Anna Wintour: Η πιο ισχυρή γυναίκα της παγκόσμιας μόδας και η ιστορία της

Anna Wintour: Η πιο ισχυρή γυναίκα της παγκόσμιας μόδας και η ιστορία της

Η διευθύντρια της Vogue που βγάζει 2 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, στα πρώτα της βήματα.

Η γεννημένη στο Λονδίνο διεθύντρια της αμερικανικής Vogue δεν μπήκε τυχαία στο χώρο των εκδόσεων, αφού ο πατέρας της, Charles Wintour, ήταν εκδότης της αγγλικής εφημερίδας "London Evening Standard". "Νομίζω ότι ο πατέρας μου αποφάσισε για μένα ότι πρέπει να δουλέψω στη μόδα", έχει δηλώσει η ίδια στο ντοκιμαντέρ "The September Issue", όταν της έκλεισε την πρώτη της δουλειά στην τότε πολύ διάσημη boutique Biba, στην ηλικία των 15 μόνο ετών.

Τα χρόνια περνούσαν και η ατίθαση Wintour το 1970, ξεκίνησε ουσιαστικά την καριέρα της στη δημοσιογραφία μόδας, όταν προσλήφθηκε από το περιοδικό "Harper's and Queen" (τη συγχώνευση των περιοδικών Harper's Bazaar UK και Queen) και ξεκίνησε να λέει στους συνεργάτες της ότι θα ήθελε να δουλέψει στη Vogue. Μετακομίζοντας στη Νέα Υόρκη το 1975 γίνεται junior fashion editor του Harper's Bazaar και οι επιτυχημένες δουλειές της την έκαναν γνωστή σε ευρύτερο κύκλο, που ξεκίνησε να αναρωτιέται ποια είναι η γυναίκα με το χαρακτηριστικό κοντό ξανθό κούρεμα.

Όλα αυτά, μέχρι που η Wintour πήγε στην πρώτη της συνέντευξη για δουλειά στη Vogue και κατέληξε να λέει στην τότε διευθύντρια ότι θέλει τη δουλειά της(!), πράγμα που κατάφερε, μόλις 10 μήνες μετά! Με το ανατρεπτικό πρώτο της εξώφυλλο, όπου ένα μοντέλο φόρεσε ένα jacket Christian Lacroix των 10.000 δολαρίων με ένα τζιν των 50$, καθιερώθηκε στο χώρο της μόδας, αλλάζοντας τις τάσεις στα εξώφυλλα των περιοδικών και δημιούργησε μια δική της νοοτροπία, με βάση την πρωτοτυπία. Από τότε και μέχρι σήμερα, η Vogue αποτελεί τη βίβλο της μόδας και η Wintour συνεχίζει να διατηρεί τη βασιλεία του περιοδικού στο χώρο των εκδόσεων. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει και η ίδια: "Ή ξέρεις από μόδα, ή δεν ξέρεις καθόλου". Δείτε στην παραπάνω gallery φωτογραφίες από τα πρώτα της βήματα, αλλά και την εξέλιξη του στυλ της!

Διαβάστε ακόμα

Alexander Wang: Όσα πρέπει να ξέρεις για το σχεδιαστή που κατέκτησε τον κόσμο της μόδας

Πόσο κοστίζει η νέα τρύπια (!) τσάντα της Louis Vuitton;

Get the look: Το casual chic οutfit της Victoria Beckham!