Η κορυφαία τάση των 80s που ήρθε για να αντικαταστήσει το μικρό μαύρο φόρεμα

Ναταλία Κατσακιώρη
Η κορυφαία τάση των 80s που ήρθε για να αντικαταστήσει το μικρό μαύρο φόρεμα

Και όμως τα 80s έχουν γίνει πιο relevant από ποτέ, κάνοντας στην άκρη ακόμη και το little balck dress. Το στηρίζει και η Kim Kardashian!

Τα 80s είναι πολύ σημαντική δεκαετία στην ιστορία της μόδας, που στην Ελλάδα δεν έχει πάρει τα credits, που της αρμόζουν. Και αυτό γιατί της έχουμε αποδώσει πολλά δεινά, όπως τις γκέτες, τις extravagant βάτες, τις μπότες σε στυλ cowboy, αλλά και τα φρικτά beauty looks, που «μαστίζουν» τις οικογενειακές μας φωτογραφίες. Ξέρεις, ποιες. Αυτές που η μαμά σου έχει κουρευτεί περίπου σαν το George Michael στο «Careless whisper». Και όμως, τα 80s ήταν από τις πιο εμπνευσμένες και ριζοσπαστικές εποχές, που προετοίμασαν το έδαφος για την επανάσταση της δεκαετίας του 1990.

Οδηγός αγοράς: Τα πιο stylish πλεκτά στα βασικά χρώματα που μπορείς να συνδυάσεις με τα πάντα

Δειλά-δειλά, λοιπόν, βλέπουμε κάποια από τα super stylish trends των 80s να επανέρχονται στο σήμερα, μπαίνοντας στη new age mix & match αισθητική του τώρα. Και υπάρχει μια persona της παγκόσμιας μόδας, που συμμετέχει ενεργά σε αυτό. Η Kim Kardashian. Η πιο γνωστή τηλεπερσόνα του πλανήτη, ξεκίνησε να ανατρέχει εδώ και χρόνια στα πολύτιμα αρχεία των πιο γνωστών σχεδιαστών του κόσμου, συστήνοντας στα media την αγάπη της για τα vintage items. Έτσι, τα 80s είναι από τις αγαπημένες της περιόδους, με ολόκληρη τη νέα καμπάνια των SKIMS να θυμίζει το κιτς glam της εποχής. Αλλά και στις προσωπικές της εμφανίσεις την είδαμε με κάποια ιδιαίτερα σχέδια των Dolce & Gabanna με ολόσωμες, μαύρες, lycra φόρμες, που είναι και το νέο trend του χειμώνα.

https://www.instagram.com/p/CliaGKaL9ZG
https://www.instagram.com/p/ClmRf9wK15L

O Anthony Vaccarello παρουσίασε τις lycra ολόσωμες φόρμες σε στυλ κολάν, σε μαύρο, κόκκινο, blue black και έγινε ένα από τα viral κομμάτια της συλλογής του, που πέρασε απευθείας στο κόκκινο χαλί. Η Sandra Bullock με την ολόχρυση Stella McCartney ολόσωμη φόρμα της έκανε μία από τις πιο εντυπωσιακές red carpet εμφανίσεις της χρονιάς, για να ακολουθήσουν οι fashion insiders. Η ολόσωμη φόρμα από lycra ή διαφάνεια σε μαύρο είναι το βραδινό item, που μπορεί να αντικαταστήσει το little black dress, για όσες ψάχνουν μια ανανεωμένη εκδοχή, θηλυκή και sexy, αλλά και απόλυτα relevant με τα νέα δεδομένα της εποχής.

Η ολόσωμη φόρμα όπως την είδαμε στα FW22 catwalks: