Φόρεμα και παντελόνι: Ο συνδυασμός της νέας σεζόν που επανέρχεται από τα 00s

Ναταλία Κατσακιώρη
Φόρεμα και παντελόνι: Ο συνδυασμός της νέας σεζόν που επανέρχεται από τα 00s
Photo: Imax Tree

Φόρεμα πάνω από το παντελόνι; Κι όμως μπορεί να γίνει πιο στυλάτο από ποτέ.

Πολλές από εμάς (οι λίγο μεγαλύτερες) παλεύουν ακόμη να ξεπεράσουν το σοκ της μόδας των 00s. Τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια, τα cropped tops με βολάν και σχέδια, οι ζώνες με κρόσσια και όλα εκείνα τα πολύχρωμα αξεσουάρ σε neon αποχρώσεις στοιχειώνουν ακόμα τον ύπνο μας.


Και πάνω που κρύψαμε όλες τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία (aka φωτογραφίες και λοιπά από ξέφρενα parties), το Y2K style επιστρέφει στην μόδα πιο δυναμικά από ποτέ. Και όχι απλώς επιστρέφει, αλλά κάνει μάλλον το μεγαλύτερο comeback, με την Gen Z να το ανακηρύσσει το στυλ των επόμενων σεζόν.


Μέσα σε όλα αυτά τα trends που είδαμε να ξανακυκλοφορούν από το 2000, επανέρχεται και το combo, φόρεμα και παντελόνι. Για την ακρίβεια φόρεμα πάνω από παντελόνι, ένα styling που ακόμη και στα 00s απευθυνόταν στις αληθινές fashion insiders.


Το είδαμε, φυσικά, πρώτα στις πασαρέλες με τους Isabel Marant, Armani, Paco Rabanne, Jil Sander και Louis Vuitton να το εντάσσουν στις SS22 συλλογές τους και την Chloe να το περνά στα προτεινόμενα σύνολα και του επόμενου χειμώνα.


Μέχρι στιγμής στο Instagram το είδαμε κυρίως στις πιο φρέσκιες influencers, οι οποίες ηγούνται της Gen Z, αλλά σιγά-σιγά το συγκεκριμένο combo πέρασε στο street style με κάποιες σύγχρονες πινελιές.


https://www.instagram.com/p/CUhuQhJseLd

Πώς να κάνεις τον συνδυασμό φόρεμα-παντελόνι να μοιάζει πιο σύγχρονος από ποτέ

Αρχικά, ξέχνα τα skinny jeans και τον τρόπο που είχες βάλει στα 00s το φόρεμα πάνω από το παντελόνι σου. Η σύγχρονη εκδοχή του θέλει το παντελόνι relaxed και loose με φαρδιά ίσια μπατζάκια ή και καμπάνα. Γενικότερα κράτα το layering όσο το δυνατόν πιο απλό, με minimal γραμμές και neutral χρώματα.


Το συγκεκριμένο σύνολο φαίνεται υπέροχο αν επιλέξετε δύο ασορτί πλεκτά κομμάτια ή ένα floral set με φόρεμα και παντελόνα. Το wide leg τζιν σου είναι ένα passe par tout που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εδώ με ένα midi αέρινο φόρεμα, με prints ή και raffles. Σε κάθε περίπτωση κράτα το layering απλό και cool, ώστε να μην κάνεις το outfit να μοιάζει χαοτικό.


https://www.instagram.com/p/CYFNvOBNqPq

Διαβάστε επίσης:

Η Emily Ratajkowski απογείωσε το δερμάτινο σακάκι -Το στιλάτο look της είναι το σημερινό μας inspo

Πώς να βρεις τα ιδανικά γυαλιά ηλίου για το σχήμα του προσώπου σου

Ο οίκος Balenciaga στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και διαγράφει όλα τα posts του στο Instagram