Οδηγός αγοράς: Οι καλύτερες denim φούστες του καλοκαιριού -Μήπως να βγεις για shopping;

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Οι καλύτερες denim φούστες του καλοκαιριού -Μήπως να βγεις για shopping;
Courtesy of Press Office

Ένα item που επέστρεψε από τα 90s, αλλά δεν έπαψε ποτέ να είναι αγαπημένο των γυναικών. 

Τις τελευταίες σεζόν παρατηρούμε τη δυναμική επάνοδο των τάσεων από τα 90s και 00s, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο του nostalgic mood που βιώνουμε. Άλλες από αυτές ήταν διαχρονικά αγαπημένες, άλλες ανήκουν στην κατηγορία όλων όσων θέλουμε να ξεχάσουμε από τα νεανικά μας χρόνια (βλέπε τα low rise παντελόνια και τις βελουτέ φόρμες μας με τα γνωστά strass στην πλάτη), αλλά υπάρχουν και κάποιες διαχρονικά αγαπημένες. Όπως η denim φούστα.

Όπως έχουμε πει πολλές φορές το τζιν μπορεί να είναι σε γενικές γραμμές το πιο αγαπημένο και διάσημο ύφασμα, ωστόσο δεν υπήρξε χρονιά που να το είδαμε να πρωταγωνιστεί σε τόσο πολλά shows μεγάλων οίκων όσα το 2022, με τις spring-summer συλλογές να αποθεώνουν το ταπεινό αυτό καραβόπανο.

Μέσα στα denim jackets, τα baggy jean παντελόνια, τα embellished items των Dolce & Gabbana και τα πολυσυζητημένα Blumarine pieces που έφεραν πίσω το Y2K style, ξεχώρισαν επίσης και οι τζιν φούστες, αοφύ τις είδαμε σε πάρα πολλές εκδοχές. Η Diesel, που φαίνεται να ξαναβρίσκει τον edgy χαρακτήρα της, αποθέωσε τις micro mini φούστες με τις φαρδιές ζώνες, ενώ οι Acne Studios κινήθηκαν αντίστροφα με τις ultra maxi εκδοχές του με paperbag μέση.

Acne-F22-042.jpg

Acne Studios

Αν δεν έχεις στην ντουλάπα σου, ήδη, μία τουλάχιστον jean φούστα και θέλεις να βγεις για shopping, τότε έχε στο νου σου πως η μόδα φέτος αγαπά τα άκρα. Επένδυσε δηλαδή ή σε ένα μία μικροσκοπική denim skirt ή σε μία midi A line φούστα σε σκούρο blue denim χρώμα, αφού οι maxi επιλογές είναι μάλλον δύσκολες για το ελληνικό καλοκαίρι.

Tomorrow-Denim-F22-044.jpg

Tomorrow Denim

Το πώς θα τις συνδυάσεις, μάλλον δεν χρειάζεται απάντηση, αφού θα καταφέρει να αντικατατσήσει με επιτυχία το denim παντελόνι σου, επομένως λίγο πολύ με όλα τα tops που έχεις στην ντουλάπα σου. Προσωπικά θα συμβούλευα να της δώσεις έναν retro αέρα με ένα satin πουκάμισο σε έντονο χρώμα ή σε ένα ενημερωμένο print. Μία ακόμη πρωτότυπη αναλλακτική για styling είναι να απογειώσεις το 90s vibe και να φορέσεις την τζιν φούστα σου με ένα ζευγάρι δίπατες σαγιονάρες και ένα απλό tank top.

Τα best buys σου: