Η μόδα στην εποχή των παιδιών των λουλουδιών

Η μόδα στην εποχή των παιδιών των λουλουδιών

Μίνι φορέματα, mods, prints και τα παιδιά των λουλουδιών στην πιο στυλάτη δεκαετία.

Τα 60s υπήρξαν μακράν η πιο τολμηρή, εκκεντρική και ριζοσπαστική δεκαετία για τη μόδα. Οι γυναίκες έβαλαν στη ζωή τους το υπερβολικά κοντό mini και αποφάσισαν να δείξουν πραγματικά πολύ δέρμα. Η Αγγλίδα σχεδιάστρια, Mary Quant είναι υπεύθυνη για αυτό το μήκος φούστας, που έμελλε να καθορίσει και όλες τις γενιές που ακολούθησαν.

Η ψυχεδέλεια σε μοτίβο και χρώματα χαρακτήρισε ολόκληρη την εξέλιξη της μόδας στη δεκαετία των ναρκωτικών. Η αρχή των 60s ξεκίνησε δειλά με τη Jackie O να είναι ακόμα fashion icon της εποχής και τα capri παντελόνια να ντύνουν κομψά τη γυναικεία σιλουέτα, ενώ τα γυναικεία loafers, οι μπαλαρίνες και οι γόβες στιλέτο είναι τα παπούτσια - φετίχ των χρόνων εκείνων.

Στη μέση της δεκαετίας οι Mods γίνονται η κυρίαρχη νεανική κουλτούρα και τα mini φορέματα σε γραμμή Α είναι ήδη ιστορικά. Οι μοδίστρες και οι ράφτες αποτελούν το κρυφό όπλο κάθε στυλάτου νέου, ενώ τα κομψά, καλοραμμένα ρούχα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Στο τέλος της δεκαετίας οι χίπηδες ήρθαν με τα φλοράλ μοτίβα τους, τα αέρινα υφάσματα και τις φαρδιές καμπάνες για να κάνουν τη δική τους αισθητική επανάσταση και να μείνουν στην ιστορία.