#MFW: Όταν χρειάζεσαι ένα «pit stop απόλαυσης» πηγαίνοντας από show σε show

Διονυσία Καλαποθαράκου
#MFW: Όταν χρειάζεσαι ένα «pit stop απόλαυσης» πηγαίνοντας από show σε show
Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου έχει ξεκινήσει δυναμικά, τα catwalks διαδέχονται το ένα το άλλο και η Coca-Cola Light είναι πάντα εκεί, μαζί μας, να κάνει καλύτερα τα breaks σε μία πόλη αυτές τις ημέρες ζει σε φρενήρεις και ultra stylish ρυθμούς.

O «Μήνας της Μόδας» ξεκινάει κάθε Ιανουάριο από τη Νέα Yόρκη. Νew classics looks συναντούν την easy going που πλανάται πάνω από τους «καπνισμένους υπόνομους» του Μεγάλου Μήλου. Συνεχίζεται στο Λονδίνο με την mod αισθητική του και καταλήγει στο εκλεκτικό Παρίσι. Πριν από αυτό, όμως έχει κάνει στάση στην πολύ πολύχρωμη, πολύβουη και glam with a twist πόλη της Ιταλίας, στο Μιλάνο. Αν σκεφτούμε όλες τις συλλογές των σχεδιαστών για τη σεζόν F/W 24-25 σαν ένα σώμα, το Παρίσι είναι ο κορμός, το Λονδίνο είναι τα άκρα, η Νέα Υόρκη είναι το κεφάλι και το Μιλάνο είναι η καρδιά. Μία καρδιά που χτυπάει στους ρυθμούς του επόμενου χειμώνα και το Queen.gr είναι εδώ για να αποκωδικοποιήσει αυτούς τους χτύπους και να τους μετατρέψει σε εικόνες, άρθρα και reels με ήχο και «άρωμα» αληθινής μιλανέζικης γοητείας.

https://www.instagram.com/p/C3oOCX-IPQj/

Η Διευθύντρια του μέσου, Διονυσία Καλαποθαράκου, μαζί με την Fashion Editor, Ναταλία Κατσακιώρη, βρίσκονται στο Μιλάνο από την πρώτη ημέρα της Milan Fashion Week και καταγράφουν στα κινητά και στα άρθρα τους την κάθε στιγμή αυτής της περιόδου που είναι γεμάτη ζωντάνια, υψηλή αισθητική, πρωτοποριακές ιδέες και μικρές δόσεις απόλαυσης. Όπου «απόλαυση» βάλε Coca-Cola Light, το ανθρακούχο αναψυκτικό με την έντονα διαπεραστική και γλυκιά γεύση που δεν έχει θερμίδες και ζάχαρη και βρίσκεται κάθε λεπτό της ημέρας στις top handle τσάντες τους για να τους δίνει το γευστικό boost που χρειάζονται σε ένα απαιτητικό 24άωρο.

Diesel

H Emili Sindlev στο show της Diesel

Πρώτη μέρα της εβδομάδας και στην TWINSET το coolness πέρασε σε άλλο επίπεδο. Μία συλλογή – ορόσιμο για τα 35 χρόνια του Οίκου που δεν μπορούσε παρά να τα γιορτάσει με ένα show με το εμβληματικό φινάλε που θα άξιζε στην ιστορική πορεία του, δηλαδή την Amber Valletta με maxi gown με halter neck, boots και fluffy παλτό που κυλιόταν νωχελικά στο πάτωμα. Όλα αυτά υπό τη μουσική υπόκρουση του «Τhe Rip» των Portishead και τα μάλλινα overall να διαδέχονται τα βελούδινα κεντημένα σακάκια και τα tweed matching sets. Θα μπορούσαμε -και θα το κάνουμε- να φορέσουμε ένα ένα ξεχωριστά όλα τα looks που είδαμε στο catwalk, πριν το κάνουμε όμως απολαμβάνουμε μία δροσερή γουλιά χωρίς ζάχαρη, από το κουτάκι Coca-Cola Light που κουβαλάμε παντού μαζί μας και συνεχίζουμε για το επόμενο show…

twinsetofficial_1708592276_3308234248920810179_461172516.jpg

TWINSET F/W 24-25

Δεύτερη ημέρα της εβδομάδας και το highlight της ημέρας δεν είναι άλλο από την επίδειξη της Diesel. Ο Glenn Martin διοργάνωσε μία τεράστια «βιντεοκλήση» και έβαλε γιγαντοοθόνες με απλούς fans του brand να παρακολουθήσουν live ένα show – ύμνο στον εκδημοκρατισμό της μόδας που «πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους» σύμφωνα με τον Creative Director του Οίκου. Ανάμεσα στους πάγκους όπου κάθονταν ο Ed Westwick από το «Gossip Girl» , η Anna dello Russo και οι stars της K-Pop καθόμασταν και εμείς με το αναψυκτικό που αγαπούν όλα τα fashion girls, την Coca-Cola Light και το sophisticated κόκκινο και ασημί κουτάκι της. Ήπιαμε μία γουλιά και συνεχίσαμε για την επόμενη επίδειξη…

Coca-Cola-1.jpg

Το βράδυ της ίδια ημέρας τα πράγματα πήραν άλλη τροπή και το sexy glam vibe του Roberto Cavalli μπήκε στη ζωή μας. Απολαύσαμε στο δωμάτιο του Hotel Cavour το αγαπημένο μας ανθρακούχο αναψυκτικό και ξεκινήσαμε για το Ιταλικό Χρηματιστήριο όπου και γινόταν το show του εμβληματικού Οίκου.

Μaxi gown στους μπορντό τόνους του μαρμάρου Rosso Rubané και mini sexy φορέματα στις σμαραγδένιες αποχρώσεις του Irish Green, συνεπήραν το κοινό ενώ δεν έλειπαν από τη συλλογή και τα πιο bohemian δαντελένια pieces, αλλά και τα μονοχρωματικά δερμάτινα looks σε μαύρο και κόκκινο.

coca-cola-2.jpg

Τρίτη ημέρα #mfw και το ξύπνημα ήταν πολύ πρωινό καθώς στις 09.30 έπρεπε να ήμασταν σε ένα μεγάλο palazzo στη Via Piranesi για να δούμε το show Μax Mara, ένα show αφιερωμένο στη χρυσή εποχή της Belle Epoque. Eκεί η γυναίκα Max Mara αποκτά μια δόση demi-mondaine λάμψης και αισθησιασμού. Μοντέρνα, λιτή, αλλά και βαθιά ενθυμητική- η Max Mara σχεδίασε ό,τι η Colette έγραψε. Η οβάλ σιλουέτα της δεκαετίας του 1910 με την ιαπωνική επιρροή εμπνέει παλτά με ενδιαφέρουσες νέες γραμμές, άλλοτε με μανίκια κιμονό και άλλοτε φουσκωτά στην πλάτη σαν bomber jackets.

coca-cola-3.jpg

Οι pyjamas και οι robes-de-chambres από flannel ή μπλε βελούδο είναι κατάλληλες για εμφανίσεις πρωινές και βραδινές –τα μεσάνυχτα η λάμψη των μαύρων και μπλε κρυστάλλων αναδεικνύει την αυστηρή γεωμετρία τους.

Τα πάντα γύρω μας λευκά και minimal, τόσο λυρικά και μοναδικά που δεν μπορούσαμε παρά να «ξυπνήσουμε» αισθητικά βλέποντας αυτήν την επίδειξη. Η Coca-Cola Light ήταν εκεί μαζί μας, μία σταθερά και ταυτόχρονα ένα ευχάριστο διάλλειμα πριν ξεχυθούμε και πάλι στη Corso Vittorio Emanuelle II.

https://www.instagram.com/reel/C3pyUebo77S/

Και η Εβδομάδα Μόδας συνεχίζεται με late night dinner στο Potafiori και espresso shots στην Duomo, συνεχίζεται με εναλλαγές ρούχων, συναισθημάτων και μία σταθερά: την Coca-Cola Light παντού και πάντα μαζί μας. Stay Tuned.