Οδηγός αγοράς: Το πιο δροσερό φόρεμα του καλοκαιριού είναι το σεμιζιέ & εμείς βρήκαμε τα 10 καλύτερα

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Το πιο δροσερό φόρεμα του καλοκαιριού είναι το σεμιζιέ & εμείς βρήκαμε τα 10 καλύτερα

Ένα αγαπημένο κομμάτι του γαλλικού στυλ που ήρθε η στιγμή να μπει και στη δική σου ντουλάπα.

Υπάρχουν κάποια θέματα μόδας που σίγουρα παραμένουν κάπως θολά στο μυαλό σου. Οι μικρές διαφορές ανάμεσα στα πατρόν και τα διαφορετικά fits, η ορολογία και το πώς πρέπει να λέμε το κάθε item είναι συχνά για σένα(όπως και για πολλούς ακόμη) ένα πρόβλημα. Πριν αρχίσεις τα «δεν πειράζει, εγώ έτσι το λέω», να σου πω πως κάτι τέτοιες λεπτομέρειες που δυσκολεύουν στην πραγματικότητα τα ψώνια.

Ναι, το παραδέχομαι, ότι προφανώς και έχω το σύνδρομο της καλής μαθήτριας, αλλά αν θες να διαμορφώσεις και εσύ το δικό σου ξεχωριστό στυλ, όσο πιο σωστά μπορείς, τότε καλό θα ήταν να ξεχωρίσεις φορέματα όπως το σεμιζιέ και το shirt dress. Μοιάζουν, φυσικά, πολύ, αλλά δεν πρόκειται για το ίδιο item.

To shirt dress είναι αυτό που λέει και η ίδια η λέξη, ένα πουκάμισο σε στυλ φορέματος, μία επέκταση κατά κάποιον τρόπο ενός κλασικού πουκάμισου, με το ίδιο ακιβώς fit, που είναι απλώς πιο μακρύ και συχνά έχει και κάποια ζώνη. Το σεμιζιέ από την άλλη έχει, επίσης, κουμπιά και συχνά ζωνάκι, αλλά πρόκειται για ένα πιο θηλυκό φόρεμα με κουμπιά στο μπ[ροστινό μέρος, με πιο στενή μέση και ισως όγκο στο κάτω μέρος. Οι mini εκδοχές του είναι εξίσου sexy και θηλυκές.

Όπως καταλαβαίνεις από την παραπάνω περιγραφή το σεμιζιέ, είναι ένα από τα αγαπημένα items της γαλλικής γκαρνταρόμπας, με τα French girls, όπως η Jeane Damas, να έχουν παραπάνω από ένα τέτοιο φόρεμα στην ντουλάπα τους. Τα κλασικά prints, όπως το πουά και τα florals, του δίνουν μία retro άποψη και μας θυμίζουν τις 60s ρόμπες που φόραγαν οι γιαγιάδες μας.

semizie-forema-(3).jpg

Αν κάνεις το σωστό accessorizing, με ενημερωμένα mules, ψηλοτάκουνα πέδιλα και εσπαντρίγιες, και προσθέσεις και μία μικρή basket bag, τότε θα έχεις ένα vintage inspired σύνολο, που μπορείς να φορέσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Εμείς σου βρήκαμε τις πιο διαχρονικές επιλογές της αγοράς.

https://www.instagram.com/p/Cge2rSqKIfj

P.S.: Δώσε βάση σε ένα denim seasonless κομμάτι που μπορείς να αποκτήσεις τώρα με έκπτωση!

10 top buys: