Rainy days guide:Τα καλύτερα σύνολα για να ντυθείς με στυλ και στη βροχή

Ναταλία Κατσακιώρη
Rainy days guide:Τα καλύτερα σύνολα για να ντυθείς με στυλ και στη βροχή
Vincenzo Grillo/IMAXTREE.COM

Το δελτίο καιρού δείχνει βροχές και υγρασία. Και εμείς θα είμαστε λίγο πιο stylish αυτό το Σαββατοκύριακο, γιατί μπορούμε.

Αν και είμαι ένας από τους ανθρώπους που αγαπά πολύ το χειμώνα και γενικά είμαι του κρύου, ποτέ μου δεν συμπάθησα τη βροχή και την απίστευτη υγρασία, που ακολουθεί. Δεν νομίζω φυσικά ότι είμαι η μόνη, αφού η υγρασία πάνω από την πόλη είναι ότι χειρότερο, ειδικά αν είσαι αναγκασμένος να βγεις από το σπίτι σου και να κινηθείς στο κέντρο. Όσο, λοιπόν, και αν αγαπώ το styling και τη μόδα, θεωρώ τις μέρες με βροχή το πιο challenging κομμάτι. Πρέπει να ισορροπήσεις με ένα μαγικό τρόπο ανάμεσα στο άνετο, το λειτουργικό και το stylish.

Για όλα υπάρχουν, βέβαια, λύσεις, αρκεί να βάλεις την καλή σου διάθεση και τη δημιουργικότητα σου σε εφαρμογή και να ακολουθήσεις δύο-τρία μικρά tips. Αρχικά, μια μέρα με βροχή θα πρέπει να εστιάσεις στα κατάλληλα items της ντουλάπας σου, αυτά που θα σε κρατήσουν στεγνή, όσες ώρες και να χρειαστεί να είσαι εκτός σπιτιού. Αυτό σημαίνει ότι καλό θα ήταν να ξεχάσεις για λίγο τα loafers, τις μπαλαρίνες και τα sneakers σου, αλλά και τα ανοιχτόχρωμα πανωφόρια σου με τα ιδιαίτερα υφάσματα, που δεν θέλεις σίγουρα να λεκιάσουν από τη βροχή.

rain_outfits-(8).jpg

Ξεκινάμε πάντα με τα παπούτσια: μπότες και μποτάκια παντός είδους γίνοντια, φυσικά, δεκτά. Οι γαλότσες και οι rubber boots, δηλαδή εκείνες οι μπότες με το λαστιχένιο πάτο, έχουν την τιμητική τους. Φέτος, μπορείς να τις συνδυάσεις με γκέτες ή πλεκτές, girly κάλτσες μέχρι το γόνατο, όπως τις παρουσίασε και ο οίκος Chanel, δίνοντας ένα Y2K look στο σύνολο σου. Τα αδιάβροχα jackets και οι καμπαρντίνες είναι προφανώς ότι καλύτερο μπορείς να επιλέξεις ως πανωφόρι. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα δερμάτινα και flight jackets, αφού το δέρμα και το nylon είναι ότι πρέπει για το νερό.

Snow White: Το λευκό έγινε το νέο μαύρο του χειμώνα και είναι πιο chic από ποτέ

rain_outfits-(1).jpg

Σε κάθε περίπτωση μην ξεχάσεις τα hair accessories σου, που μπορούν να είναι ένα ωραίο καπέλο, ένα μαντήλι ή μία μπαλακλάβα, σε περίπτωση που η θερμοκρασία πέσει αισθητά. Σου δίνουν μία elevated άποψη και σώζουν τα μαλλιά σου από την υγρασία.

5 outfit ideas για να ντυθείς αυτό το Σαββατοκύριακο με άνεση και στυλ: