Μη σκίσεις το καλσόν

Μη σκίσεις το καλσόν

To γυναικείο καλσόν τυλίγει πόδια και μαζί, μια ολόκληρη ιστορία.

Αν ψάχνετε για γυναικεία φετίχ, τότε το καλσόν είναι ίσως το δικό σας κομμάτι.

Το καλσόν καθιερώθηκε από τους άντρες ευγενείς στα τέλη του 16ου αιώνα, καθώς η μάλλινη εκδοχή που φορούσαν μέχρι τότε έμοιαζε αρκετά άβολη. Το 1920 οι γυναίκες άρχισαν να φορούν μακριές κάλτσες από μετάξι, εκτοξεύοντας στα ύψη τη σεξουαλικότητά τους. Στη αρχή τα καλσόν ήταν φτιαγμένα από τεχνητό μετάξι, ενώ μετά τη δεκαετία του '40 κατασκευάζονταν από νάϊλον (το οποίο εφευρέθηκε το 1938). Τα πρώτα νάιλον καλσόν προορίζονταν για να καλύψουν τις ανάγκες των ηθοποιών και των χορευτριών και είχαν πρωταρχική θέση στη μεγάλη οθόνη.

Στα τέλη της δεκαετίας του '50 τα καλσόν άρχισαν να απευθύνονται στην ευρεία μάζα, ανοίγοντας μια ολόκληρη αγορά. Τη δεκαετία του '60 οι βελτιωμένες συνθήκες κατασκευής το έκαναν φθηνότερο και κατά συνέπεια πιο εύκολα προσβάσιμο σε όλα τα στρώματα. Η δημοτικοτητά του παρέμεινε για πολλά χρόνια στην κορυφή και θεωρήθηκε απαραίτητο αξεσουάρ το φθινόπωρο και το χειμώνα, αναδεικνύοντας τα σύνολα σε συνδυασμό με φούστες ή φορέματα.

Αν και τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις φαίνεται πως έχουν πέσει (λόγω της νέας μόδας που θέλει γυμνά πόδια και εξαιτίας της επικράτησης του παντελονιού στη γυναικεία γκαρνταρόμπα), το καλσόν επιτίθεται με ολοένα και περισσότερα χρώματα ή σχέδια που κάνουν τις γυναίκες να συνεχίζουν να το λατρεύουν.