Biker Jacket: Ένα δερμάτινο για «κακά παιδιά»

Biker Jacket: Ένα δερμάτινο για «κακά παιδιά»

Το πιο hot πανωφόρι της κάθε γκαρνταρόμπας, έχει μία ιστορία 100 περίπου χρόνων

Τα πρώτα, δερμάτινα jackets φτιάχτηκαν για τους μοτοσυκλετιστές την δεκαετία του '20 και το σχέδιό τους ήταν επηρεασμένο από τις στολές στρατιωτικών και αεροπόρων. Έκλειναν με ένα μόνο κουμπί μπροστά ενώ, από τότε ήδη, ήταν σε cropped μήκος και εφαρμοστή γραμμή, ώστε να προστατεύουν αυτόν που τα φορούσε από τον αέρα, την ώρα που οδηγούσε την μηχανή του.

Τα biker jackets, όπως τα ξέρουμε σήμερα, ξεκίνησαν να παράγονται από την εταιρεία Schott, η οποία ιδρύθηκε το 1913, και ξεκίνησε την παραγωγή τους την δεκαετία του '20. Αρχικά, τα συγκεκριμένα fashion items αφορούσαν μόνο άντρες, μέχρι το 1941, όταν η εταιρεία Indian Motorcycles λάνσαρε δύο μόνο είδη του δερμάτινου μπουφάν, το «Ranger» για τους άντρες, και το «Rangerette» για τις γυναίκες. Το γυναικείο σχέδιο είχε το φερμουάρ και την μπροστινή τσέπη στην αντίθετη πλευρά από το αντρικό. Παρότι το γυναικείο biker jacket εξακολουθεί, μέχρι και σήμερα να αποτελεί must- have στη γκαρνταρόμπα της κάθε ενημερωμένης fashionista, η εταιρεία χρεοκόπησε το 1953, όταν και έκλεισε.

100 περίπου χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το δερμάτινο jacket έχει την θέση που του αξίζει στη ντουλάπα και στην καρδιά μας. Αν και το σχέδιό του, κατά καιρούς, μεταλλάσσεται, στην πραγματικότητα πρόκειται για το ίδιο κομμάτι που φορούσαν πάντα οι «επαναστάτες» ενώ, η λειτουργικότητα και το εξαιρετικό στυλ του παραμένουν ίδια, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Διαβάστε ακόμα:
Τα θρυλικά μπαούλα του οίκου Louis Vuitton
Τα πιο iconic φουλάρια
Τim Walker: ο εκκεντρικός fashion photographer και η εκπληκτική έκθεσή του στο Λονδίνο!