Όλα τα highlights από την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού και τα shows των Balmain και Acne Studios

Ναταλία Κατσακιώρη
Όλα τα highlights από την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού και τα shows των Balmain και Acne Studios

Μετά τη φοβερή κλοπή της συλλογής ο οίκος Balmain παρουσίασε κανονικά το show του.

Τι και αν πάνω από 50 looks της SS24 collection κλάπηκαν από τον οίκο Balmain, μόλις μία εβδομάδα πριν το show του; Εχθές απολαύσαμε το 70% της συλλογής του Olivier Rousteing για τον κορυφαίο γαλλικό οίκο και πραγματικά μύρισε άνοιξη. Η θρυλική ατάκα της κινηματογραφικής Miranda Priestly «Florals? For Spring?» ήταν το concept πάνω στο οποίο στήθηκε η καμπάνια του show στα social media και κάπου εδώ αρχίσαμε να αμφιβάλουμε αν τελικά η Miranda ήταν ένα πρόσωπο της φαντασίας μας (προφανώς και δεν ήταν!).

Balmain-S24-057.jpg

Ο Olivier Rousteing όμως κατάφερε να κάνει τα κλασικά florals, πραγματικά groundbreaking, δηλαδή συναρπαστικά, παίρνοντάς μας την ανάσα με την αγαπημένη του πρακτική. Να βάλει στα ready to wear σύνολά του την haute couture, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τις τεχνικές και τα κλασικά shapes του οίκου Balmain. Έτσι, είδαμε στην πραγματικότητα μια συλλογή χωρισμένη σε δύο μέρη. Από τη μία είχαμε τις σιλουέτες κλεψύδρα με τη φανταστική μέση και τα peplums, και από την άλλη τα ρομαντικά πουά και τα λουλούδια που εμφανίστηκαν σε prints, patchworks και 3D μοτίβα που ράφτηκαν ή τοποθετήθηκαν πάνω στα ρούχα σαν κανονικά μπουκέτα.

Balmain-S24-001.jpg
Balmain-S24-033.jpg

Ήταν ένα μαγικό, ανοιξιάτικο catwalk, στο οποίο θαυμάσαμε για άλλη μια φορά την τεχνική του ατελιέ, η οποία κατάφερε να φέρει κοντά τα αέρινα πλισέ της δεκαετίας το 1940 και του 1950, με τις παραδοσιακές, edgy, sexy γραμμές του οίκου, οι οποίες έχουν γίνει και σήμα κατατεθέν του. Εκτός από το κλασικό ασπρόμαυρο που λατρεύει ο Rousteing είχαμε και αρκετά ροζ, μπλε, πράσινα αλλά και chocolate brown items, που συμπλήρωσαν μια ολοκληρωμένη ανοιξιάτικη femme fatale γκαρνταρόμπα. Το απόλυτο highlight ήταν τα τελευταία looks με τα φορέματα «κλουβιά», που έμοιαζαν με μικρούς φράχτες στην εξοχή γεμάτους αγριολούλουδα. Μια μαγική εικόνα στην καρδιά του Παρισιού.

PFW: Τα street style looks από τους δρόμους του Παρισιού που δεν περίμενες από τις Γαλλίδες

Τα καλύτερα catwalk looks:

Ance Studios: Το απόλυτο cult brand επιστρέφει.

Φαίνεται ότι η Diesel και ο Glenn Martens έχουν ανταγωνισμό. Ο Jonny Johansson έκανε για άλλη μια φορά αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Να φέρνει στο catwalk minimal designed looks, με cult αναφορές, χαρούμενες λεπτομέρειες και κάτι από το φουτουριστικό style που τόσο αγαπά. 7.350 τετραγωνικά μέτρα στρώθηκαν με λινό καμβά, για να δημιουργήσουν τον κατάλληλο χώρο για το catwalk και το show φυσικά. Η Rosalia και η Kylie Jenner ήταν μόνο κάποιες από τις λαμπερές παρουσίες που είδαμε στο front row, σε μια συλλογή που μας έκανε για άλλη μια φορά να αναγνωρίσουμε το DNA του οίκου Acne Studios.

Acne-S24-054.jpg
Acne-S24-050.jpg

Τα denims και τα δέρματα που επεξεργάστηκαν με έναν τρόπο που να τα κάνει να φαίνονται φθαρμένα, σχεδόν μουχλιασμένα, ήταν σίγουρα το πιο τεχνικό κομμάτι της συλλογής. Μαζί με τα maxi φορέματα με τα puffy hemlines, ένα από τα οποία φόρεσε και η Kylie Jenner, ήταν τα πιο εντυπωσιακά items-πρόταση του σχεδιαστή. Η χρωματική παλέτα ήταν αρκετά basic για την ανοιξιάτικη περίοδο, αν εξαιρέσει κανείς ένα με δύο looks σε μπλε και έντονο κόκκινο.

Acne-S24-020.jpg

Η κύρια έμπνευση της συλλογής ήρθε από τη Βρετανίδα καλλιτέχνη Katerina Jebb και το έργο της «Physical Evidence of a Woman», με τα σχέδιά της να μπαίνουν σε φούστες με ασορτί tops. Η όλη ιδέα του ανολοκλήρωτου διατρέχει ολόκληρη την εικόνα της συλλογής, κάτι που είδαμε και πάνω στα ίδια τα ρούχα, τα οποία μοιάζουν ημιτελώς ολοκληρωμένα, αντιφατικά και γεμάτα ενδιαφέρον. Μάλλον ήρθε η στιγμή ο οίκος Acne Studios να ξαναγίνει viral.