Perfecto: το τέλειο τζάκετ για τα ατίθασα παιδιά

Perfecto: το τέλειο τζάκετ για τα ατίθασα παιδιά

Πάνω ή κάτω από τις δύο ρόδες, εδώ και σχεδόν μισό αιώνα. 

Το δερμάτινο μπουφάν μοτοσικλετιστή με τα μεγάλα πέτα πήρε το όνομά του από τα αγαπημένα πούρα perfecto του δημιουργού του, Irvin Schott. Το 1928 σχεδιάστηκε το πρώτο Perfecto ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησε ένα παρόμοιο μπουφάν από την εταιρία που ονομάστηκε Beck 333 Northeaster. Και τα δύο είναι σπάνια σήμερα να βρεθούν και εκτιμώνται δεόντως από τους συλλέκτες vintage ανά τον κόσμο.

Στα τέλη της δεκαετίας του 40 ένας ακόμα τύπος τζάκετ μοτοσικλετιστή, βασισμένος στο αυθεντικό πρώτο Perfecto βγήκε στην αγορά με την ονομασία 613 και το παρατσούκλι One Star επειδή είχε από ένα αστέρι σε κάθε ώμο. Το μοντέλο 618 τα αστέρια αφαιρέθηκαν και το Perfecto είχε πια την τελική και οριστική μορφή του με την οποία αγαπήθηκε και έγινε κλασικό αντικείμενο της γκαρνταρόμπας όχι μόνο των μοτοσικλετιστών αλλά και των σταρ και των κοινών θνητών (πεζών, οδηγών αυτοκινήτου, απ' όλα).

Υπεύθυνοι για τη δημοφιλία του Perfecto ήταν κατά πολύ ο Marlon Brando που δεν το έβγαλε από πάνω του στην ταινία «Ο Ατίθασος» του 1953 και ακόμα περισσότερο τα μέλη του πανκ ροκ συγκροτήματος The Ramones που έκαναν τα Perfecto σήμα κατατεθέν τους στα 70's.