Chloé FW24: Το ντεμπούτο της Chemena Kamali επανέφερε την ιδέα του Chloé girl στο catwalk

Ναταλία Κατσακιώρη
Chloé FW24: Το ντεμπούτο της Chemena Kamali επανέφερε την ιδέα του Chloé girl στο catwalk

H Chloé επέστρεψε στις βασικές ιδέες της μέσα από μία 70s συλλογή που θα δούμε σίγουρα στους δρόμους της πόλης.

Πρεμιέρα για τη νέα creative director του οίκου Chloé Chemena Kamali, η οποία παρουσίασε την πρώτη της συλλογή εχθές το πρωί στο Παρίσι και δικαιωματικά κέρδισε τις εντυπώσεις. Η Kamali είναι εξάλλου μία σχεδιάστρια που ανήκε επί χρόνια στο δυναμικό του οίκου, στάθηκε δίπλα σε πολλούς creative directors πριν αναλάβει την ίδια θέση, έκανε ένα διάλειμμα από το 2016 στον Saint Laurent, δίπλα στον Anthony Vaccarello και επέστρεψε στο σπίτι της όπως χαρακτηρίζει την Chloé. Και κάπως έτσι το νιώσαμε και εμείς. Σαν επιστροφή στο σπίτι μας.

Chloe-F24-001.jpg

Και πώς νιώθεις όταν γυρνάς σπίτι σου; Απελευθερωτικά, άνετα, cool και cozy μαζί. Νιώθεις ο εαυτός σου. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στον οίκο Chloé, ο οποίος έκανε ένα tribute στην δική του ιστορία και επέστρεψε στην κεντρική ιδέα γύρω από την οποία έχτισε το brand της η Gaby Aghion πριν περίπου 70 χρόνια. Το it girl, ή αλλιώς το Chloé girl. Μία γυναίκα αληθινή, απελευθερωμένη, προσγειωμένη στη γη και ταυτόχρονα αέρινη. Όπως δήλωσε η ίδια η Kamali ήθελε να αγκαλιάσει και να συλλάβει την ουσία της γυναίκας Chloé και όλες τις αντιφάσεις που ενσαρκώνει. «Θέλω να τιμήσω το προνοητικό πνεύμα που είχε η Gaby Aghion όταν ίδρυσε τον οίκο. Ήθελε να απελευθερώσει τις γυναίκες και να τους δώσει τη δύναμη να τολμήσουν και να αισθάνονται ελεύθερες».

Chloe-F24-002.jpg

Hello March! 15 σύνολα που θα φορέσουμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης

Το Chloé girl επιστρέφει στα catwalks και τη ζωή μας.

«Θέλω να νιώσω ξανά την παρουσία της. Ο ρυθμός της, η φυσική της ομορφιά, η αίσθηση ελευθερίας και ατέλειας. Η λάμψη και η ενέργεια αυτού του κοριτσιού είναι αληθινή. Είναι ο εαυτός της. Για μένα το ντύσιμο είναι μέρος της αυτο-ανακάλυψης: πώς εξελισσόμαστε ως γυναίκες σε διάφορα στάδια της ζωής μας, πώς συνεχίζουμε να ορίζουμε και να αγκαλιάζουμε αυτό που είμαστε». Μέσα από αυτά τα λόγια στο σημείωμα για τους θεατές του show η Chemena Kamali εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο έστησε την FW24 collection της Chloé θέλοντας να προβάλλει ξανά τη μούσα του οίκου. Εσένα. Μια γυναίκα ντυμένη σύγχρονα και δυναμικά, με retro αναφορές και αύρα αερικού, η οποία ξεσηκώνει τις αισθήσεις στο πέρασμά της.

Chloe-F24-018.jpg

Η αντίθεση ήταν η κύρια σχεδιαστική νόρμα που ακολούθησε η Camali, δίνοντας έμφαση στα δυναμικά πανωφόρια σε δέρμα, vinyl, γούνα και καρό. Maxi παλτό με loose, πρακτικούς ώμους, κοντά δερμάτινα jackets με turtleneck λαιμούς και cropped κάπες με λούκια στο τελείωμα ήταν τα πιο εντυπωσιακά outerwears, και όλα τους συνδυάστηκαν με ανάλαφρα φορέματα με διαφάνειες, βολάν, ολόσωμες πλεκτές φόρμες, mini φούστες σε 70s style αλλά και micro shorts. Οι over the knee μπότες ήταν τα παπούτσια που κυριάρχησαν σε όλη τη συλλογή, ενώ είδαμε και κάποια clogs.

Catwalk looks:

Στα απόλυτα highlights ήταν και τα αξεσουάρ της συλλογής, τα χρυσά κολιέ που φορέθηκαν πάνω από τους μεγάλους γιακάδες των leather jackets αλλά και η χρυσή ζώνη Chloé με το όνομα του οίκου να γράφεται με χρυσά καλλιγραφικά γράμματα και να μπαίνει σε boot cut παντελόνια αλλά και σε maxi φορέματα με βολάν. Οι τσάντες που ξεχώρισαν ήταν οι X large hobo bags με χρυσούς κρίκους να ολοκληρώνουν το δέσιμό τους, ενώ η παλέτα της συλλογής ήταν επίσης γήινη. Καφέ, camel και beige, λευκό, μαύρο, blue noir, burgundy, χακί και olive ήταν τα κυριότερα χρώματα που είδαμε στο catwalk.

Chloe-F24-054.jpg
Chloe-F24-058.jpg

To φινάλε ήταν άκρως συγκινητικό για την Kamali που βγήκε στο runway για πρώτη φορά και ο μικρός γιος της έτρεξε να την αγακαλιάσει και να γιορτάσει μαζί με τη μαμά του αυτή τη σημαντική στιγμή. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες στη βιομηχανία που κατέχουν αυτή τη θέση, μιας και οι creative directors είναι συνήθως άνδρες.

Chloe-F24-055.jpg
https://www.instagram.com/reel/C37eFw-gmzF/

Σε έναν κόσμο, λοιπόν, φτιαγμένο από άνδρες για τις γυναίκες η Chemena Kamali έδωσε τη girly νότα που μας αξίζει. Δυναμική, sexy, αέρινη, πρωτοποριακή, αληθινή, έφερε το Chloé girl πίσω στο σπίτι της και γέμισε το catwalk με down to earth items, που μπορείς να φανταστείς μέσα και στη δική σου ντουλάπα.

Δείτε ολόκληρο το show: