Lanvin, ιστορία μόδας με πολύ glam

Lanvin, ιστορία μόδας με πολύ glam

Ένας διάσημος οίκος που έχει ξεχωρίσει από τα πρώτα του βήματα.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, η Jeanne Lanvin ξεκίνησε να δημιουργεί όμορφα ρούχα για την κόρη της, την Marguerite. Σύντομα άρχισε να φτιάχνει ρούχα και για τις μαμάδες άλλων παιδιών, ενώ δεν άργησε να ανοίξει και την δική της μπουτίκ με πολύ σημαντικά ονόματα της υψηλής κοινωνίας του Παρισιού.

Τις δεκαετίες 1920 και 1930, ο οίκος Lanvin γνώρισε τις πρώτες του δόξες. Η Lanvin, πέρα από τα ρούχα, ασχολήθηκε στην πορεία με την ανδρική μόδα (1926), με τη διακόσμηση (1920), με τα αρώματα (My Sin" in 1925, "Arpège" 1927) και αργότερα με τα αξεσουάρ ενώ άρχισε να γίνεται το συνώνυμο της Γαλλικής κομψότητας μεταμορφώνοντας τις δημιουργίες της σε μια fashion αυτοκρατορία.

Όταν η Lanvin πέθανε το 1946, η ιδιοκτησία του οίκου πέρασε στην κόρη της (που έγινε μια διάσημη τραγουδίστρια της όπερας) και παρέμεινε εκεί μέχρι το θάνατό της το 1958. Το στυλ του οίκου Lanvin επηρέασε πολλούς σχεδιαστές όπως είναι οι Antonio del Castillo, Dominique Morlotti, Jules-François Crahay, Maryll Lanvin, Claude Montana και Patrick Lavoix. Το στυλ Lanvin αποθεώνει τη θηλυκότητα και παραμένει αξεπέραστο.