60s trend: H αγαπημένη μας δεκαετία επιστρέφει και μαζί της οι πιο fun τάσεις του καλοκαιριού

Ναταλία Κατσακιώρη
60s trend: H αγαπημένη μας δεκαετία επιστρέφει και μαζί της οι πιο fun τάσεις του καλοκαιριού

Η πιο αγαπημένη τάση της σεζόν έρχεται από το μακρινό παρελθόν και μια δεκαετία που σημάδεψε την παγκόσμια μόδα.

Όλα ξεκίνησαν με την ready to wear SS22 συλλογή του οίκου Dior. Μόλις το πολύχρωμο, κυκλικό, κινούμενο σκηνικό του αποκαλύφθηκε και πάνω του τα μοντέλα εμφανίστηκαν σαν να ήταν βγαλμένα από χρονοκάψουλα, τότε όλα έμοιαζαν ξεκάθαρα. Τα 60s επέστρεψαν και όχι απλώς σαν ένα μικρό κομμάτι, που θα φορέσουν κάποιοι τολμηροί, αλλά σαν ένα από τα πιο hot trends της σεζόν.

Δεν υπάρχει μάλλον καλύτερο timing για να επανέλθουν και πάλι στο προσκήνιο τα αγαπημένα 60s από την πρώτη μας άνοιξη και το πρώτο καλοκαίρι που βλέπουμε και πάλι την ελευθερία να μας πλησιάζει, αφού η επαναστατική τους νότα είναι αυτό που έλειπε από το στυλ μας. Ακολούθησαν φυσικά και άλλοι οίκοι αλλά και μικρότερα brands που υιοθέτησαν και ανέδειξαν την τάση, κάνοντας μας να ψάχνουμε τα references της ξεχωριστής αυτής δεκαετίας.

https://www.instagram.com/p/CcA2qWirWbj

Για να πετύχεις το απόλυτο 60s look, εσύ που σου αρέσει η retro αισθητική και το vintage style (και δεν είμαστε πλέον λίγες αυτές), σου έχουμε κάποιες βασικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ένα απόλυτα πετυχημένο 60s inspired outfit.

Παράγοντας πρώτος: χρώματα. Βάλε χρώμα, και όχι απλώς χρώμα, αλλά έντονο, bold, ακραίο χρώμα σε ότι outfit και αν κάνεις. Πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και φούξια είναι μόνο μερικά από τα χρώματα που μπορείς να εντάξεις στην ντουλάπα σου, αν θέλεις να μοιάζεις βγαλμένη από retro ταινία. Παράγοντας δεύτερος: prints. Όσο πιο πολλά, όσο πιο ακραία και όσο πιο μεγάλα και τόσο πιο μέσα θα είσαι στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Γενικά αγαπάμε τις γεωμετρίες, τα λουλούδια, τις ρίγες και όλων των ειδών τα paisleys.

https://www.instagram.com/p/CTh5PF9l9cw

Παράγοντας τρίτος: fits. Εδώ τα πράγματα διίστανται. Είτε θα πας σε micro mini εκδοχές των πάντων (φορέματα, φούστες, σορτς), είτε σε maxi αέρινα κομμάτια. Γενικά η δεκαετία αυτή αγαπούσε την A line, τα μανίκια τρία-τέταρτα και τις καμπάνες φυσικά. Παράγοντας τέταρτος και τελευταίος: αξεσουάρ. Μικρά τσαντάκια με χρώμα, σανδάλια gladiator, mary janes, χίπικες πλεξίδες στα μαλλιά σου, διάσπαρτα λουλούδια και φυσικά χρώμα, θα είναι οι πρωταγωνιστές των αξεσουάρ. Μην παραλείψεις φυσικά το μαντήλι δεμένο στα μαλλιά και τις x-large μεταλλικές ή δερμάτινες ζώνες με γεωμετρικά σχήματα.