Οδηγός αγοράς: Τα 10 items που χρειάζεσαι για να υιοθετήσεις το ενημερωμένο preppy style

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Τα 10 items που χρειάζεσαι για να υιοθετήσεις το ενημερωμένο preppy style
Photo Credit: Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Το look που ανέδειξαν όλα τα catwalks, μέσα από 10 φανταστικα items που αξίζουν μια θέση στη ντουλάπα σου.

Τα trends της σεζόν έχουν πιάσει κάπως τα άκρα φέτος! Από τη μία βλέπουμε τα Y2K και 90s looks να πρωταγωνιστούν, με τα sexy κοντά φορέματα, τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια και όλα τα περίεργα αξεσουάρ των δύο δεκαετιών , που καθόρισαν τη μόδα αλλά και τη σύγχρονη κουλτούρα, όπως την ξέρεις σήμερα. Από την άλλη επανήλθε το γνωστό μας Annie Hall style, δηλαδή το πειραγμένο preppy look της δεκαετίας του 70', μπαίνοντας φυσικά στο σήμερα με πινελιές από τα πιο προχωρημένα υλικά και shapes.

Τι ήταν αυτό που μας γοήτευσε στη γυναίκα «Annie Hall»; Το ανδρόγυνο στοιχείο που κατέληγε απόλυτα sexy και θηλυκό, οι φίνες γραμμές και τα κλασικά ρούχα, που ήταν ο ορισμός του διαχρονικού. Σε αυτή τη γοητεία υπέκυψε και ο οίκος Louis Vuitton, που επανέφερε τα φαρδιά παντελόνια, τα bomber jackets και τις γραβάτες στο προσκήνιο. Εκτός, όμως, από αυτή την εκδοχή, το preppy style εμφανίστηκε με την κλασική, μαθητική μορφή του με mini, καρό φούστες, κάλτσες μέχρι το γόνατο, σακάκια και πουκάμισα.

preppy_look_shopping-(2).jpg
preppy_look_shopping-(3).jpg

Να πούμε, βέβαια, ότι είναι ένα στυλ που είτε αγαπάς, είτε μισείς. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να βάλει μόνο μικρές πινελιές στα σύνολα του, και δεν θα ήταν και κάτι που πρέπει να προσπαθήσεις κατά τη γνώμη μου. Αν είναι να το κάνεις, go all the way. Αυτό που κάνει το preppy style αυτού του φθινοπώρου πιο μοναδικό, είναι όλα εκείνα τα ιδιαίτερα κομμάτια, που εντάχθηκαν φέτος στο συγκεκριμένο στυλ, όπως οι maxi φούστες με τούλι και πιέτες, τα πλεκτά γιλέκα, τα ιδιαίτερα skirt suits και τα bomber jackets.

preppy_look_shopping-(4).jpg
preppy_look_shopping-(5).jpg

Τα παπούτσια που μπορείς να συνδυάσεις για να δημιουργήσεις ένα preppy look ξεκινάνε από τα κλασικά loafers και τις γόβες φυσικά, και φθάνουν μέχρι τα biker μποτάκια ή και μπότες της σεζόν, πάντα συνδυασμένα με καλτσάκια ή και καλσόν. Παρακάτω δημιουργήσαμε για σένα μία mini capsule preppy ντουλάπα με όλα εκείνα τα items, που πρέπει να μπουν στη wish list σου, αν θέλεις να υιοθετήσεις το trend.

Τα best buys σου: