Oscar de la Renta: 20 φορέματα που θα θυμόμαστε για πάντα

Oscar de la Renta: 20 φορέματα που θα θυμόμαστε για πάντα

Από τη Jackie Kennedy, ως τη Sarah Jessica Parker, τα ωραιότερα φορέματα στην ιστορία του διάσημου σχεδιαστή.

Ο Óscar Arístides de la Renta Fiallo (22 Ιουλίου 1932-20 Οκτωβρίου 2014), ήταν ένας από τους σημαντικότερους σχεδιαστές στην ιστορία της μόδας. Εκπαιδεύτηκε από τον ίδιο τον Cristóbal Balenciaga και τον Antonio Castillo του οίκου Lanvin και στα πρώτα του βήματα ξεκίνησε να σχεδιάζει ready-to-wear συλλογές για την Elizabeth Arden. Το 1965 ίδρυσε το δικό του οίκο μόδας στη Νέα Υόρκη και έγινε γνωστός ως ο προσωπικός couturier της πρώτης κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών, Jackie Kennedy, γεγονός που εκτόξευσε την καριέρα του στην κορυφή.

Ο Oscar de la Renta κέρδισε το 1990 το βραβείο του CFDA "Lifetime Achievement Award" για τη συνολική προσφορά του στη μόδα (και το 2000 το βραβείο "Womenswear Designer of the Year"), ενώ το 1993 έγινε ο πρώτος Αμερικανός σχεδιαστής που βρέθηκε σε υψηλή θέση σε γαλλικό οίκο μόδας, καθώς έγινε επικεφαλής σχεδιαστής του μεγάλου οίκου Pierre Balmain. Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της μόδας, άφησε την τελευταία του πνοή στις 20 Οκτωβρίου 2014, αφήνοντας όμως πίσω του μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά από φορέματα-έργα τέχνης. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές από τις πρώτες κυρίες των Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένης φυσικά της Jackie O', εμπιστεύθηκαν τις δημιουργίες του για πολύ σημαντικές εκδηλώσεις και στιγμές στη ζωή τους, όπως οι Nancy Reagan, Hillary Clinton, Laura Bush και Michelle Obama, μαζί με την πιο πρόσφατη "πρώτη κυρία του Hollywood", Amal Clooney, που επέλεξε να φορέσει νυφικό Oscar de la Renta στο γάμο της με τον George Clooney.

Θαυμαστής της αυτοπεποίθησης και των δυναμικών γυναικών, ο de la Renta είχε έναν ιδιαίτερο τρόπο να αναδεικνύει τη γυναικεία κομψότητα. Ο δημιουργός έγινε διάσημος από τα αριστουργηματικά βραδινά φορέματά του με την προσοχή στη λεπτομέρεια, τα ντελικάτα μεταξωτά υφάσματα, την έντονη παλέτα χρωμάτων που προτιμούσε, τα ονειρικά κομμάτια του με κεντημένα μοτίβα λουλουδιών και φυσικά τα αραχνοΰφαντα φορέματά του από τούλι και δαντέλα. Η αίσθηση της ανεπιτήδευτης ομορφιάς και ο διακριτικός ρομαντισμός που χαρακτηρίζουν όλα τα φορέματά του, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη όλων των γυναικών και θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για κάθε επίδοξο σχεδιαστή.

Δείτε στην παραπάνω gallery τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του Oscar de la Renta!

Διαβάστε ακόμα

Πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής Oscar de la Renta

Anna Wintour: Η πιο ισχυρή γυναίκα της παγκόσμιας μόδας και η ιστορία της