Πες αντίο στα συνηθισμένα mini- Η πλισέ φούστα είναι η πιο ενημερωμένη τάση του φθινοπώρου

Ναταλία Κατσακιώρη
Πες αντίο στα συνηθισμένα mini- Η πλισέ φούστα είναι η πιο ενημερωμένη τάση του φθινοπώρου

Η πλισέ φούστα είναι η μοναδική mini skirt που θα φορέσεις φέτος. 

Την περσινή σεζόν το item που καθόρισε το street style ήταν οι micro, mini φούστες. Μετά το χάος που δημιουργήθηκε με τη συλλογή της Miu Miu και όλων των υπόλοιπων οίκων, που ακολούθησαν την ίδια έμπνευση. Δεν μπορώ να πω ότι εγώ προσωπικά αξιοποίησα την συγκεκριμένη τάση, αλλά το νέο skirt trend του φετινού φθινοπώρου θα γίνει σίγουρα μέρος της ρουτίνας μου. Έχεις προφανώς καταλάβει, αν παρακολουθείς τα catwalks ότι το φαινόμενο πλισέ, έχει πάρει νέα τροπή για τη σύγχρονη μόδα και επανήλθε μέσα από την εκδοχή της πλισέ, mini φούστας.

Όλα ξεκίνησαν, όταν η preppy αισθητική του tennis επανήλθε στα catwalks τον περασμένο Ιανουάριο, όταν πρωτοείδαμε και τις προτάσεις των σχεδιαστών για το φετινό χειμώνα. Οι γιακάδες, τα χαριτωμένα πουκάμισα και τα κολλεγιακά sweaters με ρίγες έδωσαν το πρώτο δείγμα, για να ακολουθήσουν οι mini πλισέ φούστες και να κάνουν σαφέστατη τη θέση τους στις τάσεις της χρονιάς. Οι μονοχρωμίες και τα καρό είναι τα δύο σχέδια, που έχουν ήδη κατακλύσσει το street style, συνδυασμένα με πολλούς πρωτότυπους τρόπους.

https://www.instagram.com/p/CiAyZ8brsrc
tennis-skirt-trends-fall-2022-(1).jpg

Πώς να φορέσεις την πλισέ mini φούστα;

Το styling για μία τέτοια φούστα ανάλογα και με το ίδιο το στυλ της ποικίλει. Από την μία μπορεί να έχουμε μία απλή, λευκή πλισέ φούστα, τύπου tennis, την οποία μπορείς να φορέσεις με τα preppy, πολύχρωμα πλεκτά σου και ένα ζευγάρι flat loafers ή χαριτωμένα Mary Janes, και τα δύο συνδυασμένα με καλτσάκια. Ας μην ξεχνάμε, όμως, από την άλλη, ότι αν επιλέξεις καρό, εκτός από την preppy, μπορείς να αναδείξεις και την grunge πλευρά της, με ένα ζευγάρι biker μποτάκια, δερμάτινα αξεσουάρ και ένα boxy leather jacket, που σίγουρα έχεις στην ντουλάπα σου.

tennis-skirt-trends-fall-2022-(2).jpg

Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι μία πλισέ, mini φούστα σε άλφα γραμμή είναι ένα item, που κολακεύει κάθε σωματότυπο. Καλύπτει τις τυχόν ατέλειες γύρω από την κοιλίτσα και τους μηρούς, ενώ ο όγκος γύρω από τα πόδια κάνει τη φιγούρα να δείχνει πιο φίνα και ψηλόλιγνη. Ας είναι αυτή η επόμενη αγορά, που θα συμπληρώσει την γκαρνταρόμπα της σεζόν.

Έμπνευση από το street style, για να κάνεις τα πιο πρωτότυπα looks: