Αγαπάς το vintage style; 10 retro σύνολα με ανοιξιάτικο mood

Ναταλία Κατσακιώρη
Αγαπάς το vintage style; 10 retro σύνολα με ανοιξιάτικο mood
Photo: Imax Tree

Τα πιο stylish σύνολα που θα σε βάλουν σε vintage διάθεση!

Το vintage έχει γίνει τάση. Τα παραμελημένα και κατά πολύ υποτιμημένα μαγαζιά με second hand ρούχα, έχουν πλέον γίνει ότι πιο hot, με τα κορίτσια της μόδας να σπεύδουν, για να ανακαλύψουν τους όποιους κρυμμένους θησαυρούς. Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται κάποια εκπαίδευση στο μάτι, προκειμένου να ξεχωρίσεις τα κομμάτια που πραγματικά αξίζουν, όσα δηλαδή είναι σε καλή κατάσταση και με μια μικρή συντήρηση μπορούν να γίνουν τα νέα αγαπημένα hero pieces της καρδιάς σου.

Εκτός, όμως, από τα actual vintage ρούχα, στο επίκεντρο των τάσεων βρίσκεται γενικότερα η retro αισθητική, με τα σχέδια από τις αγαπημένες δεκαετίες του 50, 60 και 70 να επανέρχονται στα catwalks. Dior, Gucci και Chanel ανακαλύπτουν και πάλι το πλούσιο αρχείο τους, φέρνοντας τα πολύχρωμα minis, τα retro παλτό και τα βελούδινα κοστούμια στο προσκήνιο.

Οι πιο ενημερωμένες influencers έχουν εντάξει ήδη τα vintage κομμάτια στα σύνολα τους, δημιουργώντας looks με ξεκάθαρες αναφορές.

Ακολουθούν 10 προτάσεις, για να εμπνευστείτε και να αφήσετε την δημιουργικότητα σας ελεύθερη.

Christian Dior S22 022

1. Midi πλισέ φούστα + knitted top+ πέρλες

Βγαλμένο από τα 50s, είναι ένα look για τους λάτρεις του κλασικού. Ένα ζευγάρι χαμηλές γόβες με kitten heels και μια τσάντα με μικρό χερούλι θα απογειώσει το granny like look.

2. Maxi printed φόρεμα + μπότες + μεταλλική ζώνη

Η ζώνη-αλυσίδα είναι σε γενικές γραμμές τάση, οπότε επενδύστε σε μία ζώνη με γεωμετρικά σχέδια, που της δίνει retro χαρακτήρα.

3. Denim + πλεκτό γιλέκο + converse

Τα γιλέκα έχουν επιστρέψει δυναμικά. Για να πετύχεις το style που θέλεις επέλεξε ένα πλεκτό, τύπου κολλεγιακό, γιλέκο.

4. Velvet ταγιέρ + πουκάμισο+ πέδιλα

Το βελούδο δίνει ούτως ή άλλως την αίσθηση κάτι παλιού και luxury. Φρόντισε το πουκάμισο σου να έχει βολάν ή κάποιο φιόγκο, για μια θηλυκή πινελιά.

5. Boho πανωφόρι + δερμάτινο παντελόνι + western boots

Ένα παλτό με τελειώματα σπό γούνα ή φτερά, κάνει από μόνο του retro statement. Αν έχει και κάποιο extra κέντημα, ακόμη καλύτερα.

6. A line φούστα + crochet cardigan + μπότες

Το crochet είναι ακόμη ένα στοιχείο που φαίνεται ξεκάθαρα vintage, σαν το παλιό πλεκτό της γιαγιά μας. Συνδυάστε το συγκεκριμένο look με μια χαριτωμένη φούστα, με όγκο.

7. Ολόσωμη denim φόρμα + μπερές

Γενικά το denim ταιριάζει πολύ στο retro style. Φόρεσε μια φόρμα με τσέπες, φερμουάρ ή σε στυλ boiler, και δώσε ένα 70s twist με ένα μπερεδάκι.

8.Tweed set + τσόκαρα + καλτσάκια

Tweed ίσον Coco Chanel, ίσον το απόλυτο vintage ύφασμα. Βάζοντας ένα ζευγάρι τσόκαρα και χοντρά καλτσάκια θα κάνεις ένα 70s mix & match.


https://www.instagram.com/p/CbYI9-HIszw

9. Printed catsuit

Το συγκεκριμένο item είναι για τις τολμηρές. Μια ελαστική ολόσωμη φόρμα με bold prints είναι πολύ fun και girly.

10. Δίχρωμο παλτό + μπότες σε λουστρίνι

Αν έχεις την ευκαιρία να πάρεις τώρα μπότες με retro style, τότε διάλεξε ένα ζευγάρι με χοντρό χαμηλό τακούνι, σε λευκό ή μαύρο λουστρίνι.

retro looks 2

Διαβάστε επίσης:

Τα 5+1 essentials που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου σύμφωνα με την Rosie Huntington-Whiteley

Trend-setter: Η Kendall Jenner με mini φόρεμα Coperni έφερε τα 60s στο σήμερα