Τα εμπριμέ σετ ρούχων μπορούν να φορεθούν πολύ κομψά αν προσέξεις 3 πράγματα

Διονυσία Καλαποθαράκου
Τα εμπριμέ σετ ρούχων μπορούν να φορεθούν πολύ κομψά αν προσέξεις 3 πράγματα

Όταν «φτάνουμε» στην κατηγορία printed σύνολα τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά όσα στα μονόχρωμα looks.

Copenhagen str S20 106
Copenhagen str S20 173

Τυχαία είναι η Anna Wintour που φοράει συχνά σετ ρούχων με ίδια μοτίβα; Ασορτί φόρεμα με παλτό, σακάκι με φούστα και ούτω καθεξής; Φυσικά και όχι. Το αντίθετο. Είναι βαθιά γνώστρια της μόδας που ξέρει πως οι άνθρωποι που είναι «εγκλωβισμένοι» σε μονοχρωματικά looks και αντίστοιχα ρούχα και αξεσουάρ, στερούνται φαντασίας. Για να μην ανήκεις, λοιπόν, και εσύ στην ίδια στυλιστικά, βαρετή κατηγορία βάλε τα printed matching sets στη ζωή σου. Αλλά πριν το κάνεις βεβαιώσου πως δεν θα κάνεις κάποια «μοιραία» λάθη την ώρα που φοράς τα εμπριμέ σύνολά σου.

Παραδείγματος χάριν, σκέφτεσαι «σήμερα θα φορέσω το σετάκι μου»: ίδια φούστα-ίδιο top και αυτό τις στιγμές που βαριέσαι αφόρητα να σκεφτείς τι να βάλεις, φαντάζει σωτήριο. Γιατί δεν έχεις να συνδυάσεις δύο διαφορετικά μοτίβα και ρούχα άλλου στυλ και ύφους, έχεις απλά να φορέσεις κάτι που εξ’ ορισμού ταιριάζει απόλυτα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν ελλοχεύει κινδύνους. Γιατί υπάρχουν prints που είναι απαγορευτικά σε ό,τι αφορά την μεγάλη κατηγορία looks που λέγεται «deux-pieces» και στα παρουσιάζουμε ευθύς.
Αν σκοπεύεις να αγοράσεις, λοιπόν, κάτι αντίστοιχο το επόμενο διάσημα καλό θα είναι να ξέρεις τι να αποφύγεις και σου εξηγούμε πάραυτα το «γιατί». Επίσης να έχεις στο μυαλό σου πως όταν ολόκληρο το σύνολό σου είναι ίδιο και εμπριμέ –γιατί στα μονόχρωμα matching sets τα πράγματα είναι σαφώς πιο απλά- καλό είναι να μην φορέσεις oversized κοσμήματα και να κρατήσεις τα υπόλοιπα αξεσουάρ σου (aka τσάντα-παπούτσια) σε ουδέτερους τόνους. Καλή επιτυχία στο επόμενο «σετάρισμά σου» #diplis

1) Τι να προσέξεις:
Ένα τόσο ιδιαίτερο print, όπως το tie-dye μπορεί να είναι μεγάλη τάση για φέτος, αλλά του χρόνου είναι εξαιρετικά πιθανό να μοιάζει παρωχημένο και εσύ να έχεις «ξεμείνει» με δύο -όχι ένα!- κομμάτια που δεν θα ξαναφορέσεις ποτέ.
2) Tι να προσέξεις:
Προσοχή στα σατέν και στα μεταξωτά twin sets. Aν το μοτίβο τους είναι ριγέ, σαν και αυτό της φωτογραφίας, δύσκολα θα πιστέψει κάποιος πως δεν βγήκες από το σπίτι με τις πιτζάμες σου.
3) Tι να προσέξεις:
Αν φοράς ένα matching set που έχει πάνω του ένα ενιαίο, «συνεχιζόμενο» μοτίβο, όπως έναν πίνακα ζωγραφικής, πρέπει να είσαι πολύ προσεχτική στη γραμμή των ρούχων σου ακόμα και στο πώς θα τα φορέσεις για να ενώνεται αρμονικά το ντεσέν τους ανάμεσα στα δύο μέρη του σετ.
Δες επίσης: Shoe Trends F/W 2020-21: Τα loafers μπορούν να σώσουν τον κόσμο