Λεκές από αντηλιακό πάνω στο μαγιό σου: δες πώς να τον αφαιρέσεις όπου και αν βρίσκεσαι

Λεκές από αντηλιακό πάνω στο μαγιό σου: δες πώς να τον αφαιρέσεις όπου και αν βρίσκεσαι

Tώρα που ο Αύγουστος -και οι διακοπές μας μαζί του- πλησιάζει προς το τέλος του, όλες γινόμαστε λίγο πιο απρόσεχτες στον τρόπο που βάζουμε αντηλιακό στην παραλία.

Όσο το καλοκαίρι πλησιάζει προς το τέλος του, τόσο περισσότερο «βυθιζόμαστε» στη ραστώνη και ενδίδουμε στη νωχελικότητά του. Οι κινήσεις γίνονται σχεδόν μηχανικά, ακόμα και αυτές που γίνονται κάθε μέρα στη διάρκεια των διακοπών μας. Ξυπνάμε το πρωί, πάμε στην παραλία, ξαπλώνουμε στην πετσέτα και πριν αρχίσουμε την ανάγνωση ή το κολύμπι, απλώνουμε το αντηλιακό μας. Μια πιο αφηρημένη κίνηση αρκεί για να πέσει πάνω στο αγαπημένο μας μαγιό, αντί στο δέρμα μας. Μη σε πανικοβάλει όμως αυτή η μικρή απροσεξία… ο λεκές από αντηλιακό λάδι ή γαλάκτωμα, απομακρύνεται με τον παρακάτω τρόπο που σου αναλύουμε διεξοδικά. Και μόλις τον καθαρίσεις, μπορείς να γυρίσεις στην «γλυκιά γοητεία της απραξίας».

https://www.instagram.com/p/BzGgLkKHN_-/

Αρχικά θα χρειαστείς ένα ζευγάρι πλαστικά γάντια, μια πλαστική λεκάνη, 3-4 λεμόνια και λίγο υγρό απορρυπαντικό ρούχων. Στίβεις τα λεμόνια και μέσα στον χυμό τους μουλιάζεις για μισή ώρα το σημείο του μαγιό που έχει δημιουργηθεί ο λεκές. Όταν το αφαιρέσεις το ξεβγάζεις με όσο το δυνατόν πιο ζεστό νερό γίνεται και το πλένεις κανονικά ολόκληρο προσθέτοντας στην λεκάνη χλιαρό νερό και λίγο υγρό απορρυπαντικό. Τρίβεις καλά το σημείο , ξεβγάζεις επίσης με ζεστό νερό και το αφήνεις να στεγνώσει σε σκιερό μέρος. Αν δεν έχεις λεμόνια μπορείς να ανακατέψεις απορρυπαντικό σε σκόνη μαζί με νερό. Αφού σχηματιστεί μία πάστα, τοποθέτησέ την στο λεκέ και άφησέ την να μουλιάσει για 1-2 ώρες. Μετά βάλε πάλι στην λεκάνη λίγο υγρό για τα ρούχα με χλιαρό νερό, τρίψε με δύναμη στο σημείο του λεκέ και άπλωσέ το στην σκιά.
Δες επίσης: Wrap Skirts: 5 ανάλαφρα καλοκαιρινά κομμάτια και πώς να τα φορέσεις