LFW:Tα shapes κλεψύδρα και η ανεπιτήδευτη απλότητα κέρδισαν το χειροκρότημα στο show του JW Anderson

Ναταλία Κατσακιώρη
LFW:Tα shapes κλεψύδρα και η ανεπιτήδευτη απλότητα κέρδισαν το χειροκρότημα στο show του JW Anderson

Ένα show αφιερωμένο στο «this and that » ενός εξαιρετικού σχεδιαστή που έχει πάντα κάτι να πει.

«Αυτό εκείνο. Για να έχει κανείς ένα πράγμα, πρέπει να αναγνωρίσει το άλλο. Αντί για νοσταλγία, καθομιλουμένη. Αντί για το εντυπωσιακό, το μη εμφανές. Αντί για φήμη, το να είσαι μυστικοπαθής. Μια έρευνα για το ντύσιμο ως ψυχολογική πράξη, κοιτάζοντας δίπλα». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε το σημείωμα προς το κοινό του ο Jonathan Anderson, ο οποίος παρουσίασε την προσωπική του συλλογή για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, μιλώντας για όλα εκείνα που θέλουμε να πούμε οι άνθρωποι της μόδας τελευταία.

JW-Anderson-F24-001.jpg

Την υπερπληροφόρηση των micro trends και των aesthetics που βλέπουμε παντού στο Instagram, τη μετατροπή του minimal chic στην τάση του quiet luxury, το πόσο θέλουμε πια να ορίζουμε τα πάντα και να τα ονομάζουμε, στην αίσθηση που έχουμε ότι οι τάσεις είναι ένα μέρος του life style μας, χωρίς στην πραγματικότητα να ασχολούμαστε με το διπλανό μας. Και αυτή είναι όλη η ουσία μια συλλογής του JW Anderson, ο οποίος καταφέρνει πάντα να κάνει το δικό του σχόλιο μέσα από τις συλλογές του, τόσο για το δικό του οίκου όσο και για τον οίκο Loewe, διατηρώντας το DNA του και φέρνοντας ένα στοιχείο σουρεαλισμού στο catwalk.

JW-Anderson-atm-F24-003.jpg

Aυτή τη φορά ήταν η σιλουέτα κλεψύδρα αυτή που μας κυριάρχησε στην Autumn/Winter 2024 collection του Jonathan Anderson, που την είδαμε μέσα από τα αγαπημένα του πλεκτά, να σχηματίζει φορέματα με πλέξεις και fluffy υφές.

JW-Anderson-F24-014.jpg

Τα ultra oversized παλτό με τους τεράστιους ώμους και τα μανίκια που έφθαναν σχεδόν στο πάτωμε ήρθαν σε αντίθεση με όλα εκείνα τα looks με τα βαμβακερά σορτσάκια και τα matching tank tops, που έμοιαζαν πιο πολύ με εσώρουχα. Φούστες με χρωματιστές κορδέλες και λουλούδια αντί για ζώνη φορέθηκαν με v-neck knitwears, ενώ τα φορέματα του επόμενου χειμώνα εμφανίστηκαν με διάφανα, sexy υφάσματα και bold χρωματική παλέτα.

JW-Anderson-F24-011.jpg

Catwalk looks:

Λάμψη, χρώμα και glam στο κόκκινο χαλί των BAFTA Awards 2024 -Απευθείας όλες οι κορυφαίες εμφανίσεις

Δείτε ολόκληρο το show:

Τα απόλυτα highlights; Τα suede μποτάκια με τη γούνα στο εσωτερικό τους, τις έντονες εξωτερικές ραφές και το άνετο πάτημα, οι γκρι περούκες που χρησιμοποιήθηκαν σε πολλά μοντέλα αλλά και το στοιχείο των κόμπων που ήρθαν να προστεθούν σε φορέματα, ασύμμετρες φάσες αλλά και στα signature πλεκτά του JW Anderson.

JW-Anderson-clp-F24-053.jpg

«Εδώ δεν υπάρχουν καμπάνες και σφυρίγματα ενθουσιασμού. Δεν θέλω να υπάρξει κάποια υστερία, αν και δεν πρόκειται για το trend του quiet luxury. Αφορά περισσότερο το πώς νιώθουμε σχετικά με τα ρούχα». Αυτό δήλωσε στο backstage o ίδιος ο Anderson, σύμφωνα με το StyleNotCom, θέλοντας να ξεκαθαρίσει τον τρόπο σκέψης του και το πώς θέλει να δημιουργεί μόδα. Και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

JW-Anderson-F24-041.jpg
JW-Anderson-atm-F24-007.jpg