#MFW: Όταν ολόκληρη η πόλη του ιταλικού Βορρά κινείται σε ρυθμούς Fashion Week

Διονυσία Καλαποθαράκου
#MFW: Όταν ολόκληρη η πόλη του ιταλικού Βορρά κινείται σε ρυθμούς Fashion Week

Βρεθήκαμε στο Μιλάνο, ζήσαμε από κοντά την πιο fashionable εμπειρία της σεζόν και ανακαλύψαμε πως κάθε γωνιά του έκρυβε και μία στυλιστική έκπληξη.

Όταν σκεφτόμαστε «Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου» ενστικτωδώς σκεφτόμαστε καταξιωμένους Οίκους Μόδας, εμβληματικά brands και ιστορικά spots της πόλης που μετατρέπονται σε catwalks. Aυτή η εβδομάδα όμως που περάσαμε εκεί στα τέλη του Φεβρουαρίου μας έκανε να ανακαλύψουμε πως η #mfw είναι πολλά περισσότερα. Είναι ανερχόμενοι fashion designers, statement αξεσουάρ, μικρές, κρυμμένες αυλές που κουβαλούν ολόκληρη την ιστορία της σύγχρονης μόδας και φυσικά ο κόσμος που δίνει τον παλμό στην πόλη.

IMG_9330.jpeg

Σκέψου την Milan Fashion Week σαν μία παλλόμενη καρδιά που όλα τα παραπάνω είναι οι αρτηρίες που την τροφοδοτούν. Εμείς βρεθήκαμε εκεί και ακούσαμε του «χτύπους της» μαζί με την καλύτερη παρέα, αυτήν που κάνει αληθινό mix&match με το crowd, δηλαδή την Coca-Cola Light.

IMG_9374.jpeg

A Coca-Cola Light Break: Τα μοντέλα ανάμεσα στα shows αναζητούν ένα διάλειμμα δροσιάς

Aπό το street style έξω από τα shows μέχρι τα after parties, το αγαπημένο μας αναψυκτικό ήταν εκεί και ήταν ο πιο cool τρόπος για να ζήσουμε εντονότερα την κάθε στιγμή αλλά και για να ολοκληρώσουμε την ημέρα μας. Την απολαύσαμε δροσερή και γευστική σε «κρυφές αυλές» κοντά στη Via Monte Napoleone, έξω από τα headquarters των Dsquared2 στην Via Ceresio, στη παρουσίαση Casadei στο ισόγειο του Four Season αλλά και φυσικά στο πιο iconic σημείο του Μιλάνου, τη Duomo από όπου και περνούσαμε κάθε μέρα για να απολαύσουμε μία carbonara στα στενά γύρω από την πιο διάσημη πλατεία της Ιταλίας.

IMG_9367.jpeg

Τhe Presentation

Ο Jimmy Choo, o master των higheels, παρουσίασε την FW24 συλλογή του στο Μιλάνο σε μια minimal presentation, όπου μας έβγαλε ένα έντονο vibe της αγαπημένης δεκαετίας της μόδας, των 90s. Pointed χαμηλές γόβες, loafers, μποτάκια με biker αισθητική και chunky σόλες, γεωμετρικά flats διακοσμημένα με αλυσίδες, mules με sexy τακούνια stilettos και τα χαρακτηριστικά Mary Janes των 00s με τα μικρά straps χαμηλά στο πόδι είναι τα σχέδια που προτείνει ο Jimmy Choo για τη γυναικεία γκαρνταρόμπα του επόμενου χειμώνα και αφού τα είδαμε και τα φωτογραφίσαμε κάναμε μικρή στάση για μία παγωμένη Coca-Cola Light και μερικό scrolling χωρίς τύψεις στα υπόλοιπα δρώμενα της πιο διασκεδαστικής Εβδομάδας Μόδας της Ευρώπης.

IMG_9440.jpeg

#MFW: Όταν χρειάζεσαι ένα «pit stop απόλαυσης» πηγαίνοντας από show σε show

The Dinner

Το ίδιο βράδυ αμέσως μετά τη λαμπερή παρουσίαση της νέας της συλλογής στο Palazzo Serbelloni, η ομάδα της MCM διοργάνωσε ένα δείπνο, που είχε φυσικά την υπογραφή του brand. Τα τραπέζια στο εστιατόριο La Gioia στρώθηκαν με το λευκά τραπεζομάντηλα που συμπληρώθηκαν από monogrammed δερμάτινα table items της MCM. Ένα όμορφο kit με το νέο άρωμα Cruch και μια ακόμη leather good έκπληξη μας περίμενε όλους, ενώ το μενού είχε σχεδιαστεί με βάση τις κορυφαίες ιταλικές γεύσεις, που όλοι απολαμβάνουμε στον ιταλικό Boρρά. Τι έκανε αυτή τη συνάθροιση ακόμα πιο ξεχωριστή; Η παγωμένη Coca-Cola Light στα ποτήρια μας

IMG_9212.jpeg

The Walk

Μπορεί η Corso Vittorio Emanuele II να είναι μία από τις διάσημες περιοχές του Μιλάνου για shopping, αλλά αυτό δεν την κάνει λιγότερο όμορφη και γραφική. Ιδανική για περπάτημα, για gelato και espresso στο χέρι, μας έκανε να θέλουμε να περπατάμε γύρω από τη Duomo σε κάθε ελεύθερη ώρα μας. Όταν κουραζόμασταν σταματούσαμε για φωτογραφίες και φυσικά για μία Coca-Cola Light που πάντα είχαμε στην τσάντα μας. Σταματούσαμε για τα live acts πλανόδιων μουσικών που μόνο ερασιτεχνικά δεν ήταν.

IMG_9347.jpeg

Στον δρόμο για το αεροδρόμιο Malpensa είχαμε φορτώσει το μυαλό μας με τις πιο «ουσιαστικές» αποσκευές: με εικόνες και ιδέες που θα γινόντουσαν οι stylish αναμνήσεις μας. Γεμάτες εμπειρίες μπορούμε πλέον να οραματιζόμαστε την επόμενη fashionable απόδρασή μας τον Σεπτέμβριο. Αυτό που δεν μας έλειψε, εκτός από τις εμπειρίες, ήταν η Coca-Cola Light. Πάντα εκεί, πάντα μαζί μας, πάντα in fashion.

IMG_9457.jpeg