εδώ και θα συνεχίσει την πορεία της μέχρι και την επόμενη Τετάρτη, δίνοντάς μας τις νέες τάσεις για την επερχόμενη Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024. Πριν όμως από όλα αυτά, μας δίνει την έμπνευση που χρειαζόμαστε για το φθινοπωρινό μας ντύσιμο. Οι φωτογράφοι έχουν στηθεί στα γνωστά σημεία της πόλης και εμείς έχουμε στα χέρια μας τα πιο ενημερωμένα street style looks από τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας. Μπότες, edgy πανωφόρια, mini bags, Y2K παντελόνια, κλασικά pieces σε ιδανικά παντρέματα με new age γραμμές και μοναδικά hairstyles αλλά και make up looks. Όλα μαζί γίνονται ο απόλυτος fashion οδηγός του φθινοπώρου.

parisfashionweek_streetstyle-(10).jpg

Paris Fashion Week: Ο ασπρόμαυρος οίκος Dior και το elegant 70s safari του Saint Laurent

Τα 15 street style looks που «δεν» θυμίζουν Παρίσι: