4 τάσεις που ξεχωρίσαμε στο street style του Milan Fashion Week

Ναταλία Κατσακιώρη
4 τάσεις που ξεχωρίσαμε στο street style του Milan Fashion Week
Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Είναι οι κορυφαίες τάσεις που θα ανανεώσουν την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα μας.

Τα fashion weeks είναι μια ευτυχής συγκυρία για κάθε γυναίκα που παρακολουθεί τη μόδα. Γιατί εκτός από τα catwalks και τα shows, που μας ενημερώνουν για το τι μέλλει γενέσθαι έχουμε και το street style, που κάποιες φορές είναι ακόμη πιο χρήσιμο στη day to day ρουτίνα μας, γιατί μας δείχνει τι μπορούμε να φορέσουμε στο εδώ και τώρα.

trends_milanfashionweek-(6).jpg

Και το φετινό fashion week του Μιλάνου είχε να μας δώσει πολλή έμπνευση. Έξω από τα μεγαλύτερα fashion shows οι φωτογράφοι έστησαν τις κάμερές τους και εμείς επιλέξαμε τις τέσσερις κορυφαίες τάσεις που ξεχώρισαν ανάμεσα στα κλικς τους.

Milano-str-F24-0081.jpg

Το κοντό παλτό είναι η νέα chic τάση στα πανωφόρια που είδαμε στα catwalks

trends_milanfashionweek-(1).jpg

Οι 4 τάσεις που ξεχωρίσαμε στις street stylers του Μιλάνου.

Το λευκό φόρεμα: Το μαύρο έχει δώσει τη θέση του στο λευκό εδώ και κάποιες σεζόν και η άνοιξη είναι σίγουρα η καλύτερη εποχή για να το φορέσεις στους δρόμους της πόλης, αν δεν το έκανες ήδη μέσα στο χειμώνα. Τώρα που ο καιρός θα ξεκινήσει να φτιάχνει, επένδυσε σε ένα ελαφρύ, διαχρονικό, λευκό φόρεμα όπως το shirt dress, το οποίο θα εκμεταλλευτείς σε κάθε εποχή με το σωστό layering. Η Έλενα Γαλύφα το φόρεσε στους δρόμους του Μιλάνου με knee high μπότες ιππασίας και matching κάλτσες.

trends_milanfashionweek-(7).jpg

Κρόσσια: Οτιδήποτε δίνει κίνηση στα looks μας έχει αυτόματα την έγκρισή μας. Τα κρόσσια, λοιπόν, είναι μια επιλογή που θα προσθέσει ένα ζωηρό western style στις εμφανίσεις μας, χωρίς καμία απολύτως υπερβολή. Μόνο με coolness.

trends_milanfashionweek-(2).jpg

Baby blue: Προφανώς και τα pastels είναι must την άνοιξη. Αλλά το γλυκό γαλάζιο θα είναι λίγο πιο δημοφιλές το 2024. Στο Μιλάνο είδαμε και πολλές πιο pale, ψυχρές αποχρώσεις του όπως στο front row του οίκου Fendi.

trends_milanfashionweek-(3).jpg

Πολύχρωμα δερμάτινα: Και με αυτό δεν εννοώ ένα δερμάτινα σε έντονο κόκκινο χρώμα για παράδειγμα, αλλά αναφέρομαι σε patterned items που κάνουν ένα πανωφόρι απευθείας statement. Τα patcwork δερμάτινα είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή, η οποία συνήθως συνοδεύεται και από ένα βιώσιμο concept με κομμάτια δέρματος που διαφορετικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

trends_milanfashionweek-(5).jpg