Trend alert: Αυτό είναι το φόρεμα που θα βλέπεις παντού τους επόμενους μήνες

Ναταλία Κατσακιώρη
Trend alert: Αυτό είναι το φόρεμα που θα βλέπεις παντού τους επόμενους μήνες
Photo: Imax Tree

Άνετο και stylish, αυτό το νέο dress trend θα έρθει για να φρεσκάρει την εικόνα σου.

Οκ, ναι, το denim παντελόνι δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο item της ντουλάπας μας, αφού είναι πράγματι το πιο άνετο κομμάτι της. Αμέσως μετά, όμως, στην καρδιά μας έρχονται τα φορέματα.

Πρώτον γιατί είναι απόλυτα θηλυκά και άνετα, και δεύτερον γιατί αποτελούν από μόνα τους ένα ολοκληρωμένο σύνολο, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις κανένα styling, γλιτώνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο και διάθεση.

Μέσα, λοιπόν, σε όλα τα συνηθισμένα φορέματα που έχουμε στην ντουλάπα μας και φοράμε μετά μανίας, ειδικά μόλις ανοίξει λίγο ο καιρός, φέτος οι πασαρέλες ανέδειξαν και μια νέα τάση, που προβλέπουμε πως μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα είναι το κορυφαίο dress trend.

Victoria Beckham PO S22

Μιλάμε για το second skin dress, δηλαδή το απόλυτα εφαρμοστό φόρεμα που αγκαλιάζει το σώμα, σαν να είναι το δεύτερο δέρμα μας, όπως δηλώνει και το όνομα του. Τα είδαμε σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές στα shows των SS22 collections: από τα turtleneck maxi ελαστικά φορέματα της Victoria Beckham, με την sexy ανοιχτή πλάτη, και τα ribbed dresses του Jil Sander, έως τα feminine σχέδια των Sergio Hudson, Rejina Pyo και Balmain, στα πιο vivid χρώματα που μπορείς να φανταστείς, τα second skin φορέματα αναδείχθηκαν στην πιο φρέσκια τάση της σεζόν.

Victoria Beckham SS22/Photo: Imax Tree

Loewe S22

Loewe SS22/Photo: Imax Tree

Πώς θα φορέσουμε τα second skin dresses;

Σίγουρα έχεις, ήδη, αντιρρήσεις. Και αντιρρήσεις πάνω στο fitting, αφού έχουμε μάθει να φοβόμαστε τα εφαρμοστά, στενά ρούχα, που τονίζουν την σιλουέτα. Κάνεις, όμως, λάθος. Ειδικά στα φετινά catwalks είδαμε πανέμορφα juicy, plus size κορίτσια να αποθεώνουν όλα τα looks με τις απίστευτες καμπύλες τους. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι τα σωστά εσώρουχα, αυτά που θα εφαρμόζουν τέλεια χωρίς να δημιουργούν αντιαισθητικούς όγκους.

Copenhagen str pink dress

Τα στενά, second skin ρούχα από μαλακό jersey ή βαμαβακερό ύφασμα, ήρθαν στην ζωή μας εν μέσω καραντίνας και παρέμειναν στην ρουτίνα μας, παίρνοντας κεντρικό ρόλο στα everyday looks.

Όσο αναφορά στα second skin dresses προτιμάμε την maxi ή midi γραμμή που είναι super tight πάνω και ανοίγει ελαφρά στα πόδια, ως την πιο άνετη επιλογή για το περπάτημα, όπως και τα σχέδια με cut outs ή ασύμμετρα τελειώματα.

Αγαπημένο reference ήταν τα maxi cloudy printed φορέματα του οίκου Loewe, με τις πιο οικονομικές εκδοχές τους να βρίσκονται ήδη στα Mango και H&M stores.

Διαβάστε επίσης:

Colorblocking on the rocks: Βάλε χρώμα στα σύνολα σου και σπάσε την ανία όπως η Τόνια Σωτηροπούλου

Manolo Blahnik x Birkenstock:Η συνεργασία έκπληξη που αναβιώνει τις iconic γόβες της Carrie Bradshaw

Εσύ θα φορούσες ένα κοντό halter neck top στην εγκυμοσύνη σου; H Rihanna το έκανε πράξη