Balmain, Dries Van Noten, Acne Studios, Courrèges: Οι 4 τάσεις που ξεχώρισαν στα shows του PFW

Ναταλία Κατσακιώρη
Balmain, Dries Van Noten, Acne Studios, Courrèges: Οι 4 τάσεις που ξεχώρισαν στα shows του PFW

Τα highlights της χθεσινής μέρας από το fashion week του Παρισιού.

Δεύτερη μέρα του Paris Fashion Week, την πιο δυνατής εβδομάδας μόδας του κόσμου και τα shows της χθεσινής μέρας τα είχαν όλα. Λάμψη, δυναμικές παρουσίες στα catwalks, υψηλούς καλεσμένους στα front rows και φυσικά πολλά νέα trends, που από εχθές έχουν αρχίσει να αναλύουν οι editors και οι fashion experts.

Acne-F24-050.jpg

Σίγουρα η κορυφαία στιγμή της ημέρα ήταν το show του οίκου Balmain με τον Olivier Rousteing να παρουσιάζει την FW24/25 collection του κορυφαίου γαλλικού maison για άλλη μια φορά, ποντάροντας στη δυναμική των shapes και του εκπληκτικού ατελιέ του. Οι Acne Studios και Courreges έδωσαν τη δική τους εκδοχή στο quiet luxury, με σαφή αναφορά στο πιο επίκαιρο -και εμπορικό trend- της χρονιάς που μας πέρασε, ενώ ο Dries Van Noten ήταν η ευχάριστη, πολύχρωμη νότα της βραδιάς, χωρίς να αποκηρύσσει ποτέ το signature style του.

Van-Noten-atm-F24-043.jpg

PFW: Οι Christian Dior και Saint Laurent έκαναν την πρεμιέρα στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού

Balmain-atm-F24-002.jpg

Tα 4 trends που εμφανίστηκαν στα πιο εντυπωσιακά shows της χθεσινής ημέρας.

Trenchcoat: Οι καμπαρντίνες μπορεί να είναι μια διαχρονική επιλογή στα πανωφόρια του φθινοπώρου αλλά πάντα οι σχεδιαστές θα θέλουν να μεταφράσουν με το δικό τους τρόπο ένα τόσο κλασικό παλτό και να του δώσουν σύγχρονη μορφή. Έτσι και εχθές είδαμε trenchcoats με μεγάλους γιακάδες, έντονους ώμους και ενδιαφέροντα μανίκια, ενώ αυτή τη φορά όλοι οι designers πόνταραν στο neutral beige για τις δημιοργίες τους.

Τσέπες: Το Y2K style επανέφερε τις τσέπες σε όλα σχεδόν τα items της προηγούμενης σεζόν. Cargo pants, γιλέκα, jackets και τσάντες απέκτησαν πολλαπλά μικρά τσεπάκια με φερμουάρ. Για τον επερχόμενο χειμώνα, όμως, οι οίκοι Balmain, Courreges και Acne Studios πρόσθεσαν μεγάλες, χαρακτηριστικές τσέπες πάνω σε minimal φορέματα και elegant παλτό.

Artisanal tops: Η έμφαση έχει δοθεί στο πάνω μέρος του γυναικείου σώματος, κάτι που δεν είχαμε δει στις προηγούμενες σεζόν με τα tank tops να συμπληρώνουν στις περισσότερες περιπτώσεις micro mini φούστες και wide leg παντελόνια. Ο Dries Van Noten προτείνει pastel αμάνικα tops με έντονα ντραπέ, ενώ ο Balmain παρουσίασε tops σε στυλ corset με δυναμικό sculpture και στοιχεία όπως τα φερμουάρ.

Δερμάτινο παλτό: Matte δέρμα, vinyl και ιδιαίτερες επεξεργασίες που δίνουν την εικόνα του φθαρμένου. Το δερμάτινο παλτό του χειμώνα μας θα συνεχίσει να είναι ultra maxi και να επιμένει στο μαύρο. Τα Acne Studios επιμένουν στο matrix style, ενώ οι Balmain και Courreges πήγαν σε πιο θηλυκές επιλογές με λεπτομέρειες από γούνα και ζώνη στη μέση, που τονίζει τη σιλουέτα.