Beach accessories: Ποια είναι τα κοσμήματα που δεν χαλάνε στη θάλασσα;

Ναταλία Κατσακιώρη
Beach accessories: Ποια είναι τα κοσμήματα που δεν χαλάνε στη θάλασσα;

Οι πιο stylish επιλογές που μπορείς να φορέσεις και στο νερό.

Αυτός είναι ένας από τους αιώνιους καλοκαιρινούς μας φόβους. Να μην χαλάσουμε τα κοσμήματα μας στη θάλασσα. Και να μην τα χάσουμε, φυσικά, γιατί έχουμε ακούσει ιστορίες και διηγήσεις για εκείνη την περίφημη αλυσίδα που είχες κάποτε, ή εκείνο το ζευγάρι σκουλαρίκια, που έμεινε τελικά χωρίς ταίρι, μετά από μία βουτιά ή ένα παιχνίδι beach volley( ναι και τα δύο αληθινά περιστατικά, όπως κατάλαβες).

Γενικά τα αξεσουάρ και το νερό δεν είναι και οι καλύτεροι φίλοι, και ειδικά το νερό της θάλασσας με το τόσο αλάτι. Ακόμη και τα μαγιό μας, που είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν το θαλασσινό νερό χαλάνε με τη χρήση, οπότε μπορείς να φανταστείς τι ακριβώς προκαλεί στα κοσμήματα μας. Παλιότερα, αν θυμάσαι καλά, συνηθίζαμε να μην φοράμε τα κοσμήματα μας στη θάλασσα, εκτός και αν ήταν μόνο κάποιο πολύ διακριτικό κομμάτι που δεν αποχωριζόμασταν ποτέ γενικότερα.

https://www.instagram.com/p/CgfAQbEg0QD

Τα τελευταία χρόνια, όμως, η μόδα θέλει τα beach look μας πιο εντυπωσιακά από ποτέ και τα κοσμήματα όχι μόνο να μην βγαίνουν από πάνω μας, όταν πάμε να κάνουμε τη βουτιά μας, αλλά αντίθετα να γίνονται όλο και περισσότερα. Το layering είναι το πιο γνωστό styling trick για τα καλοκαιρινά μας κοσμήματα, που ακολουθούν και οι περισσότερες fashion lovers.

https://www.instagram.com/p/CKg1yXUDWc8

Ποια είναι, όμως, αυτά τα υλικά που μπορούν να αντέξουν το νερό, τον ήλιο και τη θάλασσα, χωρίς να καταστραφούν και να χάσουν τη λάμψη τους; Πρώτα-πρώτα να ξεκαθαρίσουμε πως το καθαρό χρυσό και ασήμι προφανώς και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το νερό. Δώσε μία παραπάνω φροντίδα και προσοχή στα επιχρυσωμένα κομμάτια, τα οποία και χάνουν τη λάμψη της επιφάνειας τους. Αλλά μπορείς να το διορθώσεις εύκολα στο κοσμηματοπωλείο σου.

Οι εξίσου stylish και ανθεκτικές εναλλακτικές που έχεις είναι τα κοσμήματα με χάντρες, που επέστρεψαν από τα 00s φέτος, οι ημιπολύτιμη λίθοι και τα κοχύλια, κοσμήματα που είναι κατασκευασμένα από ρητίνη, αλλά και τα ατσάλινα κοσμήματα που δεν παθαίνουν ειλικρινά τίποτα! Είναι η καλύτερη επιλογή για ankle chain!