Milan Fashion Week 2024: Όλα τα fashion forward presentations που είδαμε στο Μιλάνο

Ναταλία Κατσακιώρη
Milan Fashion Week 2024: Όλα τα fashion forward presentations που είδαμε στο Μιλάνο
© 2023 www.albertofeltrin.com

Τα showrooms των Hogan, Michael Kors, Mach&Mach, Jimmy Choo και Gianvitto Rossi μας άνοιξαν τις πόρτες τους και εμείς σου παραδίδουμε όλο το ρεπορτάζ.

Πάντα τα fashion weeks είναι συνυφασμένα στο μυαλό μας με τα λαμπερά shows και τα φαντασμαγορικά catwalks. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι ταυτόχρονα πίσω από τις κλειστές πόρτες των showrooms του Μιλάνου διαδραματίζεται ένα δεύτερο fashion week που αφορά τα private presentations των αγαπημένων μας brands. Εκεί οι συλλογές στήνονται και παρουσιάζονται μέσα σε fashion inspired σκηνικά και στήνουν για τους λίγους τυχερούς ένα εντυπωσιακό θέαμα. Το fashion team του Queen.gr βρέθηκε σε όλα τα κορυφαία presentations των ημερών και ήρθε η στιγμή να μοιραστούμε μαζί σου την εμπειρία μας.

Τα 5 prints που θα μονοπωλήσουν τις τάσεις της άνοιξης του 2024

Η Hogan μας μετέφερε την ενέργεια του «νέου» Μιλάνου.

Μεσημέρι Τετάρτης και έξω από το showroom της Hogan στη Via Savona (μία περιοχή όπου έχουν τα ατελιέ τους τα πιο γνωστά brands του Μιλάνου) το fashion crowd απολάμβανε λευκό κρασί, ενώ μέσα στην FW24 παρουσίασε της νέας collection του brand κρυβόταν ένα new energy περιβάλλον.

hoganbrand_1708534829_3307752352969537243_224231058.jpg

Ένας χώρος με χαμηλό, ατμοσφαιρικό φωτισμό που γέμισε με μικρές τηλεοράσεις μας έβαλε σε «αναλογικό» κλίμα, καθώς προχωρήσαμε προς το σημείο των αξεσουάρ του επερχόμενου χειμώνα. Η Hogan, ξεκινώντας την πορεία της στο χώρο των leather goods το 1986, έχει συνώνυμο της άνεσης και της ιταλικής φινέτσας, συνεχίζοντας να ακολουθεί το ίδιο vibe, θέλοντας όμως αυτή τη φορά να δώσει κάτι παραπάνω από το στίγμα της νέας εποχής.

https://www.instagram.com/reel/C3mp-oxtZ4a/
423422756_735784181859087_8438281958304795888_n.jpg

Τα sneakers, που είναι η βασική τους κατηγορία, συμπληρώθηκαν αυτή τη φορά από 00s αξεσουάρ όπως τα bucket hats, αλλά και από τις νέες τους τσάντες φυσικά, που έχοντας ως βάση τους την παλέτα του λευκού, του μαύρου και του camel, πήραν έξυπνα shapes όπως οι hobo bags, και ντύθηκαν με δημοφιλή επίκαιρα υλικά όπως η faux fur και το suede. Οι μπότες με γούνα και ορειβατικά κορδόνια ήταν σίγουρα το highlight της παρουσίασης, το ίδιο και το πλήθος που ήρθε να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο presentation, που έκανε το σχέδιο της Hogan πραγματικότητα. Μας σύστησε τη νέα ενέργεια του Μιλάνου.

423455233_3273312962799064_5000738566011992003_n.jpg
hogan-(5).jpg

Max Mara FW24: Μία συλλογή αφιερωμένη στην Gabriele Colette που έθεσε τα δικά της ερωτήματα

Το resee της Michael Kors collection ήταν η quiet luxury εμπειρία των ημερών.

Πριν λίγες μόλις μέρες ο Michael Kors παρουσίασε τη νέα του FW24 collection στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης με ένα front row που άφησε και πάλι εποχή. Το resee της συλλογής του έγινε στο κέντρο του Μιλάνου σε ένα από τα πιο φωτεινά και elegant designed showrooms που επισκεφθήκαμε. Η συγκεκριμένη συλλογή είναι αυτή που εξηγεί και αναλύει το quiet luxury trend πιο αναλυτικά από οποιονδήποτε άλλο οίκο. Γιατί πολύ απλά ο Michael Kors είχε δημιουργήσει την τάση before it was cool.

1708620705804-758200572-michaelkors-(5).jpg
michaelkors-(8).jpg

Μαύρο και σκούρο καφέ της σοκολάτας, ροζ και ροδακινί, γκρι και statement καμηλό, animal print και snake leather. Η παλέτα του είναι γνωστή και αγαπημένη και μέσα από μικρές προσθήκες καταφέρνει να είναι πάντα σύγχρονη, αλλά και παράλληλα διαχρονική. Τα tailored κοστούμια και τα παλτό του τράβηξαν αμέσως την προσοχή μας, ενώ η δαντέλα και η απλικέ διαφάνειες με sparkly κεντήματα φαίνεται πως είναι η αδυναμία του Αμερικανού designer για φέτος.

Τα αξεσουάρ του υιοθέτησαν minimal γραμμές και ήρθαν σε κόντρα με τα shiny, πολυτελή υλικά τους, ενώ αυτό που αποπνέουν πάντα είναι το sexiness και η θηλυκότητα. Αυτό είναι το μόνο που μπορεί να πει κανείς για ένα ζευγάρι sling backs σε εξαιρετικό croco, grey λουστρίνι.

michaelkors-(9).jpg

Mach&Mach: Όταν η Μαρία Αντουανέτα συνάντησε τη sexy πλευρά της.

Στο πίσω μέρος μια τυπικής, αριστοκρατικής αυλής στο κέντρο του Μιλάνου συναντήσαμε μια ρομαντική λιμνούλα με νούφαρα, πριν ζήσουμε ίσως την πιο fun εμπειρία της μέρας μας. Η Mach&Mach είναι γνωστή για τα ανατρεπτικά της σχέδια με τα αξεσουάρ της να έχουν κερδίσει το πιο edgy κοινό παγκοσμίως. Αλλά σίγουρα αυτό που αντικρίσαμε δεν το περιμέναμε ούτε από ένα τόσο δημιουργικό team.

mach_mach-(7).jpg

Λευκός, πυκνός καπνός σκέπαζε όλη την αίθουσα της παρουσίασης, που ήταν ντυμένη με λευκές φλοκάτες και ολόλευκα έπιπλα. Και πάνω τους ήταν τοποθετημένα σε άψογο styling τα νέα παπούτσια και οι τσάντες του επερχόμενου χειμώνα, που φώναζαν coquette aesthetic. Μοντέλα ντυμένα σε άψογο burlesque style με εσώρουχα, κάλτσες, ζαρτέριες και αμέτρητες πέρλες πόζαραν για εμάς με νωχελική κίνηση με όλα τα νέα ζευγάρια της FW24 collection και μας έκαναν να πιστέψουμε ότι μάλλον κάπως έτσι θα ήταν τα exclusive parties της Μαρίας Αντουανέτας.

mach_mach-(10).jpg

Strass και fluffy γούνα, πέρλες, λουστρίνι, ημιπολύτιμη λίθοι σε όλα τα πιθανά μεγέθη και φυσικά πέρλες συνθέτουν την πιο εκπληκτικά «φλύαρη» shoe collection που έχεις δει τελευταία και την οποία σίγουρα ανυπομονούμε να φορέσουμε. Το ροζ, το ασημί και το μαύρο είναι οι κυριότερες αποχρώσεις, το ίδιο και ο καθρέφτης σε που τοποθετήθηκε με μαεστρία σε μικροσκοπικά clutch bags.

mach_mach-(2).jpg

Aυτό το presentation ήταν ο ορισμός του frosting και εμείς είμαστε έτοιμες να κοσμήσουμε τα πόδια μας με τα πιο girly chic ζευγάρια, που θα κερδίσουν την καρδιά μας.

mach_mach-(6).jpg

O Jimmy Choo επιστρέφει στα 90s, μαζί του και εμείς!

Το ότι η μόδα έχει επιστρέψει στα 90s το ξέρεις, ή μάλλον καλύτερα το ζεις, εδώ και αρκετές σεζόν. Όταν όμως κάνει comeback σε αυτή τη δεκαετία ένας σχεδιαστής που στην ουσία την καθόρισε, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ο Jimmy Choo, o master των higheels, παρουσίασε την FW24 συλλογή του στο Μιλάνο σε μια minimal παρουσίαση, που μας έβγαλε ένα έντονο vibe της αγαπημένης δεκαετίας της μόδας.

jimmy_choo-(4).jpg

Αυτό ήταν το brief που πήραμε από το εξαιρετικό press team του διάσημου οίκου, οι οποίοι μας έδειξαν ένα προς ένα όλα τα new entries του επερχόμενου χειμώνα. Pointed χαμηλές γόβες, loafers, μποτάκια με biker αισθητική και chunky σόλες, γεωμετρικά flats διακοσμημένα με αλυσίδες, mules με sexy τακούνια stilettos και τα χαρακτηριστικά Mary Janes των 00s με τα μικρά straps χαμηλά στο κουντεπιέ είναι τα σχέδια που προτείνει ο Jimmy Choo για την winter γυναικεία γκαρνταρόμπα.

jimmy_choo-(6).jpg

Τα bag trends στα οποία στάθηκε για το χειμώνα του 2024/2025 είναι οι mini shoulder bags και τα tiny πουγκιά σε sparkly, party εκδοχές, ενώ για τα day looks μας προτείνει είτε μεγάλες, δερμάτινες shopper bags είτε τσάντες ώμου επίσης από matte δέρμα, σε αποχρώσεις όπως το burgundy. Γενικά το κόκκινο, το μπορντώ, το μαύρο, το dirty brown -aka το καφέ που μοιάζει φθαρμένο- είναι οι αποχρώσεις που θα παίξουν στη Jimmy Choo παλέτα.

jimmy_choo-(2).jpg

Μέσα σε όλα τα υπόλοιπα εντυπωσιακά shoe trends, προσωπικά δεν θα μπορούσα να μην σταθώ σε ένα statement ζευγάρι μαύρες, σατέν γόβες με τετράγωνη μύτη και sparkly στοιχεία στη διακόσμησή του. Γιατί μας θύμισε φυσικά τις iconic γόβες της πριγκίπισσας Diana, η οποία υπήρξε μία από τις πιο αγαπημένες πελάτισσες του Jimmy Choo, που έκανε διάσημες τις iconic γόβες του.

jimmy_choo-(10).jpg

Όταν ένα brand διαθέτει ένα τόσο πλούσιο αρχείο, τότε η επιστροφή σε αυτό έχει ξεκάθαρο νόημα και συνοχή, όπως ακριβώς και στην περίπτωση του Jimmy Choo, που δεν σταματά να μας εκπλήσσει ποτέ.

To burlesque style απογειώνεται από τον Gianvitto Rossi.

Ένα showroom σε γλυκό, girly ροζ, ένα συγκρότημα στημένο πάνω σε ροζ μοκέτες έτοιμο να ανοίξει το πρόγραμμά του και εικόνες από sexy, λαμπερές γυναίκες ντυμένες σε burlesque style. Ναι, η επιρροή της FW24 collection του Gianvito Rossi έρχεται από τα cabaret, αλλά δεν είναι άλλη μια βαρετή απεικόνιση όπως νομίζεις. Γιατί εδώ όπως μας εξήγησαν οι experts πρόκειται για μία αποδόμηση της όλης «διαδικασίας» μιας εξόδου σε ένα cabaret. Οι θαμώνες είναι συνήθως ντυμένοι πολυτελώς αλλά πάντα με γνώμονα τη fun, ανέμελη πλευρά της ζωής. Το sexiness φυσικά πρωταγωνιστεί.

gianvitto_rosi-(3).jpg

Έτσι και εμείς είδαμε γόβες στιλέτο και θηλυκά mules να ντύνονται με φτερά σε διάφορες αποχρώσεις, διαφάνειες αλλά και μικροσκοπικά κρύσταλλα σε matching αποχρώσεις με το κύριο υλικό τους. Το στοιχείο που θα προκαλέσει έκπληξη στο κοινό του Gianvito Rossi είναι το νέο του λουστρίνι, που είναι πολύ πιο άνετο και μαλακό από οτιδήποτε παρόμοιο έχεις δοκιμάσει σε αυτό το στυλ.

gianvitto_rosi-(8).jpg

Εκτός όμως από τα πέδιλα και τα mules με τα straps χιαστί και τα τεράστια βολάν τους, ο Gianvito Rossi φρόντισε αυτή τη φορά να συμπληρώσει και το casual κομμάτι της συλλογής του με ενημερωμένα ballet flats, Mary Janes, sling backs σε εντυπωσιακό pony skin, αλλά και με μια σειρά από μπότες και booties με knitted υλικά στο κομμάτι της κάλτσας.

Εκτός, όμως, από τα λεπτεπίλεπτα τακούνια, με τα οποία έχει ταυτιστεί ο Gianvito Rossi, το χειμώνα του 2024/2025 θα φορέσουμε και τα άνετα platformed 70s πέδιλά μας, αλλά και ζευγάρια με bell heels, τα οποία ο Rossi προτείνει τόσο σε πέδιλα, όσο και σε μπότες αλλά και γόβες. Μία συλλογή ύμνος στη γυναικεία σεξουαλικότητα και την ατμόσφαιρα των cabarets, που με έναν τρόπο κατάφερε να κάνει fitting στην αισθητική του τώρα κρατώντας μόνο το sexy -και όχι το σεξισμό.